eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

8. místo kadetů na EYOF | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

8. místo kadetů na EYOF

📁 Mládež 🕔29.7.2009
8. místo kadetů na EYOF

Please enter banners and links.

Na evropském olympijském festivalu mládeže ve finském Tampere se českému reprezentačnímu kadetů nedařilo a i ve skupině o 5. – 8. místo nepoznal radost z výhry. Kadeti se připravují na ME v Litvě (Kaunas, 6. – 16. 8. 2009). K týmu se po skončení ME U18 ve Francii připojí Martin Kříž.

Na evropském olympijském festivalu mládeže ve finském Tampere se českému reprezentačnímu kadetů nedařilo a i ve skupině o 5. – 8. místo nepoznal radost z výhry. Kadeti se připravují na ME v Litvě (Kaunas, 6. – 16. 8. 2009). K týmu se po skončení ME U18 ve Francii připojí Martin Kříž.

Chorvatsko – ČR 103:70

střelci ČR: Švandrlík 12, Andres 12, Faifr 9, Hrabovský 7, Feštr 7, Bejček 7, Petrák 5, Kuneš 4. Bernáth 3, Kyzlink 2, Bajar 2

V zápase o 5. – 8. místo proti střelecky dobře disponovaným Chorvatům se český výběr kadetů držel pouze v první části hry, po níž Chorvati vedli 15:12. Jisté zlepšení prokázal teprve krátce se s mužstvem připravující Samuel Faifr, který byl platný zejména na doskoku. Ve druhé čtvrtině Chorvati zvýšili tlak na míč a trestali chyby našich hráčů jednoduchými koši a do šaten se šlo za stavu 48:31.

Po poločasové přestávce byla hra stále v režii chorvatského týmu a v závěru se strhla v nepříliš pěknou podívanou, která vyvrcholila několika technickými a nesportovními chybami. Chorvatský celek nakonec prolomil i stobodovu hranici a zvítězil vysokým rozdílem 103:70.


Finsko – ČR 73:66

střelci ČR: Hrabovský 12, Feštr 11, Bejček 9, Kuneš 9, Kyzlink 8, Švandrlík 6, Faifr 5, Bernáth 5, Bajar 1

S cílem zvítězit aspoň v posledním utkání vstoupili Češi do duelu o 7. místo proti domácímu Finsku. Začátek utkání byl velmi nervózní z obou stran, čemuž odpovídalo skóre po 5 minutách hry 5:3 pro domácí. Neurovnaná hra a nízké skóre vydrželo celou první čtvrtinu, po které vedli Finové 13:12. Ve druhé části hry se ke skvělému výkonu rozehrál Hrabovský, který jako jediný dokázal plnit své úkoly v útoku i v obraně. Žel se k němu nikdo nepřidal a tak i v poločase naši reprezentanti stále prohrávali (30:32).

Třetí čtvrtina byla světlým momentem českého vystoupení na evropském olympijském festivalu mládeže, když Hrabovský pokračoval v dobrém výkonu a strhl s sebou i zbytek týmu a Češi šli do několikabodového vedení. Čtvrtý faul dnes nejlepšího hráče hostů dovolil Finům vyrovnat hru. Do malé přestávky za mohutného povzbuzování publika snížili domácí na 52:55. V závěrečné části hry si naši reprezentanti drželi mírný náskok, ale 6 minut před koncem se vrátil na hřiště Hrabovský a vzápětí popáté fauloval. Ostatní hráči si přestali věřit, marně se pokoušeli zdolat zónovou obranu soupeře trojkami a prohráli závěrečný úsek 16:0. Finové se tak radovali ze 7. místa, na náš tým zbyla 8. příčka.

konečné pořadí na EYOF 2009:

1. Litva

2. Rusko

3. Turecko

4. Srbsko

5. Francie

6. Chorvatsko

7. Finsko

8. ČR

Po skončení EYOF se český tým ještě dva dny připravoval v Praze. Reprezentaci doplnil Luboš Lachman, pro zranění odjel domů Petr Mísař a poněkud nečekaně odvezli rodiče také Samuela Faifra, který tak bude na ME v Litvě chybět. Jedenáctičlenný kádr (Feštr, Andres, Kyzlink, Švandrlík, Lachman, Petrák, Bejček, Hrabovský, Kuneš, Bernáth, Bajar) byl měl po skončení ME U18 ve Francii doplnit Martin Kříž, jako náhradník byl na závěrečné soustředění v Nymburku (30. 7. – 3. 8.) pozván také Daniel Truhlář.

Do Kaunasu odlétá reprezentační výběr kadetů v úterý 4. 8. a o dva dny později sehraje úvodní duel s Německem. Ve skupině se Češi dále střetnou s Chorvatskem a Španělskem, do bojů o medaile postupují tři týmy, poslední celek bude hrát ve skupině o záchranu.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace