eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jak dál v dívčích žákovských ligách ? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jak dál v dívčích žákovských ligách ?

📁 Mládež 🕔28.5.2010
Jak dál v dívčích žákovských ligách ?

Please enter banners and links.

Kamil Havrlant, předseda SBŠ Ostrava, vyvolal diskusi na téma hracího systému žákovské ligy starších a mladších žákyň. ProBasket jeho dopis uvádí v plném znění a chce na toto téma vyvvolat diskusi, která by tento záměr podpořila či odmítla.

Kamil Havrlant, předseda SBŠ Ostrava, vyvolal diskusi na téma hracího systému žákovské ligy starších a mladších žákyň. ProBasket jeho dopis uvádí v plném znění a chce na toto téma vyvvolat diskusi, která by tento záměr podpořila či odmítla.

Dovolte mi,abych Vás vyzval k diskuzi na téma „ ŽÁKOVSKÉ LIGY STARŠÍCH A MLADŠÍCH ŽÁKYŇ“.

Na stránkách ČBF vyšlo vyhlášení soutěží starších a mladších žákyň, kde se uvádí, že soutěž bude probíhat obdobně jako v sezóně 2009/2010, tedy 2×8 družstev. Zásadně s tím nesouhlasím, a proto jsem se rozhodl vytvořit na toto téma diskuzi.
Myslím si, že tento systém je zastaralý a zcela nevyhovuje současné situaci dívčího basketbalu v ČR. Níže uvádím důvody, proč si to myslím.
1)V případě postupu po 2×8 družstvech do ŽL zůstanou v oblastech 2-3 družstva, která spolu budou hrát 20x  za rok a to je vše. Naprosto nudné a demotivující. V některých oblastech nebudou ani ta 2 družstva.
2)Popularizaci basketbalu to ani v nejmenším případě nepomůže.
3)Představte si, že se Vám nepodaří na začátku září, bez přípravných utkání, jedno utkání a celou sezónu máte na nic, protože se dostanete do situace viz bod 1.

Proto si dovoluji navrhnout jedno řešení (záměrně nebudu navrhovat více variant,aby se názory netřeštili):
Nechat v ŽL všechna družstva,která se přihlásila, zrušit kvalifikace a vytvořit systém podle přihlášených družstev (v současné situaci ve st.žákyních 2 skupiny po 13 družstev a v ml.žákyních 3 skupiny po 12 družstvech). Zrušit kvalifikace a hrát od druhé poloviny září. Po základní části ve st.žákyních postup 2×6 o 1.-12.místo, systém stejný jako v letošní sezóně, a zbytek stejným systémem 13.-24.místo. Poté finálový turnaj první čtyřky nebo šestky.

Tento email píšu proto, abych vytvořil diskuzi na toto téma.
Jsem po dlouholetém působení u dívčího basketbalu hluboce přesvědčen, že tento názor sdílí velká část trenérů dívčích složek v ČR.
Vzhledem k tomu, že losování soutěží je až koncem června, tak máme jistě dost času učinit změnu !!!

Tento email zasílám rovněž na oblastní výbory všech oblastí.

Děkuji Vám za zaslání jakéhokoliv názoru.

S pozdravem Kamil Havrlant-předseda SBŠ Ostrava o.s.
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace