eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Žákovská liga U14 – 14. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Žákovská liga U14 – 14. kolo

📁 Mládež 🕔13.2.2009
Žákovská liga U14 – 14. kolo

Please enter banners and links.

Zajímavé zápasy se hrály v obou skupinách ve 14. kole žákovské ligy. V áčku udělal čáru přes rozpočet Brandýsu Vyšehrad, když doma překvapivě zvítězil o 7 bodů a zkomplikoval tak svým soupeřům cestu na MČR. Stejné komplikace chtěl způsobit Děčín Písku, ale proti byla přesná ruka Viléma Svobody, takže Písek, byť s potížemi, důležité utkání vyhrál. Sokol Pražský si zajistil postup domácí výhrou s Kolínem a vypadá to, že ho těžko někdo sesadí z čela tabulky. V béčku vykřesali hráči NH Ostrava teoretickou naději na postup, když si doma poradili se Zlínem a ztrácí na svého městského rivala již jen jeden bod.

 

Zajímavé zápasy se hrály v obou skupinách ve 14. kole žákovské ligy. V áčku udělal čáru přes rozpočet Brandýsu Vyšehrad, když doma překvapivě zvítězil o 7 bodů a zkomplikoval tak svým soupeřům cestu na MČR. Stejné komplikace chtěl způsobit Děčín Písku, ale proti byla přesná ruka Viléma Svobody, takže Písek, byť s potížemi, důležité utkání vyhrál. Sokol Pražský si zajistil postup domácí výhrou s Kolínem a vypadá to, že ho těžko někdo sesadí z čela tabulky. V béčku vykřesali hráči NH Ostrava teoretickou naději na postup, když si doma poradili se Zlínem a ztrácí na svého městského rivala již jen jeden bod.

 

skupina A

 

Jiskra Domažlice – Kondoři Liberec 44:68

komentář domácí: "Již po první čtvrtině rozhodli domácí o vývoji utkání. Absence tří klíčových hráčů byla příliš citelná."

střelci Domažlice: Královec 14, Němec 7, Anderle 5, Weber 4, Navrátil 4, Klukan 4, Tauer 4, Novák 2

 

Lokomotiva Plzeň – BSK Jičín 100:48

komentář domácí: "V neděli jsme proti Jičínu neponechali nic náhodě a již výsledek 1. čtvrtiny 29-11 v náš prospěch jasně ukázal rozdané karty. Našim hráčům se dařilo jak kombinačně tak střelecky (padly dokonce i trojky) – vysoké vítězství bylo zasloužené."

komentář hosté: "Sobota nás naladila a tak do nedělního zápasu jsme šli s určitými nadějemi umocněnými i tím, že tým Liberce, se kterým máme lepší vzájemnou bilanci, v Plzni v sobotu zvítězil. Souhrou několika okolností se však utkání změnilo v noční můru našeho realizačního týmu. Jednak domácí, které již zřejmě výsledky týmu r. 95, jehož postavení v tabulce neodpovídá ambicím klubu, neuspokojovaly a pravděpodobně i v důsledku marodky, postavili jiný tým, posílený o hráče ročníku 96. Tato na první pohled výhoda byla již při rozcvičování přehodnocena na nevýhodu, neboť výšková převaha se tím dostala výrazně na stranu soupeře. Rychlost, přesnost a agresivita (mnohdy však až za hranicí regulérnosti) byla diametrálně odlišná od hry týmu, se kterým jsme v prvním kole prohráli doma o 12 bodů. K tomu nutno přičíst mdlé vystoupení některých hráčů porušivších spánkový režim, zranění a odstoupení klíčového hráče družstva (A.Rychtera) v první čtvrtině po zákeřném zákroku domácího hráče v době, kdy jsme se začínali dostávat do hry a i sporný výkon prvního rozhodčího, to vše se na našem výkonu podepsalo takže se nelze divit, že utkání dopadlo tak, jak dopadlo. Přesto nutno i vzhledem k absencím v týmu v souvislosti s virózou a termínem v období jarních prázdnin lze hodnotit víkendové dvoukolo spíše kladně."

střelci Plzeň: Zeman 21, Černý 18, Bakule 16, Havlíček 13, Vejvara 10, Hrudka 8, Klika 5, Lejsek 5, Bílek 4

střelci Jičín: Chvojka 20, Rychtera 6, Průcha 6, Vraštil 6, Lička 4, Šebík 3, Jurášek 2, Turčín 1

 

Sokol Písek – BK Děčín 78:76

komentář hosté: "Po sobotním utkání odjeli naši hráči ve vítězné náladě do Písku, kde přespali, aby mohli od 9 hodin nastoupit k odvetnému utkání proti píseckým Sršňům. Ty jsme v prvním klání porazili na domácí palubovce o dva body a osud tomu přál, že tentokrát vyhráli o dva body v posledních sekundách na domácí palubovce oni. Do utkání nastoupili děčínští v plné síle a po zvrácení prvotního vedení domácích 2:0 se ujali vedení, které v průběhu zápasu dosahovalo 6 – 10 bodů. Po celou dobu první poloviny utkání byli víceméně lepšími hráči na hřišti děčínští, kteří dokázali doskočit pod košem hodně míčů, po kterých následovaly opět rychlé protiútoky. Domácí se ale po přestávce vrátili z kabiny jako vyměnění a již brzy strhli vedení na svoji stranu. Herní výpadek našich využíval jediný trojkař píseckých, kterému se podařilo díky nedůsledné obraně děčínských vstřelit 5 úspěšných trojkových pokusů a nepříjemný byl ten s klaksonem ukončujícím třetí dějství. Hosté se ale nevzdávali a šestibodový rozdíl na přelomu 3. a 4. čtvrtiny brzy vymazali a ujali se ke konci vedení 74:70. To si ale naši hráči nedokázali udržet a necelou minutu před koncem se domácí ujali vedení. V následném útoku jsme neuspěli, třebaže jsme zamířili míčem k obroučce více než jednou, ten ale síťkou nepropadl. Následný press ovoce nepřinesl, domácí zvládli zdvojování a třebaže jejich útok neskončil košem, poslat zápas do prodloužení jsme za 2 sekundy, které zbývaly po obranném doskoku, nedokázali. Chlapcům přes prohru patří velká pochvala za bojovnost, kterou předváděli a určitě je dobrou vizitkou, kterou můžeme poslat soupeřům, se kterými se utkáme za 14 dní při domácích utkáních."

střelci Písek: Svoboda 25, Šlechta 16, Fořt 16, Filipov 13, Šteier 6, Procházka 2

střelci Děčín: Němec M. 21, Kroutil 15, Kocum 14, Šporn 13, Hanák 8, Němec F. 5

 

Sokol pražský – BC Kolín 77:54

komentář domácí: "Soupeře jsme přehráli chytrou hlavou. Akce hoď a pojdˇ k tomu backdoor a několik rychlých přenosů hry soupeře vedlo k šílenství. I soupeř však ukázal svou sílu. Bohužel to však nebylo ve hře 1 na 1, ani lepší obranou, ale pouze úspěšnými střelami z dlouhé vzdálenosti a z těžkých pozic."

komentář hosté: "Nedělní utkání dalo za pravdu rčení, že s kvalitou soupeře roste i výkon. Oproti sobotě nastoupilo herně o něco lepší družstvo. Sokol Pražský je aktuálním vedoucím družstvem naší skupiny a od posledního našeho setkání soupeř posílil na pozici pivota. 195 cm vysoký hráč Pecháček budil respekt u kluků již při rozcvičování – zatlouct do koše v této kategorii zatím neviděli až dnes. Do zápasu jsme šli s touhou udělat rozumný výsledek a předvést kvalitní hru. Hlavní bod předzápasové taktiky byla obrana. Volba osobního obránce hráče Pecháčka padla na Davida a ten ji s lehkým, trochu křečovitým, úsměvem na rtech přijal. Začátek zápasu se nesl ve velmi bojovném duchu s mnoha nepřesnostmi na obou stranách a tak skutečnost, že první koš padl až ve třetí minutě hry byla odpovídajícím obrazem hry. Rozehráli jsme velice dobrou partii s favoritem skupiny a drželi jsme s ním krok po celou dobu zápasu. Soupeř sice postupně navyšoval své vedení, ale především díky naší dnes velice dobré obranné činnosti a velice slušné střelecké úspěšnosti jsme soupeřovi po celou dobu utkání nedali možnost udělat si ze zápasu nějakou exhibici. Donutili jsme jej šlapat na 100%, stejně jako jsme šlapali my. Všichni odehráli jeden ze svých nejvydařenějších zápasů. Vyzdvihnout je ale potřeba zejména obranu Davida, který obávaného pivota velice slušně ubránil a trochu mu zkazil statistiku. Do tohoto víkendu střelec s průměrem 29bodů na utkání nám dal pouhých 15 bodů. Střelecky i herně se dařilo Lukášovi Rovenskému, který proměnil 3 ze 4 trojkových pokusů a dal 2 ze 2 trestných hodů. Filip Lapáček svůj zlepšující se výkon po zranění potvrdil velice pozornou obranou, dokonce bez jediného faulu. Stínem utkání bylo svalové zranění Jakuba Vejsady již ve 3. minutě zápasu. Snad to ale nebude nic vážného a do příštího zápasu bude zase připraven zasáhnout."

střelci Sokol Pražský: Aulich 23, Korous 15, Pecháček 15, Böhm 14, Tuhý 4, Chejstovský 2, Pospíšil 2, Pokorný 2

střelci Kolín: Vaněk 12, Lapáček 12, Rovenský 11, Stegbauer 9, Svoboda 4, Kudrna M. 3, Kudrna V. 2

 

Sokol Vyšehrad – BK Brandýs nad Labem 49:42

komentář domácí: Nedělní utkání jsme začali velmi slušnou obranou spojenou dokonce s účinným odstupováním ze slabé strany. V útoku jsme poté pouštěli víc míč z ruky a vnikali do vymezeného území a vyhazovali a znovu najížděli. Kombinační a týmovou hrou jsme se v poločase dopracovali do vedení o 7b. Ve druhém poločaser se nám povedlo na dobrý výkon navázat a náskok si zvládli po většinu času udržet. Soupeř začal mít během třetí a hlavně ve řtvrté čtvrtině problémy s fauly, ale díky nejlepší lavičce v lize se mu tyto problémy dařili tlumit. Zápas nejspíš rozhodla střelecká nemohoucnost, kterou jsem u Brandýsa dosud neviděl. Možná kvůli neznalosti situace, kdy se zápas musí otočit, soupeř nedával jednoduché koše a nájezdy a to se mu stalo osudným. Zápas byl nesmírně vyrovnaný a myslím, že se musel líbit. Děkujeme všem fanouškům i hostujícího týmu a přejeme hodně štěstí do dalších bojů"

komentář hosté: "Horší než sobotní prohra, byla nedělní sedmibodová porážka na Vyšehradě. Bojácný a anonymní výkon brandýských hráčů ostře korespondoval s nadšeným výkonem domácích, který si nedělní výhru plně zasloužili, i když v některých momentech jim pomohla dvojice rozhodčích. Na herním projevu byl znatelně cítit zhruba čtrnáctidenní tréninkový výpadek většiny hráčů z důvodu chřipkové epidemie. Pokud chce Brandýs postoupit na MČR už si nemůže další zaváhání dovolit, ale stále má postup ve svých rukách. Ale radikálně musí změnit svůj herní projev a hlavně se přestat bát."

střelci Vyšehrad: Klimpera 16, Tomrle 9, Fremut 9, Choutka 6, Jelínek 5, Matuška 4

střelci Brandýs: Ornst 11, Kratochvíl 9, Goliáš 8, Čeněk 4, Le Anh Duc 4, Brezovák 2, Jecha 2, Tomášek 2

 

tabulka
1. Sokol pražský 14 13 1 1127:648 27
2. Sokol Písek 13 11 2 1060:838 24
3. BK Děčín 14 8 6 1171:848 22
4. BK Brandýs nad Labem 12 9 3 742:558 21
5. BC Kolín 12 9 3 893:712 21
6. Basketbalový klub Kondoři Liberec 14 7 7 904:959 21
7. Jiskra Domažlice 14 6 8 969:1029 20
8. Sokol Vyšehrad 14 5 9 798:965 19
9. TJ Lokomotiva Plzeň 14 4 10 850:974 18
10. BSK TJ Jičín 14 4 10 951:1189 18
11. BK Ústí nad Labem 12 4 8 625:1024 16
12. BA Sparta 13 0 13 713:1059 13

 

skupina B

 

BK Pardubice – BC Vysočina 110:59

komentář domácí: "Vysočina se představila v Pardubicích jako podstatně lepší tým než sobotní soupeř a po celý 1. poločas naše družstvo dost trápila. Teprve s přibývajícími minutami její odpor zeslaboval až ke konečnému padesátibodovému rozdílu, který je však k jejím hráčům vzhledem k předvedené hře dost krutý. Družstvo hostí však má slušný výškový potenciál a výrazné předpoklady k dalšímu zvyšování výkonnosti."

střelci Pardubice: Peterka 38, Šoula 29, Hanuš 15, Půlpán 14, Potoček 8, Fadrný 3, Svoboda 3

střelci Vysočina: Šoukal 18, Škranc 17, Duben 8, Svoboda 6, Jagoš 6, Hartman 3, Motyčka 1

 

Tesla Pardubice – BBK IVes 67:46

střelci Pardubice: Štěrba 28, Lehocký 18, Vychopeň 10, Theodor 6, Haltuch 4, Korol 1

 

NH Ostrava – Proton Zlín 71:59

komentář hosté: "V neděli na NH bylo vše jinak než v sobotu. Po dobrém vstupu do utkání, a vyhrané 1čtvrtině jsme následně celý zápas už jen dotahovali. Přes veškerou snahu se nám bohužel už přes soupeře přejít nepodařilo. V tomto utkání nám vůbec nefungovala obrana. Obranný doskok u nás nebyl, a když se k tomu přidají individuální chyby, je výsledek na světě. Vůle porvat se o lepší výsledek tady byla, ale končila v útoku, kde chtěl být každý spasitelem. Za bojovnost klukům není co vytknout. Za hrubé chyby v utkání ano a přijde ještě čas na jejich rozebrání. Paradoxně nám tato prohra může jen pomoci v další práci. Ukázala nám, kde máme nedostatky a slabiny, a nastínila cestu k jejich nápravě. S odstupem času to vidím jako dobrou prohru, kterou jsme potřebovali."

střelci Ostrava: Dedek 25, Pešat 15, Zahradník 12, Zumer 10, Šubert 9

střelci Zlín: Hainzl 17, Smrža 16, Hegmon 12, Pumprla 6, Gašperik 6, Rubeš 2

 

Snakes Ostrava – TJ Slavia Kroměříž 87:45

komentář domácí: "K utkání s Kroměříží jsme nastupovali s respektem, jelikož v Kroměříži jsme se tři čtvrtiny utkání trápili, byli jsme si ale tentokrát vědomi, že pokud chceme postoupit na MČR nesmíme zaváhat ani s Kroměříží ani s jinými celky s kterými budeme v odvetách hrát a které jsme v první části soutěže porazili! A spoléhat na to, že by nám někdo mohl pomoct, nemůžeme. Od úvodních minut jsme nastupovali s Radkem Kouřilem v základní sestavě. Škarohlídi v tom budou zase něco vidět, že v sobotu nemohl a v neděli jo. Ale pravda je taková, že Radek mi v neděli potvrdil, že pata již tolik nebolí a chce to zkusit. Po domluvě jsem ho postavil s tím, že když to nepůjde, stáhnu ho ze hry ven. Nástup jsme měli velmi dobrý ve třetí minutě bylo 10:0 pro nás. Potom jsme zvolnili tempo a hlavně jsme nedávali z jasných pozic koše. První čtvrtina 16:10. Ze soupeřů nás trápil pouze Šibor Vojta. Nabádal jsem svěřence k obranným činnostem a napadání soupeřovy rozehrávky. V poločase jsme vedli 44:27. Od druhého poločasu jsme rotovali do střídání všichni členové týmu, kromě Jakuba Ošťádala, který se vrátil z hor a byl bez tréninku. V závěru třetí čtvrtiny jsme zrychlili hru dopředu a šňůrou z 54:32 jsme zastavili po třetí čtvrtině skóre na 66:32. Ve čtvrté čtvrtině už byl soupeř celkem odevzdaný a zápas se jen dohrával. Skóre se zastavilo na 87:45.Chceme-li postoupit na MČR, nesmíme zaváhat!! A musíme zopakovat výkon z první části soutěže."

komentář hosté: "Další silní soupeři čekali v Ostravě na naše mladé basketbalisty. V obou utkáních jim vydrželi síly a disciplína jen v prvním poločase. Ve druhých poločasech dostali v myslích Tygrů přednost individuální statistiky a pouštěli se sólově do obrany soupeře. Je asi těžké pochopit, že bezhlavý dribling do několika hráčů soupeře je jen vodou na mlýn soupeře. Žel něco takového si uvědomit je jen v silách samotných hráčů a ani 5 oddychových časů pro trenéra nestačí. Snad někdy někteří pochopí, že je lepší dát o pár bodů méně, aby jsme jako tým ale obdrželi bodů několikrát méně. Výsledek individualizmu je vidět na skóre druhých poločasů. Když se k nim přidali početné ztráty míčů od našich rozehrávačů, zrodili se tyto divoké výsledky."

střelci Ostrava: Kouřil R. 30, Kristiník 13, Broskevič 11, Pilch 8, Veselý 8, Skalák Jan 7, Klečka 6, Skalák Jiří 4

střelci Kroměříž: Domanský 14, Morong 7, Přikryl 6, Procházka 5, Kalousek 5, Šibor 4, Kaliňák 2, Osina 2

 

BK Prostějov – JBC Brno 51:78

komentář domácí: "Do nedělního zápasu nastoupili naši hráči s úkolem udělat co nejméně chyb a snažit se hrát rychlé protiútoky. Jestliže se nám toto odhodlání proti výrazně lepšímu soupeři dařilo v prvním poločase, nelze totéž říci o druhé části hry. Soupeř nás přehrál pod oběma koši, střílel lehké koše a navíc docházely domácím rychle síly. V závěru se nám sice zvýšenou agresivitou podařilo skóre korigovat. Trenér Remenec věří, že smůla s nemocností je již u konce. Družstvo bylo o tomto víkendu zdecimováno nemocí řady hráčů a zbytek nebyl po nemoci v optimální pohodě."

střelci Prostějov: Žemlička 13, Jiřík 13, Kochaň 12, Kořínek 6, Božek 2, Pataki 2, Bláha 2, Deutsch 1

střelci Brno: Marša 20, Vacek 17, Líčeník 10, Vykypěl 9, Mynarčík 8, Zadražil 6, Hanák 4, Sedláček 2, Anton 2

 

Gymnázium Hladnov – Jiskra Kyjov 71:68

Komentář domácí: "Opět nervy. Průběh utkání totožný s Prostějovem (až na ten závěr). V 31. minutě vedeme 65:41a nakonec se bojíme o vítězství!!"

Komentář hosté: "Nedělní utkání jsme si prohráli sami svou nedůslednou hrou. Proti fyzicky vyspělému soupeři jsme začali velmi ustrašeně, bez jakékoliv bojovnosti. Náš pomalý postupný útok narážel na mohutnou hradbu těl sešikovanou v šestce. Naši chlapci si vzpomenuli, že umí hrát basketbal bohužel až v poslední čtvrtce, avšak 22 bodový náskok soupeře se nám podařilo stáhnout jen na 3 body. Po dlouhé nemoci se do sestavy víkendových zápasů vrátil Michal Urbánek, který se však teprve hledá."

střelci Hladnov: Krečmer 22, Novotný 16, Nesládek 13, Chudý 5, Jaworek 5, Masný 4, Rybenský 4, Hegedűs 2

střelci Kyjov: Da Silva Bruno 16, Machalínek 15, Jedovnický 12, Urbánek 9, Přikryl 8, Klimeš 4, Růžica 2, Konečný 2

 

tabulka
1. BK Synthesia Pardubice 14 14 0 1577:592 28
2. Proton Zlín 14 12 2 1252:720 26
3. BK Snakes Ostrava 14 11 3 1057:791 25
4. BK NH Ostrava 14 10 4 1294:828 24
5. Jihomoravské basketbalové centrum Brno 14 10 4 1024:846 24
6. Tesla Pardubice 14 6 8 787:925 20
7. BC Vysočina 12 6 6 810:933 18
8. TJ Slavia Kroměříž 14 4 10 862:1138 18
9. TJ Jiskra Kyjov 14 4 10 846:1194 18
10. Gymnázium Hladnov 14 2 12 620:1145 16
11. BK Prostějov 14 1 13 628:1193 15
12. BBK IVes 12 2 10 499:951 14

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace