eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

EL U18 baráž – favorité Ostrava a Zlín budou bojovat proti sobě

📁 Mládež 🕔17.5.2010
EL U18 baráž – favorité Ostrava a Zlín budou bojovat proti sobě

Please enter banners and links.

Klíčové souboje sezony mají za sebou hráči 6 týmů, které usilují o o udržení extraligy juniorů. Baráže se účastnil také Nový Jičín, který usiloval o postup do nejprestižnější mládežnické soutěže. Hráči Opavy, Ústí a Nového Jičína svůj úkol nezvdládli a vypadli již v 1. kole. Ve 2. kole se utká Plzeň s Českou Lípou a Moravská Ostrava se Zlínem. Vítězové těchto dvou duelů si zajistí extraligovou příslušnost pro příští ročník.

Klíčové souboje sezony mají za sebou hráči 6 týmů, které usilují o o udržení extraligy juniorů. Baráže se účastnil také Nový Jičín, který usiloval o postup do nejprestižnější mládežnické soutěže. Hráči Opavy, Ústí a Nového Jičína svůj úkol nezvdládli a vypadli již v 1. kole. Ve 2. kole se utká Plzeň s Českou Lípou a Moravská Ostrava se Zlínem. Vítězové těchto dvou duelů si zajistí extraligovou příslušnost pro příští ročník.

Extraliga juniorů se před dvěma lety rozšířila na 16 týmů, nový výbor ČBF rozhodl o opětovném snížení počtu účastníků na 12. Právo účasti v baráži o dvě volná místa využilo všech 6 sestupujících týmů z extraligy. Vítěz dorostenecké ligy Mladá Boleslav možnosti poprat se o účast v nejvyšší soutěži nevyužil, naopak druhý Nový Jičín byl vylosován dokonce jako pořadatel jedné ze skupin.

Poněkud kontrovezní rozhodnutí udělala STK volbou termínu, který určila na víkend mezi play off a Final Four extraligy kadetů. Jaký vliv to bude mít na tým Moravské Ostravy, která patří mezi aspiranty na mistrovský titul, uvidíme v následujících dvou víkendech. Stejný problém nastal již v sezoně 2007/2008, kdy se Sokol Pražský pod vedením trenéra Vyorala nejprve účastnil MČR mladšího dorostu, aby pak za týden hrál o postup do extraligy staršího dorostu. Sokol Pražský na Final Four skončil poslední a neuspěl ani v baráži se slabými celky Brna a Nymburka. Sokol Pražský poté soutěž koupil od Litoměřic a v následující sezoně skončil na 4. místě. Nymburk, který v baráži uspěl pak v sezoně skončil na 15. místě.

Další zajímavé rozhodnutí STK se týkalo tříčlenné skupiny, kdy se měla všechna utkání odehrát během jednoho dne. Favorizované týmy Opavy a Ostravy měly méně času na odpočinek mezi utkáními a z prvního místa se tak překvapivě raduje domácí Plzeň, a to pouze díky lepšímu skóre.

V Novém Jičíně bez porážky uspěl Zlín a v souboji kdo z koho se utká s Ostravou. Další soupeři dokázali vybojovat jednu výhru a o pořadí také rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů. Díky vysoké výhře nad Ústím se tak z postupu do dalších bojů raduje Česká Lípa. Zatímco souboj moravských týmů nemá jednoznačného favorita, v Čechách má větší šance na udržení extraligy Plzeň.

TJ Lokomotiva Plzeň – BCM Mor. Ostrava 53:66

střelci Plzeň: Aušprunk 13, Luňák 11, Froněk 10, Bernas 8, Gezo 6, Kříž 4, Benedikt 1

komentář Plzně: "Náš první zápas s družstvem BCM Moravská Ostrava se nám nepovedl, tak jak bychom si představovali a prohráli rozdílem 13 bodů, 53-66. Vývoj utkání ovlivnil velký počet osobních chyb našich klíčových hráčů a střelecká nemohoucnost. T. Kříž a M. Froněk měli již do poločasu po 4 faulech a snaha dostat soupeře agresívní hrou pod tlak bylo prakticky nemožné. Družstvo Ostravy vedené zkušeným trenérem P. Smažákem potvrdilo svou kvalitu a v průběhu druhého poločasu si udržovalo 10 bodové vedení."

BCM Moravská Ostrava – BK Breda & Weinstein Opava 75:76 (27:15, 44:37, 54:52)

střelci Opava: Matějka 22, Kvapil 15, Hulva 14, Král 10, Černohorský 9, Václavík 4, Böhm 2

komentář Opavy: "Naši borci sice v prvním zápase porazili o 1 bod mužstvo BCM Moravské Ostravy, ve druhém zápase však vysoko podlehli dobře střílejícím domácím a z 2. kola kvalifikačních bojů jsou vyřazeni."

 

Lokomotiva Plzeň – BK Breda & Weinstein Opava 94:61 (26:17, 50:24, 77:44)

střelci Opava: Černohorský 13, Kvapil 11, Matějka 11, Tkačík 11, Böhm 7, Král 6, Řemelka 2

střelci Plzeň: Froněk 20, Bernas 19, Kříž 16, Aušprunk 14, Luňák 14, Krůta 5, Benedikt 4, Svoboda 2

komentář Plzně: "Druhé utkání s BK Opava nám matematika díky těsnému vítězství Opavy nad Ostravou o 1 bod jasně stanovila postupové cíle. Vítězství o 7 bodů – druhé místo, vítězství o 26 – první místo.
Odhodláni porvat se o co nejlepší výsledek jsme vlétli na soupeře tvrdou osobní obranou. Vyvarovali jsme se zbytečných faulů a donutili Opavu chybovat již v samotné rozehrávce a tím získat možnost rychlých protiútoků a pronikání do otevřené obrany. Po první čtvrtině jsme vedli o 9 bodů. Pokyny trenéra nepolevovat v naší hře ani ve druhém poločase hráči plnili na 100 % a odměnou jim bylo poločasové vedení o 26 bodů. V tomto okamžiku jsme prakticky začínali nový zápas a museli jsme druhý poločas minimálně o 1 bod vyhrát. Odhodlání a vůle hráčů byla obrovská a odměnou jim samotným bylo vedení před závěrečnou čtvrtinou o 30 bodů. Poslední čtvrtinu jsme dohrávali v klidu a po vynikající taktické stránce. Duo rozehrávačů Kříž, Luňák se na hřišti velice dobře doplňovalo a zásobovalo ostatní hráče přihrávkami do výborných pozic. M.Froněk opět prokázal své obranářské schopnosti a udržel opavského Matějku na 11 bodech oproti svým 20. T. Bernas zahrál snad nejlepší svůj dosavadní zápas a svou zodpovědnou hrou byl jasně naším nejlepším hráčem pod košem. K. Aušprunk svou bojovností a důležitými koši ukázal, že to tam někde je, jen to umět prodat. Velkým naším žolíkem byl příjezd O. Krůty jehož 5 bodů ale hlavně obrana byla důležitým faktorem celého zápasu. Střídající hráči Gezo, Benedikt, Svoboda výborně ostatní hráče doplňovali a přispěli k vysokému tempu hry v celém zápase.Tento zápas ukázal obrovskou vnitřní sílu nově složeného družstva z hráčů 4 oddílů Plzeňského kraje (Plzeň, Klatovy, Domažlice, M.Lázně).
Nejen hráči na hřišti, ale i ostatní na lavičce zaslouží velkou pochvalu za přístup k utkáním a organizaci kvalifikace. Nyní nás za 14 dní čeká celek České Lípy, který se umísti na 2 místě druhé kvalifikační skupiny."

Výsledkový servis:

skupina A

Lokomotiva Plzeň – BCM Mor. Ostrava 53:66
BCM Mor. Ostrava – BK Opava 75:76
BK Opava – Lokomotiva Plzeň 61:94
 

tabulka
1. BC Lokomotiva Plzeň 2 1 1 147:127 3
2. BCM Moravská Ostrava 2 1 1 141:129 3
3. BK Breda & Weinstein Opava 2 1 1 137:169 3

 


skupina B

BC Nový Jičín – BCM Ústí n. L. 61:75
Proton Zlín – BK Česká Lípa 75:71
BCM Ústí n. L. – Proton Zlín 61:81
BK Česká Lípa – BC Nový Jičín 51:59
BK Česká Lípa – BCM Ústí n. L. 75:51
BC Nový Jičín – Proton Zlín 72:77

 

tabulka
1. Proton Zlín 3 3 0 233:204 6
2. BK Česká Lípa 3 1 2 197:185 4
3. BC Nový Jičín 3 1 2 192:203 4
4. BCM Sluneta Ústí nad Labem 3 1 2 187:217 4

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace