eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

ME U16 na úvod prohra s Německem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

ME U16 na úvod prohra s Německem

📁 Mládež 🕔6.8.2009
ME U16 na úvod prohra s Německem

Please enter banners and links.

V úvodním zápase nestačil český výběr do 16 let na Německo.

V úvodním zápase nestačil český výběr do 16 let na Německo.

U16 ČR – Německo 64:75

střelci ČR: Kříž 13, Bajar 13, Andres 11, Bernáth 11, Feštr 6, Lachman 5, Švandrlík 3, Hrabovský 2

Kadeti nastoupili k zápasu v sestavě Feštr, Švandrlík, Lachman, Kříž, Bajar. Češi začali dobře a zejména díky Křížovi s Bajarem vedli v 5. minutě 12:9. Oba dobře hrající pivoti si v průběhu úvodní části hry udělali dva fauly, ale Hrabovský i Bernáth své spoluhráče zastoupili dobře. Zejména to platí o Bernáthovi, který za 7 minut na hřišti nasbíral 5 útočných doskoků. Po deseti minutách vedli domácí 19:17.

Ve druhé čtvrtině Němci zlepšili obranu a donutili tak trenéra Ulrycha poslat zpět na hřiště Kříže. Hosté po čtyřech minutách vyrovnali skóre (27:27) a nezastavil je ani přechod našeho týmu do zónové obrany. První útok koš s faulem, druhý útok trojka a hra českého týmu se rozpadla jako domeček z karet. Nepomohl ani time out ani návrat do osobní obrany. Hrozivou sérii 0:14 utnul až krátce před pauzou Kříž.

Podobně jako již několikrát v přípravných utkáních pomohla českému týmu bouřlivá poločasová přestávka. Zónová obrana tentokrát na soupeře platila a v útoku se vedle již zmiňovaných podkošových hráčů začal prosazovat rozehrávač Andres, který tak napravil nepovedenou druhou čtvrtinu. Snížení náskoku soupeře na 51:57 znamenalo naději do závěrečné části hry.

Ta se ovšem českému týmu příliš nepovedla. Z podkoše ani z čáry trestného hodu se nedařilo Křížovi, křídelní hráči neznamenali pro soupeře téměř žádné nebezpečí a Němci tak dokráčeli k prvnímu vítězství na turnaji.

Zítra se Češi utkají s Chorvatskem, Němce čeká Španělsko.

Výsledky prvního dne:

skupina A

Izrael – Černá Hora 81:66

Turecko – Itálie 69:59

skupina B

Litva – Rusko 70:80

Řecko – Polsko 69:76

skupina C

ČR – Německo 64:75

Španělsko – Chorvatsko 66:64 p.

skupina D

Lotyšsko – Ukrajina 80:60

Srbsko – Francie 74:87

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace