eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Veselého obrana přirovnávána k té Kevina Garnetta | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Veselého obrana přirovnávána k té Kevina Garnetta

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔11.7.2011
Veselého obrana přirovnávána k té Kevina Garnetta

Please enter banners and links.

Historicky třetí Čech draftovaný do NBA si nyní užívá slunného Jadranu a dopřává si zasloužilého odpočinku. Vraťme se ještě do hektických dní a připomeňme si důležité události, hlavně tiskovou konferenci v Ostravě.

Ode dne 24. června, dne draftu do nejlepší ligy světa, uplynul již jistý čas a zatímco v zámoří propukla po dlouhých 13 letech opět výluka, u moře v Chorvatsku si užívá Honza Veselý, nebo-li šestá volba Washingtonu Wizards. Radost ze spolupráce s rodákem z Příboru neskrývá ani dirigent rozehrávky čarodějů John Wall, jenž s úsměvem na tváři označil celek z DC za budoucí „highlight“ tým.

Obrovskému podraftovému pozdvižení je už konec, byť si miláček fanoušků Partizanu musel v USA vytrpět dvoudenní seriál všemožných rozhovorů a tiskových konferencí, aby se následně na to vrátil do jemu blízké Ostravy. Zde se konala v pátek 1. července tisková konference za účasti otce Jana Veselého staršího, sestry Hany, několika novinářů a trenérů Dušana Hrdličky, nesoucího viditelný rukopis na umu Honzy Veselého, a Patrika Smažáka, jenž Basketbal.cz poskytl z této události bližší informace a dále se podělil o vlastní dojmy.

O příležitosti být na tiskové konferenci v Ostravě

Znám se s Honzou a ozval se mi jeho otec, že by byl rád, kdybych se na tiskové konferenci objevil, jelikož jsem jistý čas působil v BK Snakes Ostrava.

Nějaké zásluhy na kariérním růstu Honzy Veselého?

Ne, to určitě ne. Největší zásluhy na tom má Honza samotný a hlavně Dušan Hrdlička. Když jsem ve Snakesu začínal, Honza právě končil ve starším dorostu, tudíž jsem ho viděl v mládežnických kategoriích sporadicky. Akorát jsem si proti němu zahrál přátelský zápas, když odcházel jako šestnáctiletý kluk.

Názor na 6. místo v draftu

Velký úspěch pro celý český basketbal, samozřejmě i pro Honzu. Hrozně mu to přeju. Myslím si, že je výbornou reklamou pro celý český basketbal.

Kam až může v NBA kariéře vystoupat?

Přál bych mu, aby se stal velkou hvězdou. Už tam v USA rozpoutal menší halo. Trenér Flip Saunders přirovnává jeho obranu ke Kevinu Garnettovi, což je pro Honzu samozřejmě příjemné poslouchat. Vždycky to není o tom mluvit, mluvit, ale musí to dokázat na hřišti. On to nebude mít samozřejmě lehké. Bezpochyby mu ale pomůže, že byl draftovaný jako číslo 6, tudíž má garantovanou smlouvu a tím pádem je tzv. pod ochranou. Ten tým je postavený na draftovaných hráčích nebo se točí kolem nich, což by měla mít Honza ze začátku jako jistou výhoda. 

Vizitka českého basketbalu jde nahoru

Je to tím, že ti kluci mají možnosti, které kdysi nebývaly. Je super, že kluci, kteří vyrůstali tady v Česku, to dotahují až na mety nejvyšší, NBA či Euroliga.

A co zaznělo na tiskové konferenci v Ostravě?

Na Honzovi byla vidět patrná únava z onoho dvoudenního humbuku po draftu. Padaly typické dotazy, jak se cítil, co si od působení ve Washingtonu slibuje, co říká na tým, trenéra. A co mě osobně překvapilo, že se nikdo nezeptal na pusu od přítelkyni, udiveně komentuje Patrik Smažák, expert Projektu českých nadějí, jenž veškerý volný čas přes léto tráví s rodinou, s níž sjížděl řeku Moravu a nyní odpočívá na chatě na horách.

Další informace z tiskové konference v Ostravě naleznete na oficiálních stránkách Jana Veselého zde a neschází ani fotogalerie.  

Zpověď Jana Veselého krátce po draftu 

Sestřih z tiskové konference Wizards po draftu


Autorizovaný eshop adidas , všechno zboží SKLADEM, bezkonkureční ceny, široký výběr – boty adidas, tašky adidas, adidas žabky, adidas dámské, adidas pánské

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace