eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Žákovská liga U14 – 13. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Žákovská liga U14 – 13. kolo

📁 Mládež 🕔13.2.2009
Žákovská liga U14 – 13. kolo

Please enter banners and links.

Ve 13. kole žákovské ligy si ve skupině B Zlín vítězstvím na Dvorského zajistil postup na MČR a přidal se tak k suverénním Pardubicím, které soutěži stále vládnou bez porážky a nadělují soupeřům vysoké přídely. Ve skupině A si o postup z 1. místa říká Sokol Pražský, který bez problémů zdolal Brandýs. Utkání Písku s Ústím bylo odloženo pro nemocnost hostů.

 

Ve 13. kole žákovské ligy si ve skupině B Zlín vítězstvím na Dvorského zajistil postup na MČR a přidal se tak k suverénním Pardubicím, které soutěži stále vládnou bez porážky a nadělují soupeřům vysoké přídely. Ve skupině A si o postup z 1. místa říká Sokol Pražský, který bez problémů zdolal Brandýs. Utkání Písku s Ústím bylo odloženo pro nemocnost hostů.

 

skupina A

 

Lokomotiva Plzeň – Kondoři Liberec 60:65

komentář domácí: "V sobotu se na domácí palubovce představil silný tým Kondorů z Liberce. I když v prvním utkání u14 prohráli naši hráči vysoko o více než 30 bodů, vstoupili do utkání bez bázně a hany. Hráli jsme svižně a ještě v 6. minutě 4. čtvrtiny jsme vedli o 6 bodů. Pak ale výborně zahrál nejvyšší hráč soupeře Jeníček, podpořený ještě 50% úspěšností TH, a bylo po hře… Nicméně utkání to bylo pohledné, na hráčích je vidět větší herní zkušenost."

střelci Plzeň: Havlíček 13, Vejvara 10, Černý 10, Bakule 9, Hrudka 6, Klika 5, Lejsek 4, Bílek 3

 

Jiskra Domažlice – BSK Jičín 42:95

komentář domácí: "Bez tří klíčových hráčů si domácí nedokázali poradit v jak v útoku tak v obraně."

komentář hosté: "Na domažlickém webu bylo před zápasem uvedeno: „Jen dvě vítězství si přejí trenéři domácí Jiskry o tomto víkendu. V sobotu přivítají družstvo BK Jičín, v neděli se pokusí vrátit Libereckým porážku z prvního kola. Důležitá bude forma klíčových hráčů v nedělním duelu. V sobotním měřením sil dostanou příležitost hráči z lavičky.“ Uvedená pasáž tak trochu zaváněla podceněním a to se domácím nevyplatilo, protože virové onemocnění vyřadilo jednoho z nejlepších hráčů ligy a domácího klíčového hráče Štípka. Přesto jistě domácí nečekali to, co se od první minuty zápasu na hřišti začalo dít. Výborný výkon celého našeho týmu v útoku i v obraně nedal domácím šanci a již po poločase bylo o osudu utkání rozhodnuto. Když pak po změně stran naši chlapci ze svého výkonu nic neubrali, pak víc jak padesátibodová porážka určitě domácí borce dost zaskočila."

střelci Domažlice: Klukan 12, Královec 6, Tauer 6, Anderle 6, Němec 5, Novák 4, Navrátil 3

střelci Jičín: Turčín 34, Rychtera 26, Chvojka 15, Vraštil 6, Průcha 5, Jurášek 4, Lička 4, Šebík 1

 

BA Sparta – BK Děčín 64:87

komentář hosté: "V sobotu sehráli od 17:30 U14 utkání na palubovce pražské Sparty ve Stodůlkách. Utkání mělo od samého začátku zcela neočekávaný vývoj. Domácí se díky nemohoucnosti děčínských v obraně i útoku dostali po dvou minutách do vedení 10:0 a domácím narostl hřebínek. Sparťané byli velice nahecovaní a chtěli vůbec poprvé v letošním ročníku ligy urvat vítězství. Hosté to ale nechtěli připustit a po důrazných timeoutech s budíčkem hosté náskok domácích stáhli. Ti se ale nevzdávali a v poločase utkání vedli domácí rozdílem jednoho bodu 34:35, které navíc trenér domácích považoval za definitivní a bláhově se domníval, že je děčínský tým na kolenou. To ale nebyla vůbec pravda. Do třetího dějství nastoupili děčínští jako vyměnění a po sérii tří úspěšně získaných míčů zakončených rychlými protiútoky s následným snadným zakončením v postupném útoku se dostali hosté do trháku, na který již domácí nedokázali odpovědět. Děčínští postupně navyšovali vedení a třebaže si Pražané pod košem doskočili pro relativně hodně míčů, nebyli schopni zpod koše zakončit a třetí čtvrtinu jsme vyhráli jednoznačným rozdílem 37:17. Na posledních pět minut nastoupili i hráči z lavičky, kterým se podařilo udržet více než dvacetibodový rozdíl až do konce utkání. Nejlepším střelcem se stal Filip Kroutil se 37 body."

střelci Sparta: Sláma 27, Hájek 20, Romanov 10, Tošovský 3, Chona 2, Novák 2

střelci Děčín: Kroutil 37, Němec M. 21, Kocum 10, Němec F. 6, Hanzlík 6, Hanák 5, Šporn 2

 

Sokol Vyšehrad – BC Kolín 49:86

komentář domácí: "V sobotním zápase s Kolínem nám dělala velké problémy výšková převaha soupeře pod košem. S množstvím doskoků jsme nemohli počítat. To by samo o sobě neznamenalo takový propad kdyby se nám zadařil pres a podařilo se nám zbrzdit přechod soupeře do postupného útoku. To se nám také nevedlo s nějakými výsledky. Pod tlakem soupeře jsme zbytečně začali ztrácet míče a nepodařilo se nám zklidnit hru, ani promněňovat šestky. Nechali jsme si vnutit hru soupeře a po půlce druhé čtvrtiny byl stav o 21b. pro hosty. Za tohoto stavu mě nejvíce zklamalo, že nikdo neměl chuť za otočení výsledku bojovat nebo s ním aspoň něco udělat. Utkání se pouze dohrávalo. Možná nejhorší výkon sezony, doufám, že už ho nebudem opakovat. Za zmínku stojí pouze střelecká exploze Marcela Paulo Donaire, který svými úžasnými trojkami ochránil tým před 40 bodovým debaklem."

komentář hosté: "Před sobotním zápasem na Vyšehradu byly důležité dvě věci: naše družstvo bylo v plné síle a soupeř z Vyšehradu byl naopak oslaben o několik hráčů. Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude udávat tempo hry. Kolínští kluci vstoupili do první polovinu utkání velmi dobře – snažili jsme se hrát rychle dopředu a v postupném útoku využívat naší výškové převahy pod košem, která byla jednoznačně v náš prospěch. Velmi dobře jsme si vedli v obranné fázi, kdy jsme soupeře ubránili na pouhých 18bodech a naopak v útoku se kolínským klukům podařilo vstřelit 47bodů. Druhá polovina utkání byla zcela odlišná, nicméně se nedá ale říci, že Kolín přestal bojovat či dominovat v utkání. Vidina vítězství a toho, že si všichni kolínští kluci mohou dát koš, vedla pouze ke zhoršené a nepěkné hře. Kolín začal méně bránit (především na obranný doskok jsme se vykašlali a soupeř dával body z druhých pokusů), všichni se snažili rychle zakončit, začali se kupit ztráty a chyby v útoku a hrálo se více individuálně. To vše je ale důsledek našeho jasného vedení v utkání. V druhé polovině utkání jsme také měli velmi špatné trestné hody – hlavně v posledních čtvrtině! Celkově jsme neproměnili 19 trestných hodů. Celkově jsme podali dobrý výkon, je ale třeba také říci, že soupeř byl oslaben a hrál v pouhých osmi hráčích. Škoda jen, že kluci nevydrží hrát po celý zápas soustředěně, naplno v obranné fázi a kolektivně."

střelci Vyšehrad: Jelínek 13, Klimpera 12, Matuška 6, Donaire 6, Tomrle 4, Kunc 4, Fremut 4

střelci Kolín: Stegbauer 21, Vaněk 15, Lapáček 14, Kudrna 14, Vejsada 9, Svoboda 5, Rovenský 2, Pacák 2, Delong 2, Hrubý 1, Čermák 1

 

Sokol pražský – BK Brandýs nad Labem 53:30

komentář domácí: "Zápas začal opravdu koncentrovaně, oba týmy se soustředily hlavně na precizní obranu. Výsledkem bylo skóre 6:3 po první čtvrtce… Do poločasu to byl velmi tuhý boj o každý míč, kupila se jedna chyba za druhou. Poločasové skóre 23:14 předpovídalo drama, kdy rozhodne každý bod. Třetí čtvrtina se nesla ve stejném duchu až do 9. minuty, kdy trio Aulich, Korous a Böhm herně školilo protihráče. K tomu se přidal Adam Pecháček a dvakrát poslal hostující hráče do kolen. Jeho dva po sobě jdoucí předskoky znamenaly dva zisky a dva efektní zárazy!!! Soupeř se z toho už nedokázal oklepat a vítězství bylo na světě."

komentář hosté: "Velké zklamání zažil o víkendu tým starších žáků v lize U14. V sobotu prohrál v souboji o první místo se Sokolem Pražským o dvacet tři bodů. Brandýs držel proti favorizovanému soupeři krok pouze první půli. Rozhodující krok k vítězství udělali domácí ve třetí čtvrtině po sérii 10:0. Rázem vedli o dvacet bodů a odevzdaní hosté na lepší výsledek v sobotu neměli."

střelci Sokol Pražský: Pecháček 19, Korous 17, Aulich 7, Tuhý 4, Pokorný 3, Böhm 2, Pospíšil 1

střelci Brandýs: Čeněk 15, Tomášek 4, Ornst 3, Brezovák 2, Goliáš 2, Le Anh Duc 2, Nepokoj 2

 

skupina B

 

Tesla Pardubice – BC Vysočina 44:59

střelci Pardubice: Lehocký 17, Štěrba 13, Theodor 5, Vychopeň 5, Korol 2, Bartoníček 2

střelci Vysočina: Škranc 19, Šoukal 13, Duben 9, Spilka 6, Svoboda 5, Jagoš 4, Koumar 3

 

BK Pardubice – BBK IVes 128:24

komentář domácí: "Nic než další jistou výhru nepřineslo sobotní klání našich žáků s brněnsko-blanenským týmem, který utkání odehrál v 6 hráčích bez větších ambicí na úspěch. Domácí trenér Lubomír PETERKA tak mohl opět v klidu testovat mladíky, pro něž jediné mají podobná utkání smysl. Základní sestava totiž vyhrála úvodní čtvrtinu bez zapocení 37-8… Na rozdíl od předešlých duelů s Teslou mladíci tolik neuchvátili, ale získané minuty jim určitě výrazně pomohou k aklimatizaci ve starší věkové kategorii. Po zranění nehrál kapitán VLČEK, a to se negativně projevilo zejména na menší agresivitě domácích v obranné činnosti. Za zmínku určitě stojí 5 trojek rozehrávače Viktora PŮLPÁNA, kterému po postaršení prospívá, že nemusí střídat malý míč s velkým a začíná soupeře neomylně trestat ze všech vzdáleností."

střelci Pardubice: Šoula 36, Peterka 34, Půlpán 21,  Fadrný 12, Hanuš 10, Václavek 7, Potoček 4, Svoboda 2, Dohnal T. 2

 

Snakes Ostrava – Proton Zlín 48:61

komentář domácí: "K utkání jsme nastupovali proti Zlínu s vědomím, že jim chceme doma oplatit porážku. Věděli jsme, že to bude opravdu těžké, jelikož náš nejlepší hráč Kouřil Radek měl zdravotní problémy s bolavou patou a proto nemohl do boje nijak výrazněji zasáhnout. Nakonec se ukázalo, že v útoku jeho 15 bodíků navíc opravdu chybělo. Naše základní pětice v první čtvrtině dobře bránila (Veselý, Klečka, Broskevič, Horkel a Kristiník) a pokračovala tak v dobré obranné práci ze zápasu proti NH. Prohrávali jsme v 6.minutě 4:8, ale šňůrou jsme obrátili na 11:8, první čtvrtka skončila 14:14. V druhé čtvrtině jsme pokračovali v dobře organizované defenzívě, naopak v útoku jsme se celkem trápili a připočteme-li k tomu neúspěšné šestky dostaneme se k poločasovému výsledku 22:27 pro soupeře. Jelikož to v útoku nešlo, zkusil jsem ve třetí čtvrtině postavit zraněného Radka Kouřila, ale jednak nebyl zahřátý a tak úvodní jeho střely minuly cíl a jednak bylo vidět na přechodové části hry dozadu, že opravdu pata bolí. Proto jsem ho po několika minutách stáhl. Jelikož soupeř v třetí části odskočil na 38:26, bylo nutné něco změnit, nabádal jsem svěřence nyní k agresivnímu osobnímu presingu po celém hřišti, ale trvalo dlouhé minuty, než jsme zůstali trochu vytažení. Po třech čtvrtinách 37:46. Soupeř už bezpečně zataženou obranou v poslední části hry kontroloval náskok, my jsme celkem dobře také bránili, ale v postupné útoku, tak jak v celém zápase, jsme přecházeli volné střelecké pozice z venku a hrnuli se moc do nájezdů, kde jsme ztráceli míče. Zápas jsme nakonec prohráli 48:61. Kluci makali, ta pravá euforie ze zápasů s NH mi ale chyběla. Máme dál vše ve svých rukách a o postupu na MČR si rozhodneme sami v dalších zápasech sezóny a hlavně do konce základní části je ještě celkem daleko. V nějakém sloupku na probasketu jsem se od anonymního bezmozka dozvěděl, že zopakuji-li ve svém komentáři jedno slovo, už to není ta pravá sportovní radost. Píši tyto sloupky bez zášti ke komukoliv, ať to je NH či Dolní Lomná, ale když přijdu na Tatran, podívat se na zápas a slyším kolem sebe názor, že jsme schválně nechali Zlín vyhrát, abychom se zbavili ve hře o postup NH, je to k zamyšlení odkud plyne zášť. A hlavně když něco napíšu, podepíšu se, aby každý věděl, že je to můj názor. Anonymní názory, které ještě ke všemu někoho napadají mohou psát jen ubožáci."

komentář hosté: "V sobotním zápase jsme nastoupili proti domácím Snakes. Od začátku bylo jasné, v jakém duchu se utkání ponese. Byl to souboj obran, které byly velmi dobře organizované. To dokazuje i poločas 22:27 pro naše kluky. Po zbytek utkání jsme hráli zodpovědně v obraně a v útoku jsme se prosazovali lépe nežli náš soupeř. V závěrečné čtvrtině jsme soupeři odskočili a výsledek udrželi až do konce."

střelci Ostrava: Kristiník 16, Veselý 10, Broskevič 10, Pilch 4, Kouřil R. 4, Klečka 2, Horkel 2

střelci Zlín: Hegmon 18, Smrža 14, Pumprla 11, Hainzl 8, Gašperik 5, Gerla 3, Rubeš 2
 

 

NH Ostrava – TJ Slavia Kroměříž 119:53

komentář hosté: "Další silní soupeři čekali v Ostravě na naše mladé basketbalisty. V obou utkáních jim vydrželi síly a disciplína jen v prvním poločase. Ve druhých poločasech dostali v myslích Tygrů přednost individuální statistiky a pouštěli se sólově do obrany soupeře. Je asi těžké pochopit, že bezhlavý dribling do několika hráčů soupeře je jen vodou na mlýn soupeře. Žel něco takového si uvědomit je jen v silách samotných hráčů a ani 5 oddychových časů pro trenéra nestačí. Snad někdy někteří pochopí, že je lepší dát o pár bodů méně, aby jsme jako tým ale obdrželi bodů několikrát méně. Výsledek individualizmu je vidět na skóre druhých poločasů. Když se k nim přidali početné ztráty míčů od našich rozehrávačů, zrodili se tyto divoké výsledky."

střelci Ostrava: Šubert 32, Zahradník 19, Dedek 18, Pešat 14, Krutílek 10, Přebinda 9, Leczo 8, Zumer 6, Svoboda 3

střelci Kroměříž: Domanský 22, Šibor 10, Přikryl 5, Osina 4, Kalousek 4, Procházka 3, Morong 3, Vrána 2

 

JBC Brno – Gymnázium Hladnov 111:40

Komentář hosté: "Přemlouvat hráče, aby dělali to, co je pro ně nejlepší je skutečně těžké. Dnes zaslouží pochvalu jen hráči ročníku 1996!!"

střelci Brno: Anton 28, Mynarčík 13, Vykypěl 12, Líčeník 12, Marša 10, Wojtek 9, Hanák 8, Bráblík 7, Zadražil 5, Vacek 5, Sedláček 2

střelci Hladnov: Krečmer 15, Chudý 11, Nesládek 8, Hlinka 4, Filípek 2

 

BK Prostějov – Jiskra Kyjov 61:62

komentář domácí: "Domácí tým vstupoval do utkání citelně oslaben, k chybějícím čtyřem hráčům s chřipkou nastoupili někteří ihned po nemoci. I proto se naši hráči těžko dostávali do tempa, než se rozkoukali, prohrávali o deset bodů. Do druhé části hry však naši hráči zlepšili osobní obranu a hra se vyrovnala, střelecky se začal prosazovat Jiřík, který odvážně pronikal do koše soupeře a bodoval. I v další části drželi naši hráči soupeře pod tlakem a několikrát nedovolili v povoleném limitu soupeři vystřelit na koš. Na druhou stranu jsme se zbrklostí připravili o řadu míčů a to mrzelo, především v koncovce. V 38. minutě se našim hráčům podařilo jít do vedení 61:58, bohužel následný nájezd  se nepodařilo zužitkovat v koš a následovala další ztráta míče. Soupeř toho využil a dotáhl utkání do šťastného vítězství. Trenér Remenec chválil po zápase své svěřence za bojovnost, mrzelo jej však neproměňování trestných hodů, pokud by byli jeho hráči v této činnosti jen o trochu úspěšnější, mohli se mladí orlíci radovat z prvního domácího vítězství."

komentář hosté: "Po dlouhé době jsme zase chtěli zaznamenat vítězství v soutěži. Když jsme na konci první čtvrtky domácím na několik bodů odskočili, vůbec jsme netušili, jaké nás čeká na konci utkání drama. Od druhé čtvrtky byla hra vyrovnaná a domácí pomalu stahovali náš náskok a tři minuty před koncem se ujali vedení. V poslední minutě jsme však strhli vítězství na naši stranu."

střelci Prostějov: Jiřík 28, Žemlička 10, Kořínek 10, Pataki 5, Bláha 2, Božek 2, Kochaň 2

střelci Kyjov: Da Silva Bruno 18, Urbánek 10, Machalínek 7, Jedovnický 6, Bíza 6, Přikryl 6, Růžica 4, Konečný 3, Klimeš 2
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace