eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sokol Pražský vítězně, patří Ústí vůbec do extraligy?

📁 Mládež 🕔21.9.2009
Sokol Pražský vítězně, patří Ústí vůbec do extraligy?

Please enter banners and links.

K úvodním zápasům extraligy kadetů do Prahy na Žitnou a do Ústí přijeli sokoli z Písku a Vyšehradu. Sokol Pražský uhájil domácí prostředí, ač to měl v utkání s píseckými sršni velmi těžké.

K úvodním zápasům extraligy kadetů do Prahy na Žitnou a do Ústí přijeli sokoli z Písku a Vyšehradu. Sokol Pražský uhájil domácí prostředí, ač to měl v utkání s píseckými sršni velmi těžké. V neděli již s menšími obtížemi přehráli svěřenci trenéra Voračky Vyšehrad. V utkáních se Sokol Pražský opíral o dvojici Zelenka – Pecháček, Písek spoléhal na Havlůje a Vyšehrad na Srnu. V Ústí se zatím nepodařilo navázat na dva roky starou sezonu, kdy dobře sestavený tým ročníku 1994 zvítězil v žákovské lize. S Vyšehradem prohrálo Ústí o 32 a ostudný více než stobodový debakl s Pískem nemá v extraligové soutěži obdoby. Uvidíme, zda je ústecký kádr uzavřen, či zda bude ještě doplněn, aby mohl hrát v extralize důstojnější roli.

Sokol Pražský – Sokol Sršni Písek 76:72 (17:14, 36:37, 58:57, 76:72)

střelci Sokol Pražský: Zelenka 27, Pecháček 20, Kroy 7, Korous 7, Kohout 5, Brix 5, Blažek 4, Lasovský 1

střelci Písek: Šlechta R. 17, Havlůj 15, Šlechta P. 12, Vach 11, Vartecký 5, Veselý 5, Fořt 2

komentář Sokol Pražský: "Nepustit Šlechtu k volným trojkovým pokusům a ubránit Veselého na útočném doskoku, to byly hlavní úkoly pro utkání. Písek nás přehrával především nájezdy do vymezeného území, s čímž jsme si dlouho nedokázali poradit. V celém průběhu vyrovnaný zápas, ve kterém ani jeden z týmů nedokázal soupeři výrazněji odskočit, pravděpodobně rozhodla desetibodová šňůra těsně před koncem třetí čtvrtiny, kterou jsme se za nepříznivého stavu 48:57 dostali do jednobodového vedení. Vystupňovaným tlakem v obraně v úvodu poslední čtvrtiny jsme náskok navýšili na sedm bodů. Hosté v závěru nedokázali využít našich hrubých chyb v obraně a neproměnili mezi 34. a 36. minutou 6 trestných hodů v řadě, čímž nám nabídli šanci si vedení uhlídat a připsat si první vítězství v novém ročníku. Na našem úspěchu se největší měrou podíleli Tomáš Zelenka a Adam Pecháček, kteří dohromady zaznamenali 47 bodů."

komentář Písek: "Do sobotního zápasu jsme nastoupili s přílišným respektem z domácího týmu a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 7:2. Po timeoutu  se naše hra zlepšila a Martin Dudi svými nájezdy ukázal, co by mohlo na soupeře platit. Od této chvíle se obě mužstva přetahovala o každý bod a nikdo se nedostal do více jak 5 bodového vedení. Prvnímu, komu se to povedlo, jsme byli my, ve 28. minutě jsme si vytvořili náskok 9 bodů, bohužel stejně rychle jak jsme si náskok vytvořili, jsme i o něj přišli. Jakoby strach z vítězství nás začal svazovat. Naše neuvěřitelné chyby v posledních 12 minutách zápasu a vyfaulování našeho do té doby nejlepšího hráče Honzy Havlůje (4 minuty před koncem) nás stáli nejen vedení, ale i první výhru v nové sezóně. Velkým zklamáním byl výkon Radka Šlechty. I přesto, že byl Radek naším nejlepším střelcem, jeho výkon v obraně byl takřka nulový. Na obranné fázi, ale budeme muset pracovat všichni,  musíme se naučit převzít zodpovědnost v obraně nejen za svého útočníka, ale i za ty ostatní. Druhý problém, který tento zápas ukázal je naše práce na doskoku, jak v obraně tak i v útoku, v této činnosti nás Sokol Pražský jasně přehrál. Poslední důvod naší prohry, jak již bylo naznačeno, je naše koncentrace na zápas, je třeba se soustředit celých 40 minut."

BCM Ústí nad Labem – Sokol Vyšehrad  54:86 (12:31, 28:46, 46:62)

střelci Ústí: Krombholz 22, Dlugoz 11, Vondrák 11, Starý 4, Hejduk 4, Musel 2

střelci Vyšehrad: Úlehla  31, Srna 26, Čermák 13, Choutka 7, Bohadlo 6, Pavouček 2, Klimpera 1

komentář Vyšehradu: "Do prvního extraligového utkání jsme nastupovali s jasným cílem: zvítězit! Začátek zápasu byl výborný a po první čtvrtině jsme vedli již o 19 bodů. Bohužel jsme se nechali vysokým vedením ukolébat a soupeř postupně stahoval náskok. Proti tomu byl Jan Srna, který dal dvě rychlé trojky a navýšil vedeni znovu o 20 bodů. Poté se utkání jen dohrávalo a my jsme zaslouženě zvítězili."

Sokol Pražský – Sokol Vyšehrad  88:60 (25:12, 46:34, 66:46)

střelci Sokol Pražský: Pecháček 27, Zelenka 21, Kohout 14, Brix 8, Blažek 6, Aulich 4, Ghibellini 4, Lasovský 2, Kroy 2

střelci Vyšehrad: Srna 26, Úlehla 10, Čermák 10, Klimpera 7, Bohadlo 3, Pavouček 2, Mitrovič 2

komentář Sokola Pražského: "Přes konečný téměř třicetibodový rozdíl bylo utkání dlouho vyrovnané. Těsně před poločasovou sirénou jsme vlastní nedisciplinovaností a lajdáctvím v obraně přišli o slibný 20 bodový náskok. Vyšehradští do poločasu snížili na 12 bodů a po poločase v útočném snažení úspěšně pokračovali. Největší zásluhu na tom měl famózně hrající Honza Srna skórující ze všech pozic, kterého doplňoval kapitán Radek Úlehla. Na naší straně jsme se mohli spolehnout podobně jako v sobotním utkání na skvěle hrající tandem Zelenka – Pecháček. Navíc naše hra v útoku nebyla zdaleka tak kostrbatá jako v sobotním utkání a přes značné výpadky v obraně jsme dokázali vedení podržet. Rozhodující náskok jsme si zajistili až na konci třetí čtvrtiny možná díky vyrovnanějším střídáním na naší straně a udržením slušného tempa jak v obraně, tak v útoku. Oboustranně pohledný basket musel divákům zpříjemnit nedělní dopoledne."

komentář Vyšehradu: "Do utkání se Sokolem Pražským jsme úplně zbytečně nastupovali s velkým respektem k soupeři! Vstup do zápasu se nám silně nepovedl. Hrát jsme začali až posledních pět minut prvního poločasu, kdy se nám podařilo stáhnout vysoký rozdíl na 12 bodů! Do druhého poločasu jsme nastoupili velmi aktivně. Když jsme snížili na rozdíl 8 bodů, přišlo několik nevynucených ztrát, návrat k špatné obraně a soupeř znovu odskočil na rozdíl 20 bodů! Sokol Pražský již nepřipustil žádné stahování náskoku, ale výsledek ještě zvýšil na konečných 28 bodů! Jediným pozitivem je výkon hráče Honzy Srny!"


BK Ústí nad Labem – Sokol Sršni Písek 23:124 (6:22, 9:53, 12:92)

střelci Ústí: Krombholz 12, Dlugoš 6, Starý 2, Vondrák 2, Hejduk 1

střelci Písek: Šlechta R. 26, Veselý 24, Havlůj 16, Šlechta P. 16, Vach 14, Vartecký 12, Dudi 7, Klement 4, Fořt 4, Voldán 1

komentář Písek: "Nedělní zápas byl od 1. minuty jasnou záležitostí pro náš tým. Otázkou jenom bylo, jakým rozdílem zápas skončí. Již v poločase jsme měli náskok 44 bodů a na konci zápasu jsme rozdíl ve skóre uzavřeli na 101 bodech. Je to pravděpodobně rekordní historické vítězství našeho týmu v nejvyšší dorostenecké soutěži. Ústí bude jen těžko zachraňovat extraligu, pokud se mu nepodaří alespoň trochu zalátat díry v sestavě po odchodu klíčových hráčů."

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace