eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Výběrové campy talentované mládeže | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Výběrové campy talentované mládeže

📁 Mládež 🕔28.5.2010
Výběrové campy talentované mládeže

Please enter banners and links.

Po několikaletém snažení některých trenérů a činovníků bude letos zorganizován první sraz talentované mládeže věkové kategorie U14,U13,  tedy ročníky 1996,1997 a ml.

Po několikaletém snažení některých trenérů a činovníků bude letos zorganizován první sraz talentované mládeže věkové kategorie U14,U13, w tedy ročníky 1996,1997 a ml., tolik běžný v mnoha zemích Evropy, vše bude organizováno jak pro chlapeckou, tak i dívčí složku. Tento sraz je oficiálně odsouhlasen výborem ČBF a SBT. Srazy budou probíhat formou 6-ti denních kempů a to 4.-9.7. pro hráče a hráčky z české oblasti v Klatovech a 18.-23.7. pro moravskou oblast v Ostravě. Jako hlavní trenéři byli vybráni za chlapce pro moravskou oblast Ondřej Sýkora a českou oblast Stanislav Marian, u dívek bude jako hlavní trenér Petr Kapitulčin.
Organizátoři osloví prostřednictvím klubů 25 vybraných chlapců a dívek pro českou skupinu a ten samý počet pro moravskou. Celkem bude tedy vybráno 50 hráčů a 50 hráček kategorie 1996,1997. Přestože ČBF přispěje na účast hráčů a hráček nějakou částkou, nepokryje celý rozpočet a proto si budou účastnici zbytek požadované sumy doplácet.

Cílem celého projektu je umožnit hráčům a hráčkám kvalitní tréninkový proces v konkurenčním prostředí a výkonnostně je připravit na budoucí účast v reprezentačním družstvu kategorie U16. Trenéři budou úzce spolupracovat s trenéry RD U16 (v Klatovech bude ten samý termín RD U16), resp. Michalem Ježdíkem, který byl jako hlavní trenér u Kempů Naděje.  Klubovým trenérům budou poskytnuty karty hráčů s hodnocením hráče a jeho předností a slabin a doporučení na co se zaměřit v tréninkovém procesu. Trenéři také vypracují materiál s poznatky z kempů, který bude poskytnut klubovým trenérům a případným dalším zájemcům. Připravují se i další srazy, do kterých by již mohli být i zahrnuty přátelská utkání se zahraničními družstvy příslušné kategorie. Věříme že srazy budou ku prospěchu výkonnostního růstu hráčů a hráček a docílíme basketbalového posunu.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace