eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 27. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 27. kolo

📁 Mládež 🕔23.3.2009
Extraliga U18 – 27. kolo

Please enter banners and links.

Polovina utkání 27. kola extraligy juniorů se hrála v Praze. Souboj nejlepšího s nejhorším nebyl tím nejzajímavějším na co se diváci v hlavním městě mohli těšit. Bojovalo se zejména o postup do play off. Obě utkání byla vyrovaná a domácí po boji zvítězili. Vyšehrad o 7 bodů s Brnem a Sparta o 10 bodů se Zlínem. Tyto výsledky tak ponechávají oběma pražským celkům naděje na pokračování sezony.

Polovina utkání 27. kola extraligy juniorů se hrála v Praze. Souboj nejlepšího s nejhorším nebyl tím nejzajímavějším na co se diváci v hlavním městě mohli těšit. Bojovalo se zejména o postup do play off. Obě utkání byla vyrovaná a domácí po boji zvítězili. Vyšehrad o 7 bodů s Brnem a Sparta o 10 bodů se Zlínem. Tyto výsledky tak ponechávají oběma pražským celkům naděje na pokračování sezony. Podle očekávání skončila utkání v Plzni, kde prohrála Slezská a v Písku, kde vyhrála Moravská Ostrava. Pardubice na Hladnově nastříleli stovku a Prostějov vykročil k záchraně výhrou v Opavě.

Lokomotiva Plzeň – BCM Slezská Ostrava 85:74

střelci Plzeň: Pecka 19, Mádle 19, Honomichl 17, David 13, Suchý 6, Fuksa 6, Froněk 3, Svoboda 2

Sokol Písek – BCM Moravská Ostrava 73:94

střelci Písek: Švejda  18, Fait 14, Říha 13, Běle 8, Hrubec 7, Zunt 6, Pálka 5, Melski 2

střelci Ostrava: Hrnčíř 31, Bratčenkov 21, Kouřil 16, Bohačík 14, Číž 6, Kovář 4, Kubala 2

Sokol pražský – BK Děčín 103:39

komentář hosté: "Děčín vyrazil do Prahy bez vysokých podkošových hráčů a na místě se ještě navíc zranil Inger. Trenér Skokan nemohl využít hostujícího Šírka z České Lípy a aby toho nebylo před utkáním s nejsilnějšími soupeři málo, v týmu se objevilo i zranění prstů. Při utkání na palubovce v Žitné v centru Prahy jsme mohli sledovat výkon se spoustou zbytečných ztrát, který tak výrazně poznamenal bojovný, avšak částečně ustrašený výkon ze silného protivníka. Za celé utkání padla z naší strany pouze jediná trojka (jejím autor byl Josef Táborský) a navíc jsme ani nijak zvlášť oslnivě neproměňovali trestné hody (10 úspěšných z 25 pokusů, tedy 40% úspěšnost)."

střelci Sokol Pražský: Kohout 26, Nekolný 14, Vyoral 13, Čermák 11, Brejcha 11, Reimer 9, Ducháček 8, Brix 6, Matulka 5

střelci Děčín: Lukeš 13, Sokolowski 6, Táborský 6, Duspiva 4, Řehák 4, Fiala 2, Korbáš 2, Fujera 2

USK Praha – BK Ústí nad Labem 82:30

komentář domácí: "Do utkání vstoupili naši junioři dobrou a aktivní obranou a hosté se jen velmi těžko propracovávali k dobré střelecké pozici. USK si tak hned od prvních minut začal vytvářet výrazný náskok, který se vyšplhal po devíti minutách hry až na stav 19:0. Ve zbytku utkání se snažil USK udržet stejné tempo hry, což se poměrně domácím hráčům dařilo. USK navíc mohl využít toto utkání ke zlepšení své hry do zónové obrany soupeře, v čemž má stále značné rezervy. Šrámem na utkání bylo v poslední čtvrtině nepříjemné zranění Honzy Maštálky, který utrpěl tržnou ránu na obličeji a musel odcestovat do nemocnice."

střelci USK: Zídek 19, Maštálka 16, Morávek 10, Bašta 7, Šotnar 7, Vejnovič 6, Balvín 6, Nový 5, Petrák 4, Horák 2

střelci Ústí: Bartoň 12, Macas 6, Feštr 4, Oubrecht 3, Kožíšek 2, Kopřiva 2, Dvořáček 1

BA Sparta – Proton Zlín 75:65

Utkání aspirantů na play off. Před utkáním bylo jasné, že se poraženému týmu naděje na postup smrsknou pouze na teoretické. Spartě hrály do karet hned dvě věci – nedoléčený kotník Šíra a posily bratři Semerádové z Austrálie. Sparta začala zápas ve vysokém tempu a ujala se vedení 7:0. Na straně domácích na doskocích dominoval Stariat, který přeskákal zlínské hráče hlavně v jejich obraně a dával lehké koše nebo byl faulován. Zlín šel do vedení až v druhé polovině zápasu, kdy Kabourek dvakrát vypíchl balon a šel sám do koše. Skóre se poté tahalo kolem jednoho bodu na obě strany, než pár minut před koncem rozhodly trojky Sparťanů. Sparta si tak uchovala reálné šance na postup, zatímco Zlínu bude sezona pravděpodobně končit po základní části.

střelci Sparta: Stariat Jiří 18, Semerad David 16, Halada 10, Stariat Jan 7, Semerad Anthony 7, Papež 5, Gargula 4

střelci Zlín: Šír 21, Žlotíř 19, Kabourek 7, Nehoda 7, Novák 7, Svoboda 2, Bajar 2

Sokol Vyšehrad – JBC Brno 73:66

komentář domácí: "V sobotu jsme přivítali jihomoravský celek s kterým jsme na jejich palubovce prohráli v prodloužení o 3 b. Po vlažném začátku než jsme se dostali do provozní teploty v chladném prostředí jsme postupně navyšovali náskok až na 10 b. v poločase. Avšak po třech minutách třetího hracího období však přišel výpadek a hosté se úspěšnou střelbou dostali do utkání a z našeho náskoku se stalo 5 b. vedení hostů na začátku čtvrté čtvrtiny. Až do koncovky bylo skóre prakticky vyrovnané ale díky 2 úspěšným s střelám za 3 body jsme odskočili a vyhráli jsme o 7 bodů, což stačilo i na lepší vzájemná utkání."

střelci Vyšehrad: Böttger 22, Adášek 21­, Sedláček 13, Lukšík 9, Jiřinec 6, Rón 2

střelci Brno: Zavadil 24, Svoboda 16, Šmíd 11, Bárta 9, Krejčí 6

Gymnázium Hladnov – BK Pardubice 76:104

komentář hosté: "Náš tým začal dobře a hned od začátku dával domácím jasně najevo, kdo bude pánem. Především Křížovi se dařilo. Dal za prvních deset minut 12 bodů a to nejen z nájezdů, ale také dvě úspěšné trojkové střely. Pardubice vedly 14:23 a nastalo žalostné období hry. Žalostné z pohledu Pardubic, jejíž hráči naprosto podcenili soupeře a začali si myslet, že se hladnovští porazí sami! To se však většinou nestává a i jasně lepší tým musí pro vítězství něco udělat. Druhou desetiminutovku vyhráli domácí 28:22!!!! Po mírném pohovoru o přestávce v šatně se pardubické družstvo znovu zvedlo a ukázalo proč je na třetí příčce extraligy. Třetí čtvrtinu vyhrál náš tým 13:36 a zápas byl definitivně rozhodnut. Z individuálních výkonů stojí za zmínku Robin Štěrba a jeho 18 bodů se skvělou 70% úspěšností a 6 doskočených míčů. Nad poměry vynikl také Pavel Dvořák, který se po čase zase střelecky prosadil a z 6 střeleckých pokusů trefil 5 a díky jedné trojce dal 11 bodů."

střelci Pardubice: Kříž 27, Štěrba 18, Dvořák 11, Peterka O. 10, Oliva 10, Peterka A. 9, Soudek 8, Pacák 7,  Tondr 4

BK Opava – BK BCM Prostějov 54:77

střelci Opava: Kopf 19, Chmelař 10, Matějka 8, Dihel 6, Cagaš 6, Vaněk 3, Hubený 2

střelci Prostějov: Slávik 21, Lipový 13, Petržela 12, Zlámal 10, Polášek 10, Strachoň 4, Kaša 3, Večerka 2, Indra 2

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace