eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 21. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 21. kolo

📁 Mládež 🕔15.2.2009
Extraliga U16 – 21. kolo

Please enter banners and links.

Favorité v 21. kole extraligy kadetů vítězili. Na první pohled se může zdát překvapivá prohra Klatov na Vysočině, nicméně při absenci několika hráčů základní rotace v čele s nejvyšším hráčem soutěže Petrem Volmutem se o žádné překvapení nejedná. Utkání v Opavě a v Praze na Folimace se nehrála pro nemocnost.

 

Favorité v 21. kole extraligy kadetů vítězili. Na první pohled se může zdát překvapivá prohra Klatov na Vysočině, nicméně při absenci několika hráčů základní rotace v čele s nejvyšším hráčem soutěže Petrem Volmutem se o žádné překvapení nejedná. Utkání v Opavě a v Praze na Folimace se nehrála pro nemocnost.

 

BK BCM Prostějov – Sokol Písek 41:93

komentář domácí: "Soupeř z Písku patří mezi elitu této kategorie a jako jeden z mála týmů střídá pružně zónovou obranu s osobní. Od samého začátku se naši hráči nebyli schopni s tímto vyrovnat a zaslouženě podlehli."

komentář hosté: "K páteční předehrávce přistoupili hráči přesně tak, jak se k takovému zápasu přistoupit má. Maximální koncentrací a nasazením od prvních vteřin nedali Orlům žádnou šanci pomýšlet v tomto utkání na úspěch. Svědčí o tom i skóre, které v 8. minutě bylo 29:5 v náš prospěch. Dá se říci, že jsme utkání pak již v poklidu dovedli ke zdárnému konci."

střelci Prostějov: Buriánek 15, Staněk 8, Krhovský 6, Schuster 4, Medek 3, Kunčík 2, Pavličík 2, Pěnička 1

střelci Písek: Šlechta R. 19, Duda 17, Lihnart 16, Fait 15, Němec 8, Svoboda 8, Dudi 5, Šlechta P. 3, Soukup 1, Vartecký 1

 

BK Pardubice – Sokol Vyšehrad 79:40

komentář domácí: "Hosté v Pardubicích postavili od první minuty podle očekávání zónovou skálu, jejíž zdolání vyžadovalo více trpělivosti, než si mnozí přítomní diváci po podzimní exhibici v Praze dokázali připustit. Šlo to po malých kouscích, asi rychlostí horolezců na horolezecké stěně, chvílemi jsme se při výstupu museli o kousek vrátit, abychom nabrali ubývající kyslík po všech chřipkových a dalších peripetiích, ale hlavně, že to vůbec šlo! V polovině třetí čtvrtiny se naši hráči začali rozdýchávat k rozhodujícímu vzestupu, skalní útesy vyšehradské skály přestávaly stále méně bodat a když se kompenzačním rozhodnutím sudích vyfauloval hostující HAMPEJS, našemu výstupu vzhůru už absolutně nic nebránilo. Byť jsme už poněkolikáté v průběhu kostrbatého výstupu znovu ztratili kapitána PACÁKA, tentokráte kvůli výronu v kotníku, závěrečné stoupání jsme zvládli až nečekaně hladce a zrodil se výsledek, jemuž by nikdo v průběhu výstupu nemohl věřit. Nezaslouženě vysoký a krutý pro soupeře, který v Pardubicích hájil svoji pevnost daleko sveřepěji a houževnatěji než doma. Ale dnes se nenacházíme ve fázi, kdy můžeme soupeře válcovat jako před vánoci, ale kdy poctivou tvrdou prací musíme zdolávat všechny nástrahy extraligového pelotonu. A tak tomu bylo i v sobotu odpoledne. Asi nejusilovnějším plejerem vůbec byl Jakub ŠIMON, který výborným výkonem napravil selhání v Ostravě, motorem většiny akcí zejména po přestávce byl ANDRES, několika zlatými střelami pomohl ke zdolání skály BAHNÍK a pár trojkových zásahů jako obvykle přidal i v úvodu výstupu hodně nejistý LACHMAN. Bez KŘÍŽE bychom asi ani v sobotu neuspěli, ale jeho výkon byl jenom odvarem suverénních výkonů z první části soutěže: soupeři se na něho hodně připravují a různými taktickými tahy v obraně mu dnes už nepovolí ani zdaleka to, co dříve. Ale s tím se musí on i celý tým umět vypořádat, chce-li i nadále být úspěšný."

komentář hosté: "Na palubovce vedoucího celku tabulky sehráli naši kadeti velice důstojný poločas. Ještě v 7. minutě 3. čtvrtiny byl stav 42:32 a stále pokračoval bojovný výkon, jenže pak přišel pátý faul kapitána Hampejse a hra se rozpadla jak domeček z karet! Zbývající úsek domácí vyhráli 35:6 a dokráčeli k zasloužené výhře. Kladem byla premiéra T. Klimpery v extralize a nedopadla vůbec špatně."

střelci Pardubice: Kříž 19, Andres 19, Lachman 13, Bahník 10, Šimon 6, Pacák 6, Chalupník 4, Heřman 2

střelci Vyšehrad: Bernáth 19, Hampejs 9, Lukáš 7, Bohadlo 5

 

JBC Brno – Lokomotiva Plzeň 90:71

Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Hostující hvězdu Švandrlíka si vzala do parády ta domácí a v tomto souboji měl Kyzlink navrch. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ani jeden tým nevyvinul v obraně dostatečné úsilí, aby soupeři zabránil skórovat po delší časový úsek. Hosté se pokoušeli zvrátit vývoj ve svůj prospěch občasnými změnami osobní obrany na zónovou, to ovšem proti domácím střelcům Kyzlinkovi a Jeřábkovi nebylo moc platné. V závěrečné čtvrtině se domácí rozhodli, že začnou nejen útočit, ale i bránit a tak nakonec bylo ve hře i skóre, protože Brno prohrálo v Plzni o 22 bodů. Hosté si odvezli aspoň toto dílčí vítězství, které však v případném boji o záchranu může hrát roli.

komentář domácí: "Od druhé čtvrtiny domácí dobře bránili a určili ráz utkání. Útok přišel sám takže konečný rozdíl ve skóre byl výraznější."

střelci Brno: Jeřábek 26, Kyzlink 25, Hrabovský 18, Šaňák 16, Buček 3, Harašta 2

střelci Plzeň: Švandrlík 21, Svoboda 19, Tomšů 12, Terč 7, Froněk 5, Fikrle 3, Benedikt 2, Blažek 2

 

BC Vysočina – TJ Klatovy 69:55

komentář domácí: "Hosté přijeli do Jihlavy oslabeni o pivota Volmuta, do hry nezasáhl ani Aušprunk, a to dávalo borcům z Vysočiny větší naději na úspěch. Utkání bylo naprosto vyrovnané, vše rozhodla až poslední čtvrtina, ve které domácí dominovali." Trenér Pešout: "Kdyby soupeř přijel kompletní, asi bychom šanci neměli. Takto jsme vycítili šanci a šli si pro dva body. Utkání vyšlo Tomáši Bubnovi. Důležité body přidali i Novák s Mísařem. V obraně předvedl vynikající práci Novotný. Bohužel jsme přišli o dalšího hráče Radima Černého, který se dost ošklivě zranil a ke vší smůle zranění v poslední minutě utrpěl Mísař. Přijít o dva rozehrávače je před zítřejším zápasem hodně špatné."

střelci Vysočina: Novák 19, Mísař 17, Krajcigr 11, Buben 9, Plešingr 7, Novotný 6

střelci Klatovy: Kříž 16, Bernas 11, Kuneš 8, Sazama 5, Gezo 5, Milec 4, Luňák 4, Krůta 2

 

BA Sparta – Sokol pražský 57:82

komentář hosté: "Sobotní utkání začalo podle našich představ. Dobrou obranou jsme domácí celek udrželi na pouhých 4 bodech v prvním období. Pod dojmem vyhraného utkání jsme ale výrazně polevili v koncentraci a vytvořili plno nevynucených chyb. Soupeře jsme tak nechali rozehrát a srovnat s námi krok. Nebýt úvodní čtvrtiny, mohli jsme se o výsledek bát, protože Sparta s námi sehrála ve zbytku utkání vyrovnanou partii. Domácí celek drželo ve hře velmi dobré procento střelby z dlouhé vzdálenosti (11 trojek), čemuž jsme namísto agresivní obrany pouze přihlíželi se svěšenýma rukama. Z našeho družstva se prosadil Rimr, který dokázal k 19 bodům získat velké množství faulů soupeře a k tomu 13 trestných hodů, ze kterých narozdíl od jiných střetnutí, dokázal proměnit pouhou polovinu z nich. Tomáše v utkání bodově vyrovnal ještě dobře hrající Buráček a výborným výkonem se blískl Štěpán Brix-Bronx. Bylo ovšem jasné, že s takovýmto výkonem by jsme jen stěží na USK uspěli. Do funkce Nosiče rozlišováků se po krátké pauze opět vrátil Gibi, který dorazil na utkání s úvodním rozskokem."

střelci Sparta: Lhoták 18, Zach 15, Fric 15, Kocourek 7, Celina 2

střelci Sokol Pražský: Reimer 19, Kološ 19, Brix 11, Dvořák 11, Šefránek 10, Ghibellini 7, Kolář 3, Kohout 2

 

BCM Slezská Ostrava – Proton Zlín 58:71

komentář domácí: "Utkání se Zlínem mělo vyšší úroveň než předcházející den proti Moravské Ostravě, bohužel opět s minusovým koncem. Na hráčích se projevila únava z předchozího utkání, která byla patrná zejména na Urbánkovi a hráčích z perimetru a když jsme si nebyli schopni vytvářet střelecké pozice (především ve 3.čtvrtině) bylo o porážce rozhodnuto. Nedařilo se nám ubránit osu soupeře – Šiška, Bajar, Václavek – a sami jsme neměli co nabídnout."

střelci Ostrava: Habily 12, Urbánek 12, Šafarčík 10, Kovalčík 6, Jozek 6, Háša 6, Vidlička 4, Vícha 2

střelci Zlín: Šiška 19, Václavek 18, Bajar 14, Salač 10, Javořík 6, Šula 4

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace