eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Výsledkový servis 1.a 12.kola ligy „U14 ve skupině „A“

📁 Mládež 🕔21.1.2010
Výsledkový servis 1.a 12.kola ligy „U14 ve skupině „A“

Please enter banners and links.

Všech dvanáct dvojičkových zápasů v lize „U14“ bylo o víkendu odehráno, což znamená, že se v sobotu a v neděli spolu střetly stejné týmy. Ve všech dvojicích se radovaly z úspěchu stejné týmy a ani v jedno případě neskončily zápasy patem.

Všech dvanáct dvojičkových zápasů v lize „U14“ bylo o víkendu odehráno, což znamená, že se v sobotu a v neděli spolu střetly stejné týmy. Ve všech dvojicích se radovaly z úspěchu stejné týmy a ani v jedno případě neskončily zápasy patem. Liga „U14“ má tedy za sebou již více než polovinu utkání a v dalších termínech se budou hrát odvety podzimních střetnutí. Největší pozornost byla upřena na souboje dvou neporažených týmu Pardubic a USK. Podle očekávání v obou duelech uspěly Pardubice, ale ani v jednom utkání to neměly jednoduché. Zvláště  v odvetě na Folimance museli Východočeši vynaložit značné úsilí, aby zlomili odpor domácího celku. Naštěstí si v první čtvrtině vytvořili dostatečný náskok , který jim dal klid do dalších fází neúprosné bitvy. Přesto Pardubice v obou duelech poměrně přesvědčivě zvítězily a stalý se jasným lídrem skupiny „A“ a vypadá to na spanilou pardubickou jízdu soutěží, protože, pokud budou v plné sestavě nemají další celky nárok. USK se zřejmě soustředí na na uhájení druhého místa, protože Písek má stejnou bilanci a navíc domácí zápas s USK doma. Mezi těmito družstvy se tedy rozhodne o druhém a třetím místě.Písek o víkendu dvakrát jednoznačně zdolal Vyšehrad, ačkoliv absentovaly některé opory. Mnohem složitější je situace na dalších místech, kde bitva o 4.- 5.místo bude ještě velmi dramatická. Zatím se čtyřmi ztrátami na 4.místě figuruje Plzeň, která uspěla dvakrát proti posledním Klatovům a zvláště u nich se poměrně trápila. O 5.  místo se dělí Děčín společně s Brandýsem s pěti porážkami. Děčínu velmi pomohly dvě výhry nad Ústím, které lze označit za poměrně překvapivé, obzvláště výhra v Ústí je velmi cenná. Brandýs dvakrát porazil Liberec, ale obě výhry byly poměrně utrápené. V sobotu v Liberci hosté v poločase ztráceli na dobře hrající domácí osm bodů. Polabané se probrali, až po přestávce a zejména díky sedmi trojkám Filipa Čeňka nakonec zvítězili o šestnáct bodů. Filip tím ustanovil nový rekord ligy. V neděli o svém triumfu rozhodli v první části, když hostům dovolili vstřelit pouhé tři body. Ve hře o postup je i Ústí, které má také pět porážek, ale jeho dominantní postavení v boji o play off zhatily dvě porážky s Děčínem. Ztráty dalších týmů jsou již velké. Malou naději má ještě Sokol Pražský se sedmi ztrátami. Ten o víkendu dvakrát suverénně přehrál Litoměřice a naznačil lepšící se formu.Ostatní týmy už na vyšš mety pomýšlet nemohou. Liberec a Klatovy se lepší zápasu a postupně se smazává rozdíl mezi těmito týmy a ostatním pelotonem ligy. Nicméně to vypadá, že právě tyto týmy si to rozdají o poslední místo. Jak to tedy o víkendových dnech vypadalo v jednotlivých zápasech:


BK Pardubice – USK Praha     83:56/23:10, 40:23, 68:37/

Úvod byl poznamenán oboustrannou nervozitou. Tu prolomil až koš domácího Půlpána,Tím se nastartoval domácí kovostroj. Díky němu domácí rychle vedli 21:4, když hosté se velmi obtížně prosazovali proti kvalitní pardubické obraně. Toto vedení bylo klíčové pro další zápasové minuty. V kvalitním basketbalovém projevu pokračovali domácí i ve druhé kvartě, ale navyšování rozdílu ve skóre již nebylo tak snadné, protože i Pražané se rozehráli k dobrému výkonu a zlomit jejich odpor nebylo tak snadné. Také po přestávce pokračovala líbivá pardubická hra, které se prosadily střelbou z trojkové vzdálenosti. Ve 27.minutě domácí již vedli o třicet bodů a utkání bylo rozhodnuto. V závěru dostali příležitost hráči z lavičky, a a tak se rozdíl ve skóre ji příliš neměnil.K viděni byly skvělé individuální výkony na obou stranách. Domácí tým táhla dvojic Viktor Půlpán-Tomáš Dohnal, jejich 15 asistencí a 17 zisků hovoří za vše. O střelbu se staral Josef Potoček a pod košem kraloval Přemysl Richter. Slušně se předvedl i Lukáš Rovenský. V dresu USK podal nejlepší výkon Marek Mareš.

Pardubice:Potoček 21, Richter 19, Rovenský 13, Půlpán 12, Václavek 6, Dohnal T. 5, Dohnal F. 3, Chocholouš a Kudrna 2.

USK Praha: Mareš 27, Jex 9, Ropek a Sehnal 4, Dejmek, Hubáček Jan., Končický, Syblík a Šimánek 2.

USK Praha – BK Pardubice    49:74/9:28, 26:42, 38:52/

Úvodních pět minut se hrála na Folimance vyrovnaná partie, což se odráželo i ve skóre. Od 5.minuty však převzali iniciativu hosté a díky brejkům a téměř nepropustné obraně si vytvořili dvacetibodový odskok od USK, což byl rozhodující moment souboje o vedení ve skupině. Domácí se však nevzdali a díky nesmírné bojovnosti ukrajovali z pardubického vedení bod po bodu. V průběhu třetí desetiminutovky se domácí přiblížili na rozdíl čtrnácti bodů, ale problémy s fauly zabrzdily jejich další iniciativu. Naopak hosté v poslední části trestali chyby, a tak se Východočeši nakonec radovali z poměrně jasné výhry o 25 bodů. Ten, ale neodráží skutečný odraz nedělního měření sil, který bylo skvělou prezentací českého žákovského basketbalu.

USK Praha: Mareš 15, Jex 14, Ropek 10, Syblík 5, Hubáček Jan 4, Sehnal 1.

Pardubice:

BK Děčín – BK Ústí n.L.     89:48/26:8, 47:23, 66:35/

Se značným respektem nastoupili k sobotnímu duelu s nedalekým Ústím domácí borci.Ten však spadnul hned v úvodu po dvou proměnných šestkách kapitána Kroutila. Tím se Děčín nadechl k mohutnému náporu, který vedl k vytvoření klíčového dvacetibodového náskoku. Částečné polevení Děčína využilo Ústí k částečnému zlepšení útočného projevu, nicméně domácí bezpečně kontrolovali průběh střetnutí.Po přestávce domácí uštědřili další direkt, čímž se jejich vedení navýšilo až na třicet bodů, Otřesení hosté se již nezmohli na souvislejší odpor, a tak Děčín získal vysokou čtyřicetibodovou výhru, kterou si za předvedený výkon zaslouží.

Děčín:Kroutil 25, Hammerle 17, Haluza 15, Doubrava 10, Bílý 9, Dolanský 6, Plaček 4, Hovorka 2, Čermák 1.

 

BK Ústí n.L. – BK Děčín     66:79/15:15, 32:39, 45:65/

Odveta hraná v neděli ráno již tak jednoznačná nebyla. Nicméně výhru získal  Děčín, ale k zisku dvou bodů se nadřel mnohem více než v sobotu. První dějství bylo poznamenáno velkým množství faulů, nepřesností a ztrát. Vyrovnaný byl i průběh skóre a po deseti minutách zápas dospěl k plichtě. Druhá pasáž patřila hostům, kteří si vytvořili několikabodové vedení, které přes domácí snahu udrželi až do přestávky. Dobře zahrný zónový přes ve třetí čtvrtině přinesl řadu zmatků mezi hráči domácího družstva, které byly nekompromisně trestány jednoduchými děčínskými koši. To hostům přineslo rozhodující vedení 65:45. Maximální snaha domácích žáků vyústila pouze ke snížení závěrečného výsledku. Děčín tak o víkendu získal dvě překvapivé výhry, které mohou mít v závěrečném účtování velkou cenu.

Ústí:Tuzar 16, Černohouz 14,Hejduk 11, Kubica 10, Šonda 9, Musel a Starý 2, Pokorný a Sauer 1.

Děčín:Kroutil 29, Haluza 21, Dolanský 15, Deutsch 7, Doubrava a Plaček 2, Bílý 1.


BK Kondoři Liberec- BK Brandýs n.L.   58:74/12:14, 34:26, 43:55/

Do utkání nastupoval Liberec posílen o Vítka Buďu z Mladé Boleslavi, který v loňské sezóně hostoval právě v Brandýse n.L.. Nutno dodat, že Vítek hrál velmi dobře a pro Liberec bude výraznou posilou. Brandýs zaspal první poločas, který ovlivnily tři fauly Filipa Trnky během pěti minut. Zbytečné fauly společně se špatnou obranou a řadou neproměněných šancí přispělo k tomu, že Liberec v poločase vedl o osm bodů. Naštěstí se hra hostujícího celku po přestávce zlepšila, což ho společně s vynikajícím výkonem Filipa Čeňka, autora sedmi trojek a 34 bodů, dovedlo k vítězství, které bylo hodně vydřené. Předvedený výkon však měl k dokonalosti daleko.

Liberec: Černý 19, Buďa 14, Heršálek 9, Hráský a Šimůnek 6, Petříček 4.

Brandýs: Čeněk 34 /7 trojek/, Brezovák 18, Trnka 12, Svášek 8, Králík 2.


BK Brandýs n.L.- BK Kondoři Liberec                        71:46/20:3, 41:18, 53:30/

Nedělní odveta byla rozhodnuta během úvodní desetiminutovky, kterou Brandýs vyhrál 20:3. Výkon v dalších částech již tak suverénní nebyl, zejména protože, domácí míjeli i ty nejvyloženější šance. Dalším důvodem byla absence Filipa Čeňka, který kvůli zdravotním problémům odehrál pouze několik minut. Hosté se snažili o vylepšení výsledku, přesto o jasné výhře Brandýsa nebylo pochyb.

Brandýs:Brezovák 14, Ropek 12, Čeněk 11, Svášek 9, Hrdina 8, Cenigr 6, Palička 4, Hrabý 3,  Králík a Trnka 2.

Liberec:Buďa 15, Černý 13, Pešík 7, Hráský 5, Šimůnek 4, Brzobohatý 2.

Lokomotiva Plzeň- TJ Klatovy    84:59/12:17, 37:33, 66:46/

Pouze s osmi hráči odjely Klatovy k západočeskému derby do Plzně. Velmi slušnou partii odehráli hosté zejména v první půli, kdy většinu času vedli, zejména v první čtvrtině. Ve druhé části však přestali hrát jednoduchý basketbal a zkušení domácí šli před  poločasem do vedení. Ve třetím dějství převzali režii utkání plzeňští hráči, zejména podkošoví Bakule s Bílkem a vedení domácích se navýšilo na dvacet bodů. V závěru se hostům vyfaulovali tři hráči základní sestavy, čehož Plzeň využila k přesvědčivé výhře, kterou jim Klatovy zkomplikovaly hlavně v úvodních dvaceti minutách. 

Plzeň:Bakule 32, Bílek 16, David 12, Trojan 10, Partyngl 9, Doubrava 4, Fleischhans 1.

Klatovy:Klika 32, Toman M. 18, Toman J. 4, Kubíček 3, Jonáš 2.

TJ Klatovy- Lokomotiva Plzeň    68:80/16:16, 24:37, 41:50/

Trenér Heger měl k dispozici pouze sedm statečných hráčů, kteří se hostům vyrovnali po celou první kvartu, to se odrazilo i na skóre, kde svítila plichta. Ve druhém hracím období se projevila výšková převaha Plzně, která si díky důrazným doskokům a jalové koncovce Klatovských, vytvořila třináctibodové vedení. Po změně stran se domácí dostali do zápasu díky několika rychlým protiútokům. Pět minut před koncem domácí ztráceli pouze šest bodů a byli na koni. Závěr však patřil Plzni, která si díky devítibodové šňůře vytvořila rozhodující náskok.

Klatovy:Klika 16, Holý 15, Toman M. 14, Kubíček 13, Toman J. 12, Maděra 7, Jonáš 4.

Plzeň:Bakule 26, Bílek 15, David a Partyngl14, Trojan 7, Doubrava 4.


Sokol Vyšehrad- Sokol Sršni Písek    45:110/16:32, 33:56, 41:86/

Ačkoliv Písek nastoupil k sokolskému derby bez Musila a Skočila, opanoval první část utkání, přestože se domácím poměrně dařilo. Ve druhé části si musel Písek poradit z domácím presingem, ale ani to mu nečinilo problém a v půli bezpečně vedl přes dvacet bodů. Jestliže ještě o přestávce mohli domácí uvažovat o slušném výsledku, třetí čtvrtinu Sršni vyhráli 30:8 a o jejich vysoké výhře nebylo pochyb. Vítězství Jihočechů ještě umocnila poslední čtvrtka, ve které Písek zaznamenal stovku a domácí tak utrpěli debakl, jímž se prohra o 65 bodů určitě dá nazvat. 

Vyšehrad: Jelínek 16, Chaloupka 7, Fremut 7, Klasna 6, Donaire a Steiger 4, Schmiedt 1.

Písek:Karel 29, Šteier 27, Koc 21, Charvát 11, Šindelář 8, Horský 7, Forejt 6, Braun 1.

Sokol Sršni Písek-Sokol Vyšehrad    92:66 /27:17, 44:35, 72:48/

Velmi vlažně začali domácí nedělní odvetu a bojovný Vyšehrad jim nechtěl nechat výhru zadarmo. Nervozita, zbytečné fauly, mnoho nepřesností spolu s absencí Martina Šteiera to vše se podepsalo na tom, že hosté dlouho drželi s Pískem krok. V 9.minutě domácí vedli pouze 19:17. Teprve osmibodová série přinesla Sršňům, alespoň částečné uklidnění. I ve druhém dějství se domácí hráči prosazovali velmi obtížně a obětavý Vyšehrad statečně vzdoroval a rovněž se mu dařil pres. Písek držel především kapitán Ondřej Kloc, díky kterému v poločase vedli o deset bodů. Ve druhé půli se přeci jen domácí rozehráli k lepšímu výkonu, když se k výborně hrajícímu Klocovi přidal i Tomáš Karel, Vyšehrad pomalu odpadal a o výsledku bylo rozhodnuto.

Písek:Koc 30, Karel 17, Horský 10, Mareš 9, Braun 7, Charvát 6, Šindelář 5, Pták 4, Forejt a Musil 2.

Vyšehrad:Jelínek 19, Chaloupka 17, Fremut 16, Klasna 10, Donaire 4.

Slavoj Litoměřice – Sokol Pražský    63:85/14:21, 29:38, 48:62/

Litoměřice: Hanzlík 25, Bureš 15, Puchar 8, Rufús 6, Anton 5, Maxa 4.

Sokol Pražský- Slavoj Litoměřice    82:63/19:13, 42:35, 62:45/

Litoměřice:Bureš 27, Hanzlík 23, Anton 5, Svatoš 4, Kulhánek a Puchar 2.

Dvě přesvědčivá vítězství pražských Sokolů v zápasech, o kterých je minimum informací.


Liga U14 má za sebou více než polovinu. Proto nabízím k diskusi následující téma „ Jak hodnotíte první polovinu soutěže ? Myslíte si, že liga ve stávající podobě je optimálním řešením nebo by měla projít reorganizací podobně jako soutěže U16 a U18?“

   

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace