eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Obhájí Nymburk vítězství v Českém poháru? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Obhájí Nymburk vítězství v Českém poháru?

📁 Ostatní domácí soutěže 🕔16.3.2010
Obhájí Nymburk vítězství v Českém poháru?

Please enter banners and links.

Na prahu závěrečného turnaje Tipsport Českého poháru v basketbalu se podívejme na loňský ročník, jehož vítězem se v Brně stali šestinásobní mistři Mattoni NBL, basketbalisté ČEZ Basketball Nymburk.

Na prahu závěrečného turnaje Tipsport Českého poháru v basketbalu se podívejme na loňský ročník, jehož vítězem se v Brně stali šestinásobní mistři Mattoni NBL, basketbalisté ČEZ Basketball Nymburk.

V letošním ročníku Českého poháru byl poprvé uplatněn model, vycházející ze španělského Copa del Rey, kdy do finálového turnaje osmi celků automaticky postupuje prvních šest týmů ligové tabulky po polovině základní části, dále jeden celek ze základní vyřazovací části, hrané mezi týmy nižších soutěží, a poslední pozici zaujímá tým, kterému vedení soutěže přidělilo divokou kartu.

Podívejme se před závěrečným turnajem na to, jak se o pohár bojovalo v minulé sezóně. Do prvního kola nastoupilo šestatřicet týmů, celků z druhé ligy a nižších soutěží, které vytvořily osmnáct dvojic a bojovaly vyřazovacím způsobem o postup dále. V kole druhém se k vítězům přidaly celky z druhé nejvyšší soutěže a z šestnácti utkání tak vzešli postupující do třetího kola, do něhož bylo nasazeno i sedm celků Mattoni NBL s výjimkou Nymburka, Prostějova, Nového Jičína, a Pardubic.

V dalším kole se k vítězům přiřadily čtyři nejpozději nasazené týmy a z osmi utkání vzešly celky, které měly svést boj o účast v brněnském Final 4. Ve čtvrtfinále se tak utkali Kondoři Liberec s Nymburkem, Pardubice s Děčínem, Kolín s Prostějovem a Opava s Novým Jičínem.

Finálový turnaj v brněnské hale na Vodově ulici se konal 4. a 5. dubna. Ze čtvrtfinále se kvalifikovali Nymburk, Pardubice, Prostějov a Nový Jičín. V prvním sobotním semifinále Nymburk porazil pardubickou Synthesii 92:42 a stal se tak prvním účastníkem finále. Ve večerním zápase pak Prostějov zdolal Nový Jičín 93:87 a rozhodl tak, že bude druhým finalistou.

Nedělní boje o konečné pořadí zahájili basketbalisté Pardubic a Nového Jičína soubojem o třetí místo. V něm uspěli svěřenci Slobodana Nikoliče a podařilo se jim udělat alespoň trochu radosti svým příznivcům z města perníku v jinak zpackané ligové sezóně.

Ve finále pak úřadující mistr přehrál pětadvacetibodovým rozdílem prostějovské Orly a získal pro sebe Český pohár. Zda se mu podaří vítězství obhájit, se dozvíme nejpozději v sobotu před půlnocí, po skončení finálového utkání, které se hraje v Klatovech od 21:00.
 

Sdílejte tento článek

Podobné články

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut. Opava přesto

Více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace