eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pohárové čtvrtfinále : Jasným hitem je souboj Děčín – Pardubice

📁 Ostatní domácí soutěže 🕔17.3.2010
Pohárové čtvrtfinále : Jasným hitem je souboj Děčín – Pardubice

Please enter banners and links.

Ve čtvrtek začne v Klatovech a Strakonicích finálová fáze Českého poháru nazvaná TIPSPORT CUP Final 8 za účasti šesti předních celků MNBL a dua z první ligy, které tvoří Lokomotiva Plzeň a BK Ústí nad Labem. Celý program začíná čtyřmi čtvrtfinálovými boji, ve kterých jsou tři favorité zcela jasní. Nejdramatičtější podívanou slibuje zápas BK Děčín – BK Synthesia Pardubice. 

Ve čtvrtek začne v Klatovech a Strakonicích finálová fáze Českého poháru nazvaná TIPSPORT CUP Final 8 za účasti šesti předních celků MNBL a dua z první ligy, které tvoří Lokomotiva Plzeň a BK Ústí nad Labem. Celý program začíná čtyřmi čtvrtfinálovými boji, ve kterých jsou tři favorité zcela jasní. Nejdramatičtější podívanou slibuje zápas BK Děčín – BK Synthesia Pardubice. 

KLATOVY

Městská sportovní hala uvidí první zápas celého programu. Momentálně třetí celek MNBL BK Prostějov jako finalista minulého ročníku Českého poháru je jasným favoritem proti vítězi základní části první ligy Lokomotivě Plzeň. Orli z Hané nemohou mít v tomto utkání jiný cíl než výhru, která je přivede do semifinále. V posledním kole MNBL ale Prostějov vůbec nepřesvědčil a notně oslabenou Karmu Poděbrady přehrál až po tuhém boji. Pro Plzeň je účast ve Final 8 nesporným úspěchem a důkladnou přípravou na vyřazovací boje v první lize. Účast v Klatovech získala Plzeň na základě udělené divoké karty vedením ČBF. Západočeský celek je silný především na postu pivota, kde uplatňuje své zkušenosti Pavel Frána a celý tým skvěle diriguje Jakub Velenský. Zápas BK Prostějov – Lokomotiva Plzeň začíná v 16 hodin.

Jasného favorita má i druhý zápas hraný rovněž v Klatovech. Mistrovský Nymburk jako obhájce trofeje jistě nebude chtít zaváhat v souboji s Opavou. Je ale jasné, že pátý soutěžní zápas v průběhu deseti dnů plus účast na ASG ubírá Nymburku mnoho sil a je na zvážení, zda takto nahuštěný program je ideální. Pokud připočteme zápas páteční a sobotní nelze se domnívat, že to je ideální příprava na vrchol sezóny a dvojzápas s Bilbaem. Už v úterý v Děčíně byla na Nymburku velká únava patrná. Opava jistě není s vylosováním spokojena a v tomto zápase můžou svěřenci trenéra Klapetka pouze překvapit. Jejich rychlá, moderní hra je již dosti známa a právě rychlý protiútok a tvrdá obrana by mohly přinést překvapení. Všechna čtyři ligová utkání v letošní sezoně ale vyhrál zcela jasně Nymburk. Utkání pohárové začíná v Klatovech v 18.30 hodin. 

STRAKONICE

První utkání v hale STARZ ve Strakonicích má také zcela jasného favorita. Mlékárna Mitra Nový Jičín se utká s BK Ústí nad Labem a nelze čekat nic jiného než jasnou výhru celku kouče Cholevy. Nový Jičín bojuje s Nymburkem o první místo po základní části a rozhodně chce letos v  Českém poháru dopadnout lépe než loni, kdy po prohrách s  Prostějovem a Pardubicemi obsadil až čtvrtou pozici. Severočeský tým si účast ve Final 8 vybojoval v základní fázi soutěže, když vyřadil postupně Kladno, Domažlice, Chomutov, Spartu a ve finále hráče BK Opava B po tuhém boji 75:73. Trenér Dominik Feštr spoléhá především na zkušené borce s ligovými zkušenostmi Holešovského, Kramného, Suchardu. Jako velmi dobrá posila se ukazuje Dewayn Mc Fadden. Zápas mezi Novým Jičínem a Ústím začne ve Strakonicích v 17 hodin.

Vrcholem čtvrtfinálového programu je jistě poslední zápas. Děčín se utká s Pardubicemi a již před losováním bylo zřejmé, že to takhle asi dopadne. Toto utkání je první z řady těch následných. Již o dalším víkendu se oba rivalové utkají v Děčíně a ty pravé emoce jistě vzplanou v blížícím se play off. Děčín podobně jako Nymburk má mimořádně náročný program. Po dlouhé sobotní cestě do Brna se téměř polovina týmu účastnila nedělního ASG v Pardubicích. Úterní zápas proti Nymburku stál svěřence Pavla Budínského také mnoho sil. Navíc je Děčín oslaben o dvojici Jakub Houška – Marek Balík. Další pikantností tohoto duelu je fakt, že v posledních dvou ročnících ČP vždy ve čtvrtfinále Pardubice Děčínu zatarasily cestu do semifinále. Velká rivalita mezi oběma celky začala hlavně po přestupu ikony Děčína Ella Sanderse do Pardubic v létě 2007 a od té doby spolu obě mužstva odehrála neuvěřitelných 18 utkání s bilancí 10:8 pro Děčín. A je jasné že dalších minimálně 5 zápasů je před touto nerozlučnou dvojicí ještě v této sezoně. To hrané ve Strakonicích v rámci Final 8 Českého poháru začíná ve čtvrtek v 19.30 hodin jako správné vyvrcholení celého čtvrtfinálového programu.

Sdílejte tento článek

Podobné články

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut. Opava přesto

Více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace