eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Semifinále Českého poháru skončilo podle očekávání

📁 Ostatní domácí soutěže 🕔19.3.2010
Semifinále Českého poháru skončilo podle očekávání

Please enter banners and links.

Do bojů o Český pohár zasáhly v semifinále čtyři nejvýše postavené celky Mattoni NBL. Souboj tradičních rivalů, Nymburka a Prostějova vyzněl po dramatickém průběhu pro šestinásobné mistry. V utkání Nového Jičína a Pardubic dominovali svěřenci Zbyňka Cholevy.

Do bojů o Český pohár zasáhly v semifinále čtyři nejvýše postavené celky Mattoni NBL. Souboj tradičních rivalů, Nymburka a Prostějova vyzněl po dramatickém průběhu pro šestinásobné mistry. V utkání Nového Jičína a Pardubic dominovali svěřenci Zbyňka Cholevy.

ČEZ Basketball Nymburk – BK Prostějov 70:66
(21:9 36:35 49:52)

Nymburk vstoupil do utkání dobře a už po pěti minutách Tsiaras trojkou zvyšoval na 15:5. Po neśpěšném protiútoku si vybral Peter Bálint oddechový čas, po kterém se hra vyrovnala a manko Prostějova nerostlo. Posledním košem první části byla trojka Křemena. Ve druhé čtvrtině Orli přidali a v sedmé minutě vedl mistr už jen o dva body. Minutu a půl před poločasem výborně hrající Veikalas trojkou poslal svůj tým do vedení. Tentýž hráč se ale o minutu později dopustil faulu a Sokolovský určil trestnými hody vítěze první půle.

První body po návratu ze šaten zaznamenal z trestných hodů Lee, Prostějov ale pak osmibodovou šňůrou převzal vedení a i když Sokolovský hned snížil, přidali Veikalas a Lawrence dalších pět bodů a zvýšili manko Nymburka na osm bodů. Svěřenci Muliho Katzurina si uvědomili vážnost situace a do konce třetí čtvrtiny ukrojili z náskoku soupeře. Nástup do poslední části se povedl Skibniewskému, který trojkou opět zvýšil vedení svých barev. Nymburk stále jen dotahoval a vyrovnat se mu podařilo až minutu před koncem. V dramatické koncovce pak po šestkách Křemena a Lawrence rozhodl svým košem Lee.

body:
Křemen Michal 16, Lee Arthur 16, Sokolovský Ladislav 11, Benda Petr 8, Lenzly Mike 4, Nečas Radek 4, Ricci Philip 4, Tsiaras Georgios 4, Lewis Ronald 3 – Veikalas Benas 22, Lawrence Eugene Elliot 21, Chán Aleš 9, Skibniewski Robert Józef 5, Prášil Jaroslav 4, Šležas Andrius 3, Landry Kyle Marc 2; střelba 3b.: 18/5:15/3; střelba 2b.: 33/17:37/18; TH: 25/21:30/21; doskoky: 30:31; osobní chyby: 26:22; technická chyba: 21. Prášil Jaroslav – hosté
Rozhodčí: Dolinek Ivo, Vyklický Robert, Lukeš Václav

BK Synthesia Pardubice – Mlékárna Miltra Nový Jičín 74:89
(26:18 43:49 59:76)

Strakonické utkání bylo v první části vyrovnané. Soupeři se dlouho přetahovali o vedení a teprve v posledních dvou minutách trojka Hamptona a další body Tótha a Pospíšila dostaly Pardubice do osmibodového trháku. Skóre druhé části otevřel Walker, ale smeč Pospíšila a Hamptonova trefa znamenala dokonce dvouciferný náskok Synthesie. Trenér Choleva si vybral oddechový čas a o pět minut později expardubický Šteffel dotáhl na rozdíl jediného bodu. Ještě do poločasu dokonali Novojičínští obrat a vedli o šest bodů.

Po přestávce se dvě minuty rozdíl skóre nezměnil, pak ale nejprve zavěsil Walker, po něm z perimetru Šarovič a když zpod koše skóroval i Sanders, byl rozdíl už třináctibodový a Jan Slowiak se rozhodl zastavit nápor soupeře oddechovým časem. Hned po něm ale přišel zisk a rychlý protiútok Muirheada zakončený smečí. V poslední části nejprve vicemistr zvýšil náskok až na dvaadvacet bodů, Pardubice v závěru ale korigovaly a konečný rozdíl tak nebyl tak vysoký.

body: Hampton Maurice 22, Pospíšil Zbyněk 12, Arnold Marcus 9, Miloš Pavel 8, Wright Derek Steven 8, Tóth Tomáš 6, Peterka Ondřej 4, Bohačík Petr 2, Kříž Martin 2, Marek Martin 1 – Pandula Dušan 18, Sanders Levell 17, Walker Kenneth 14, Muirhead Corey De Costa 10, Šarović Robert 9, Šteffel David 9, Jurečka Luděk 8, Gavlák Juraj 2, Hájek David 2; střelba 3b.: 17/5:18/9; střelba 2b.: 46/23:40/22; TH: 15/13:21/18; doskoky: 20:29; osobní chyby: 22:19; 5 chyb: 39. Wright Derek Steven – 40. Šteffel David; technická chyba: 32. Šteffel David – hosté
Rozhodčí: Paulík Robert, Vrážel Petr, Hruša Petr

Sdílejte tento článek

Podobné články

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut. Opava přesto

Více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace