eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Žákovská liga U14 – 15. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Žákovská liga U14 – 15. kolo

📁 Mládež 🕔22.2.2009
Žákovská liga U14 – 15. kolo

Please enter banners and links.

V boji o postup na MČR si jeli pro důležité body favorité Písek a Snakes Ostrava. Zatímco jihočeši v Brandýse neuspěli, Ostrava si postup zajistila výhrou v Brně. Utkání Kyjov – NH Ostrava se nehrálo pro nemocnost domácích, zápas Kolín – Sparta pro nemocnost hostů a BBK do Zlína přijelo pozdě.

V boji o postup na MČR si jeli pro důležité body favorité Písek a Snakes Ostrava. Zatímco jihočeši v Brandýse neuspěli, Ostrava si postup zajistila výhrou v Brně. Utkání Kyjov – NH Ostrava se nehrálo pro nemocnost domácích, zápas Kolín – Sparta pro nemocnost hostů.

 

skupina A

 

BK Brandýs nad Labem – Sokol Písek 77:75

střelci Brandýs: Kratochvíl 17, Jecha 13, Ornst 12, Goliáš 11, Čeněk 7, Le Anh Duc 6, Trnka 4, Tomášek 4, Nepokoj 3

 

BK Děčín – BSK Jičín 81:51

komentář domácí: "Jičínského soupeře jsme přivítali u nás doma poprvé. Jak už jsem psal v preview k tomuto utkání, při prvním utkání v Jičíně jsme si se soupeřem jednoduše poradili a vyhráli rozdílem 40 bodů. Tuto sobotu jsme viděli téměř podobné utkání, avšak bodový rozdíl se snížil o deset na třicet.
Třebaže náš tým nastoupil k utkání ve velmi okleštěné sestavě (ze základní pětky chyběli Hanzlík a v sobotu ráno onemocněvší Šporn), věřil si a za ziskem dvou bodů šel sebejistě. Sice první dva útoky na obou stranách skončily neúspěšně, byli jsme to právě my, kdo se ujal vedení a po celou dobu zápasu jičínský soupeř musel dotahovat. Děčín své vedení postupně navyšoval díky správně sehraným signálům. Do poločasu jsme soupeři umožnili vstřelit pouze 19 bodů (37:19). Hráči ovšem přidělávali vrásky na čele trenérům, protože dost často zbytečně faulovali; nešlo ani tak o střílené trestné hody (jejichž úspěšnost nebyla ani na jedné straně nijak oslnivá), ale nebezpečně se zvyšující počet osobních chyb klíčových postav utkání. Po důrazných domluvách začali chlapci bránit čistěji a utkání nakonec dohráli všichni. Střeleckou smrští se prezentoval v tomto utkání, které bylo vysíláno on-line přes internet (odkaz na pravé straně), Tomáš Kocum, který soupeři nastřílel 31 bodů a vsítil teprve druhou trojku našeho týmu za všechna odehraná ligová utkání. Standardními výkony se prezentovali i další dva hráči základní pětky Němec Michal s Kroutilem Filipem, kteří nastříleli dohromady více bodů než soupeř (celkem 65)."

střelci Děčín: Kocum 31, Němec M. 18, Kroutil 16, Hanák 8, Němec F. 2, Haluza 2, Chmelík 2, Plaček 2

střelci Jičín: Turčín 14, Lička 6, Jurášek 6, Chvojka 6, Plíšek 6, Rychtera 5, Vraštil 4, Šebík 4

 

Sokol Vyšehrad – Jiskra Domažlice 53:69

komentář domácí: "V sobotním utkání jsme dlouhou dobu hráli vyrovnanou partii a myslím, že jsme ukázali naší zlepšující se formu. O vítězství nás připravily problémy s fauly Tomáše Klimpery, který v podstatě nehrál delší úsek hry. S touto skutečností se naše lavička nebyla schopná vyrovnat. Z lavičky se nedokázal prosadit jediný hráč (poměr bodů hráčů z lavičky byl 0:24 pro Domažlice). A základní sestava v čele s Lukášem Tomrlem nemohla vyrovnané utkání uběhat sama. I v tomto složení jsme se do poloviny poslední čtvrtiny drželi na dostřel. Pokud konečně roztaje všechen sníh a hráči přestanou jezdit opakovaně na hory, můžeme konečně myslet na lepší výsledky."

komentář hosté: "Po zlepšení ve druhém poločasu Jiskra zaslouženě zvítězila."

střelci Vyšehrad: Tomrle 20, Jelínek 16, Klimpera 7, Choutka 5, Matuška 5

střelci Domažlice: Štípek 18, Královec 15, Kozina 14, Němec 9, Krůta 8, Klukan 5

 

Sokol pražský – Lokomotiva Plzeň 98:53

komentář hosté: "V sobotu čekal U14 vedoucí tým ŽL – Sokol Pražský. Nejeli jsme sice vyhrát, ale alespoň důstojně soupeře potrápit. Nepovedlo se – výkon všech hráčů byl matný, nebojovný a výsledkem byla vysoká prohra."

střelci Sokol Pražský: Korous 31, Aulich 20, Böhm 15, Pokorný 10, Pospíšil 8, Chejstovský 6, Tuhý 5, Pálek 3

střelci Plzeň: Zeman 15, Bílek 12, Černý 12, Bakule 7, Trojan 6, Lejsek 1
 

 

BK Ústí nad Labem – Kondoři Liberec 50:49

střelci Ústí: Vondrák 23, Kubica 18, Starý 7, Stibor 2

 

skupina B

 

Gymnázium Hladnov – BK Pardubice 38:114

komentář domácí: "Co k tomu dodat…. Doufám, že to byl pro Pardubice aspoň dobrý střelecký trénink!!"

střelci Hladnov: Nesládek 8, Krečmer 8, Masný 7, Hlinka 6 ,Rybenský 4, Novotný 2, Hegedűs 2, Jaworek 1

 

BK Prostějov – Tesla Pardubice 44:61

komentář domácí: "Domácí nastoupili opět bez řady klíčových hráčů, zejména absence Žemličky byla citelná, dále nehráli Pekárek, Pataki, Bláha a Mlčoch. Hosté šli od samého začátku do vedení o 10 bodů a nic na tom nezměnila naše zvýšená agresivita v obraně. Když se našim hráčům podařil zisk míče, opět jej snadno ztratili. Trenér Remenec mohl po zápase pochválit za bojovný výkon Standu Kořínka, který musel zaskakovat na všech postech. Ostatní sice bojovali, ale musí odstraňovat řadu nedostatků, bez nichž se basketbal na takovéto úrovni hrát nedá."

střelci Prostějov: Jiřík 21, Novotný 6, Kořínek 6, Kochaň 6, Božek 5

 

JBC Brno – Snakes Ostrava 75:89

Domácí nastoupili s velkou porcí obav ze soupeře a Kouřil s Kristníkem toho ze začátku náležitě využili. Nepomohlo ani střídání ani brzký time out Brna, za 5 minut to bylo již 3:16. Teprve další vystřídání přineslo oživení, když na palubovku přišel po nemoci hrající rozehrávač Líčeník. Uvedl se trojkou a začal rozdávat spoluhráčům přihrávky do jasných pozic. Ti ovšem volili kostrbatá zakončení a tak soupeř vždy stihl aspoň faulovat. Domácí střelci si rozhodně neseřídili mířidla a při šestkách 10/2 a hrůzném začátku byl stav 12:24 po deseti minutách ještě milosrdný. Druhá čtvrtina byla zpočátku vyrovnaná, hosté těžili z dobré útočné formy Kouřila a Vašťáka, který odehrál teprve třetí utkání v sezoně, ale ukázal jak je pro svůj tým důležitý. Za domácí se vedle Líčeníka začal prosazovat Hanák a tak se do šaten šlo za stavu 36:45. Ve druhé půli pokračovali domácí ve festivalu zahozených trestných hodů a hosté zejména díky Kouřilovi navýšili svůj náskok téměř na 20 bodů (46:64). Domácí trenér stále burcoval své svěřence a ti předvedli, že se z basketbalových dovedností také něco naučili. Díky rychlému přechodu do útoku a probuzení vysokých hráčů Slaniny, Marši a Mynarčíka nasázeli za 7 minut do ostravského koše 21 bodů a zdálo se, že zápas otočí. Leč dnes nejlepší hráč domácích Líčeník nedal dvě šestky (Brno celkem 20/7), další dva protiútoky skončili jen na obroučce a Vašťák s Kouřilem dali svému týmu klid do koncovky, když oba promněnili protiútok 1:1. Svůj vynikající útočný výkon korunoval Vašťák minutu před koncem trojkou ze vzdálenosti cca 8 – 9 metrů a domácí se na další odpor již nezmohli. Snakes se tak díky útočné potenci Kouřila s Vašťákem s vysokou pravděpodobností, která hraničí s jisototou, podívají spolu s Pardubicemi a Zlínem na MČR.

komentář hosté: "K utkání do Brna jsme jeli nutně zvítězit, ale věděli jsme,že jednoduché to opravdu nebude. Svěřencům v šatně jsem před zápasem řekl, že jestli neporazí pátý celek naší skupiny, tak na MČR stejně nemají co dělat. Do zápasu jsme vlétli jako uragán a rychlými výpady dávali jednoduché koše. V šesté minutě první čtvrtky jsme vedli 3:16. V tu dobu jsme celkem dobře bránili a pustili jen dvě otevřené střely z dálky. Jenže od této chvíle přestával být funkční náš obranný systém. Přestali jsme plnit svoje úkoly v obranných činnostech, které nás zdobily v zápasech proti NH a Zlínu. A hlavně jsme přestali v obraně aktivně doskakovat a pouštěli jsme soupeře do opakovaných střel. Trenér Brna Hofírek přikázal svým svěřencům hrát rychle dopředu a vytáhl na nás osobní vytaženou obranu. Obě varianty byly pro Brno takticky správné a soupeř začal nebezpečně se dotahovat. Poločas byl 36:45 pro nás. V šatně o přestávce jsem zdůraznil, že nefungují rotace v obraně a obranný doskok. Naše obrana byla velmi špatná. Čtení hry a sebrání míčů, které nikoho nebyly bylo neřešitelné. Za Brno nastoupil i uzdravený Prokop Slanina, který se stal v druhém poločase pro nás velmi nebezpečným hráčem. Pravdou je, že v třetí čtvrtině jsme začali trochu lépe bránit, za osm minut 3.čtvrtiny nám soupeř ze hry nedal koš a dal pouze čtyři šestky. Odskočili jsme na devatenáct bodů. Tři laciné koše v závěru čtvrtiny nechali soupeře však ve hře. Po třech čtvrtinách 46:64. Jenže 4.čtvrtinu jsme začali, jakoby už vítězství bylo naše. V šesté minutě bylo 65:75. Teprve potom soupeř nedal dvě jasné šance a my ano a odskočili jsme v osmé minutě na 67:83. Soupeř ale nic nevzdával a bojoval do konce. Skóre se zastavilo na 75:89. Z našich zaslouží pochvalu navrátivší se Kamil Vašťák, který nás podržel v útoku svými 26 body. Radek Kouřil dal sice bodů 36 a dobře organizoval útok, ale nasazení v obraně chybělo a jeho hráč najížděl do naší obrany celkem hodně snadno. Lukáš Veselý se mi tomto utkání na palubovce ztrácel úplně. Hlavně jeho celkem hloupé ztráty míče v rozehrávce nám škodily. Ostatní hráli svůj průměr. Je třeba říct, že trenér Hofírek své družstvo připravil na zápas dobře a Brno nás trápilo až do konce. Moji svěřenci tento těžký zápas zvládli, chceme-li postoupit na MČR musíme odpovědně zápas od zápasu soustředěně odvádět svoji kvalitní práci…"

střelci Brno: Líčeník 18, Slanina 13, Marša 11, Mynarčík 10, Hanák 8, Štěpánek 7, Zadražil 5, Anton 2, Herman 1

střelci Ostrava: Kouřil R. 36, Vašťák 26, Kristiník 13, Broskevič 6, Veselý 5, Klečka 2, Horkel 1

 

TJ Slavia Kroměříž – BC Vysočina 68:70

komentář domácí: V utkání s BC Vysočina jsme zahráli konečně dobré utkání i když se zlým koncem. Po celé utkání jsme vedli, nejvíce o 10 bodů, ale soupeř se vždy dotáhl a 4 minuty před koncem šel do vedení. 14 vteřin před koncem za stavu 66 : 68 David Osina srovnal skóre dvěma trestnými hody. Následný útok soupeře se podařilo ubránit 6 vteřin před koncem. Získaný míč se nám ale podařilo hned přihrát soupeři, který se závěrečným klaksonem dal vítězný koš. Právě ztracené míče rozhodly utkání a scénář posledních vteřin nás provázel po celé utkání. A když se nedařila střelba ze středních vzdáleností, sen o 6. místě v tabulce vzal za své."

střelci Kroměříž: Osina 16, Domanský 15, Kalousek 13, Pražák 13, Procházka 7, Mráz 2, Navrátil 2

střelci Vysočina: Šoukal 26, Spilka 23, Škranc 8, Seidler 8, Weber 3, Duben 2

 

Proton Zlín – BBK Brno nehráno pro pozdní příjezd hostů

Hosté do Zlína nepřijeli na stanovený začátek 14:30. Rozhodčí čekali nejen předepsaných 15, ale dokonce 30 minut a poté odešli. V 15:15 přijeli hosté s tím, že se domnívali, že zápas začíná v 15:30. Utkání se tedy neodehrálo a bude zřejmě kontumováno 20:0 ve prospěch domácích.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace