eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Rozhovor s Pavlem Milošem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Rozhovor s Pavlem Milošem

📁 Rozhovory 🕔16.4.2009
Rozhovor s Pavlem Milošem

Please enter banners and links.

Těžko najdeme v současnosti hráče v MNBL o němž se hovoří více než o křídle BK Děčín Pavlu Milošovi. Tento hráč dokázal překonat magickou hranici 1000 úspěšných trojek v samostatné české lize. Není tedy divu, že Probasket tohoto snajpera krátce vyzpovídal a Pavel Miloš si ve svém nabitém programu našel chvilku a ochotně odpověděl na několik otázek.

Těžko najdeme v současnosti hráče v MNBL o němž se hovoří více než o křídle BK Děčín Pavlu Milošovi. Tento hráč dokázal překonat magickou hranici 1000 úspěšných trojek v samostatné české lize. Není tedy divu , že Probasket tohoto snajpera krátce vyzpovídal a Pavel Miloš si ve svém nabitém programu našel chvilku a ochotně odpověděl na několik otázek.

Pavle, na úvod klasická otázka. Kdo tě k basketbalu přivedl, jaké byly tvoje sportovní začátky, kde si začínal s basketem ?
Tak na basketbal mě přihlásili rodiče. Začínal jsem v Kralupech nad Vltavou a rozhodoval jsem se mezi basketem a volejbalem.

Měl jsi v mládí nějaký sportovní vzor?
Tak samozřejmě. Byl jím John Paxson, člen skvělého týmu Chicago Bulls , vynikající trojkař.

Jak vzpomínáš na své basketbalové začátky ?
V žácích jsem hrál za Kralupy nad Vltavou, první rok na střední škole jsem hrál za Kladno a od druháku už jsem byl na Spartě v dorostu. Třetí ročník na střední už jsem začal hrát za muže ve Spartě a současně 2.ligu v Kralupech. Hrál jsem na křídle i pod košem.

Do naší nejvyšší basketbalové soutěže jsi tedy vstoupil kdy ?
Jednalo se o ročník 1996-1997, kdy jsem odehrál šest utkání ve Spartě a mými spoluhráči byli třeba Michal Ježdík, Jarda Geršl nebo Vladimír Vyoral. Celkem jsem za Spartu odehrál 9 sezon. / Pavel Miloš odehrál ve Spartě 261 ligových utkání a nastřílel celkově neuvěřitelných 4621 bodů – pozn. redakce/.

Pokud to jde určit, na kterého spoluhráče vzpomínáš nejraději ?
Tak těžká otázka…. / smích /  Těch spoluhráčů bylo strašně moc, jedno jméno říci fakt nejde.

A pokud se podíváme na trenéry, kdo ti dal nejvíc ?
Musím zmínit tři jména. Především Michal Ježdík, dále Ivan Beneš, současný asistent u žen USK Praha, také nemůžu zapomenout na mého prvního trenéra Miroslava Komínka.

Proč jsi nikdy neodešel do zahraničí , jaké jsi měl nabídky ?
Tak problém byl jediný, ale zásadní. Sparta mě nikdy nepustila ven, i když nabídky byly třeba od Arisu Soluň, Frankfurtu, Oostende. Nejvíc mne mrzel asi Aris Soluň, bylo to v létě 2003.

Jaké máš vzpomínky na působení v Letní lize NBA ?
Jen ty nejlepší. Hrál jsem za Detroit a odvezl si odsud spoustu zajímavých zkušeností a poznatků o NBA. Především zázemí je v NBA na velmi vysoké úrovni.

Kde jsi získal tu střeleckou jistotu a z jakého místa střílíš nejraději ?
Částečně je to věc talentu,ale především je za tím spousta dřiny a píle. Taky je to hodně o štěstí , někdy to padá, někdy ne. Žádnou konkrétní parketu nemám.

Pokud bys mohl krátce charakterizovat své současné působiště BK Děčín ?
V Děčíně jsem velmi spokojený. Systém hry týmu mi plně vyhovuje a to je pro mě to nejdůležitější.

Jak by se Pavel Miloš charakterizoval mimo palubovku, jaké máš záliby ?
Další těžká otázka… /smích/. Je to strašně složité.Basketbal je můj život a na žádné další velké koníčky jsem vlastně neměl nikdy moc času.

Závěrem otázka, zda máš i po překonání rekordu další motivaci ?
Samozřejmě. Basketbal mne stále moc baví, takže hledat nějakou speciální motivaci hledat nemusím.

Na závěr Ti děkuji za rozhovor a jménem redakce a čtenářů Probasketu gratuluji k překonání rekordní hranice 1000 trojek v MNBL.

PAVEL MILOŠ ve zkratce

Narozen : 26.7.1979

Klub : BK Děčín

Výška/Váha : 200/99

Působiště : Kaučuk Kralupy, BK Kladno, Sparta Praha, BK Prostějov,BK Děčín

Přezdívka : Koňas

Úspěchy : nejužitečnější hráč MNBL ročníku 2004/2005, nejlepší střelec ročníku 2004/2005, ligový bronz v barvách Prostějova, reprezentant ČR, celkově 1007 trojek v MNBL , celkově 6389 bodů v MNBL a průběžné čtvrté místo v historické tabulce TOP střelců.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace