eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 23. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 23. kolo

📁 Mládež 🕔2.3.2009
Extraliga U16 – 23. kolo

Please enter banners and links.

Dvě prodloužení, další dvě dramatické koncovky a tři debakly byly k vidění ve 23. kole extraligy kadetů. V klíčových bojích o play off si Moravská Ostrava poradila s USK a Sokol Pražský v prodloužení zdolal Vysočinu. V dramatické koncovce Plzeň porazila Vyšehrad a vykročila k záchraně a souboj o čelo tabulky vyhrál v Klatovech Písek až v prodloužení. Krutou porážku uštědřilo Ústí Brnu, Pardubice Opavě a Slezská Ostrava Prostějovu.

 

Dvě prodloužení, další dvě dramatické koncovky a tři debakly byly k vidění ve 23. kole extraligy kadetů. V klíčových bojích o play off si Moravská Ostrava poradila s USK a Sokol Pražský v prodloužení zdolal Vysočinu. V dramatické koncovce Plzeň porazila Vyšehrad a vykročila k záchraně a souboj o čelo tabulky vyhrál v Klatovech Písek až v prodloužení. Krutou porážku uštědřilo Ústí Brnu, Pardubice Opavě a Slezská Ostrava Prostějovu.

 

BK Opava – BK Pardubice 39:89

komentář hosté: "První poločas vůbec nenapovídal tomu, že hrají týmy z opačných pólů tabulky. Domácí zaplnili prostor pod košem pohyblivou dobře secvičenou zónovou obranou a naši hráči se do ní prosazovali pouze zásluhou famózního výkonu Martina KŘÍŽE. Nakonec to stačilo na dvanáctibodové vedení v poločase. Po přestávce domácím rychle ubývaly síly a pardubičtí toho dokázali jaksepatří využít: několika po sobě jdoucími smrtícími protiútoky a zlepšeným zakončením získali rychle velký náskok a domácí postupně zcela zrezignovali. Za zmínku stojí statistiky pivotmana KŘÍŽE – 48 bodů, 11 doskoků v obraně, 10 v útoku, 11 zisků míče v poli!!! K tomu opravdu není basketbalovým fanouškům co dodávat."

střelci Pardubice: Kříž 48, Lachman 12, Šoula 8, Bahník 6, Pacák 6, Chalupník 4, Andres 2, Šimon 2, Heřman 1

 

BCM Slezská Ostrava – BK BCM Prostějov 103:74

komentář domácí: "Důležité vítězství s Prostějovem se rodilo především z útočné aktivity v 1. poločase, a když soupeř hrál také převážně jen útočně, ale s horším % střelby bylo rozhodnuto a prostor mohli dostat všichni hráči."

komentář hosté: "Soupeř z Ostravy přehrál náš tým pod oběma koši, kde prostor ovládli jeho pivoti. I přes porážku ocenil trenér Růžička zlepšení svých hráčů v útoku."

střelci Ostrava: Šafarčík 34, Urbánek 28, Jozek 11, Veverka 7, Kovalčík 6, Habily 6, Lukáč 6, Vidlička 3, Háša 2

střelci Prostějov: Buriánek 23, Medek 18, Pavličík 13, Staněk 9

 

BCM Moravská Ostrava – USK Praha 68:64

komentář domácí: "Velice kvalitní utkání z obou stran! Hrálo se od první minuty ve velkém tempu a ve velkém nasazení. USK předvádělo velice kvalitní obranu a dělalo nám obrovské problémy se prosadit. Ve druhé půli se nám podařilo odskočit na rozdíl 10 bodů(největší rozdíl v utkání 61-51) v závěru nás podržela dvojice Lyčka, Tardon! V závěru jsme měli trošku větší sportovní štěstí! USK předvedlo velice pěkný basketbal a určitě se za předvedenou hru nemusí stydět! Jen více takových utkání!!! Pochvalu zaslouží celý tým za velice dobrou obranu obzvláště v druhé půli!!!"

komentář hosté: "Utkání začalo ve velkém tempu, vysoký tlak na obou stranách hřiště přinesl atraktivní basketbal. O bodový přínos na straně USK se staral především Dan Truhlář, který zaznamenal za první poločas celkem 14 bodů. Celý první poločas byl USK v mírném vedení a poločasové skóre 31:34 slibovalo další vyrovnané drama. Na začátku třetí čtvrtiny se podařilo USK odskočit na šest bodů, ovšem poté přišel nápor Ostravy, která se dostala po třech čtvrtinách hry do vedení 52:49. V těchto minutách hry se USK dokázal jen velmi těžce na útočné polovině prosazovat a ve 33. minutě už to bylo o deset bodů, 61:51. Přesto naši hráči dokázali snížit rozdíl ve skóre na pouhé čtyři body, na víc ale už v koncovce nestačili a prohráli 68:64. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a na hřišti byl k vidění aktivní mládežnický basketbal. Ostrava vytvářela po celých čtyřicet minut velký tlak na obranné polovině hřiště a vysoké nasazení obou týmů dávalo hře patřičný náboj. Stejně jako před týdnem hrané utkání juniorů, tak i souboj těchto dvou týmů v kategorii kadetů přinesl nadprůměrné extraligové utkání."

střelci Ostrava: Lyčka 25, Tardon 9, Navrátil 9, Kořistka 6, Klečka 6, Kobsa 5, Kouřil 4, Vašíček 2, Veselý 2

střelci USK: Truhlář 27, Jiránek 13, Petrák 11, Lipovskij 5, Hrudka 4, Vakrčka 4

 

Sokol pražský – BC Vysočina 96:92

komentář domácí: "Prvních pět minut sobotního utkání jsme se jako topící se člověk jen stěží nadechovali. Útočně ladění hosté roztočili v útoku svůj kolotoč a velmi dobře nabourávali naší obranu opakovanými nájezdy. Zbytek poločasu, od páté minuty první čtvrtiny, byl velmi vyrovnaný. Podobně jako Vysočina i my jsme se snažili vytvořit si šance nájezdy a skórovat z kratší vzdálenosti. Svojí aktivní hrou ke koši jsme získali velké množství osobních chyb soupeře a dostali jsme tak hosty pod tlak. Odpověď na to se dala předvídat: „Když neubráníš osobně, postav zónu“ Zbytek zápasu byl stejně jako první půle vyrovnaný. Žádné z družstev nemělo výrazněji na vrch a obě stejně tvrdě bojovala pod oběma koši. Jiskřička naděje svitla na začátku poslední čtvrtiny, kdy jsme se za stavu 69:58 dostali do největšího vedení jaké kdy mělo jedno z družstev v průběhu utkání. Soupeř však dokázal během dvou minut srovnat hlavně díky vytažené agresivní obraně. Přetahování o každý bod pak pokračovalo do posledních sekund základní hrací doby. 40 sekund před koncem jsme srovnali na 81:81. Po jedné neproměněné šestce hostů jsme měli 2 sekundy do konce i my v podání Tomáše Reimera šanci 2 trestnými hody utkání rozhodnout v náš prospěch. Rimr proměnil alespoň jednu šestku, čímž nás poslal do prodloužení. Ani vněm neměl nikdo navrch. Navíc obě družstva měla zásluhou 5 osobních chyb mimo hru hned několik hráčů. V samotném závěru rozhodlo spíš štěstí, které se v tomto utkání přiklonilo na naší stranu a minutu před koncem prvního prodloužení Tomáš „Zelí“ Zelenka, za stavu 92:92, proměnil pokus za trojkovou čárou, kterým utkání rozhodl. BC Vysočina, kromě zónové obrany předvedla bojovný a v útočné fázi pohledný basketbalový výkon. Velmi mile překvapil s číslem 7 hrající Mísař Petr se svým nezadržitelným nájezdem ze kterého sám škodil a výborně hledal své spoluhráče. Na naší straně bych nad dobré výkony hráčů opět vyzdvihl týmového ducha a obrovskou bojovnost."

komentář hosté: "V sobotu zajížděli kadeti BC Vysočina na Sokol pražský, kde doufali, že překvapí. Bez hráčů z Třebíče, kteří museli dohrávat oblastní přebor proti Žďáru nad Sázavou, odjel tým pouze v 10 lidech. To se nakonec ukázalo jako velký handicap, neboť při velmi podivném posuzování hry rozhodčími se vyfaulovalo 5 hráčů a naneštěstí se ještě prodlužovalo. Poslední čtvrtinu a prodloužení byli borci z Vysočiny nuceni odehrát v netradiční sestavě." K samotnému utkání dodává trenér Pešout: "S výkonem kluků v dnešním zápase jsem nespokojený. Nedokázali se držet stanovené taktiky a dávali sokolíkům možnost zakončovat z trestných hodů (51 TH je opravdu hodně). Utkání nevyšlo Novákovi, zato dobře zahrál Mísař a Buben. V prodloužení byli šťastnější domácí."

střelci Sokol Pražský: Reimer 23, Kološ 20, Dvořák 14, Smrž 11, Kolář 9, Zelenka 7, Suk 5, Ghibellini 5, Blažek 2

střelci Vysočina: Mísař 24, Buben 21, Krajcigr 18, Plešingr 10, Krejčí 9, Novák 4, Kabelka 3, Spilka 3

 

BK Ústí nad Labem – JBC Brno 112:67

komentář hosté: "Domácí si vyzkoušeli několik druhů obran, kdy zejména presinky v prvním poločase byly pro hosty nepřekonatelné. Ve druhém poločase bez presinku domácích hosté neodešli s ještě větším debaklem."

střelci Ústí: Feštr 27, Bejček 23, Jelínek 21, Krombholz 16, Kabát 13, Pilný 6, Puhl 4, Bárta 2

střelci Brno: Hrabovský 20, Kyzlink 19, Harašta 11, Jeřábek 5, Buček 5, Hladyuk 3, Pavliš 2, Slanina 2

 

TJ Klatovy – Sokol Písek 94:99

komentář hosté: "Sobotní utkání západočeského turné nás přivedl do Klatov k přímému souboji o 2.místo. Oba týmy byly oslabené. Zatímco domácím chyběla podkošová opora Volmuth, tak my přijeli bez obranářů Soukupa a Němce a jako skoro již tradičně venku i bez Linharta. Škoda je i absence táborského Veselého, který by tentokrát jistě velmi pomohl a i pro něj by byly extraligové minuty v takovýchto utkáních k nezaplacení. Od prvních minut se jednalo o střelecký festival, kdy se vedení přelévalo na obě strany. Již v poločase obě strany dosáhly skóre, které zhruba odpovídalo celkovému(!) výsledku prvního utkání v Písku… V průběhu druhé půle začali tahat za delší konec domácí a postupně si vypracovali 10-ti bodový náskok. My jsme naštěstí dokázali zvednout hlavy, což byla zásluha všech hráčů (i těch na lávce) v čele s až netradičně bojujícím Radkem Šlechtou a také značně netaktického prostřídání ze strany domácích. Pak už jsme to byli my kdo držel osud utkání v rukách, na čemž nic nezměnila ani velmi šťastná trojka domácích v poslední vteřině normální hrací doby a časté fauly na hraně nesportovní chyby, které však nebyly takto posouzeny… Děkuji hráčům za nezměrnou bojovnost a cenné body."

střelci Klatovy: Aušprunk 27, Kuneš 23, Bernas 14, Kříž 12, Krůta 11, Johánek 4, Gezo 2, Milec 1

střelci Písek: Šlechta R. 41, Duda 24, Fait 21, Šlechta P. 11, Vokálek 2

 

Lokomotiva Plzeň – Sokol Vyšehrad 56:51

komentář domácí: "Sobotní utkání s družstvem Sokola Vyšehrad přineslo boj o každý metr hřiště a konečný výsledek jasně napovídá, že dominovaly spíše obrany. Domácí začali velice dobře a první čtvrtinu vyhráli 21:8. Stačilo dalších 5 minut a hosté šňůrou 11 bodů srovnali skóre a o poločase svítil na ukazateli stav 27:24 pro domácí. Třetí čtvrtinu vyhráli hosté 16:17 a schylovalo se k zajímavé koncovce. Domácí trenér v této fázi zápasu naordinoval svým svěřencům změnu obrany a vysunutý press donutil hráče Vyšehradu chybovat a přinesl své ovoce. Snadno získané míče domácí hráči proměnili v bodovou šňůru 11 bodů (Froněk 6/2, Terč 5/1) a v 35 minutě vedli domácí 54:41. Hosté už poté pouze dokázali pouze snížit na rozdíl 4 bodů. Domácí získali cenné vítězství a sebevědomí na nedělní zápas se Sokolem Písek."

komentář hosté: "Těsně před odjezdem na západ Čech postihla družstvo další rána – pro nemoc se omluvil za podivných okolností L. Lukáš a tak odjela jen osmička hráčů. Vstup do zápasu se naším vůbec nevydařil a po 1. čtvrtině měla Plzeň 13 bodový náskok. Od druhé čtvrtiny však začali naši hráči soupeřův náskok postupně snižovat a po 30 minutách bylo manko jen 2 body. Ovšem v závěrečné desetiminutovce přišli zbytečné ztráty míčů, domácím padli tři trojky po sobě a tento náskok již udrželi do konce zápasu. Nutno však podotknout, že výkon v Plzni byl jedním z horších v sezóně, tým zklamal a vyhrát si ani nezasloužil!!!"

střelci Plzeň: Svoboda 17, Švandrlík 15, Benedikt 9, Terč 7, Froněk 6, Bína 2

střelci Vyšehrad: Bernáth 20, Hampejs 18, Haltmar 6, Čermák 4, Bohadlo 3
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace