eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 19. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 19. kolo

📁 Mládež 🕔25.1.2009
Extraliga U18 – 19. kolo

Please enter banners and links.

V 19. kole extraligy juniorů se čekaly vysoké rozdíly ve skóre a dle papírových předpokladů se jediné vyrovnané utkání mělo hrát v Prostějově, kam zavítal Písek. Opět se ukázalo, že síla sršňů klesá se vzdáleností od jejich domácí arény a tak si domácí orli připsali na své konto 6 výhru, která by jim měla zajistit udržení soutěže i pro příští sezonu. Ústečtí hráči do Zlína pro velkou nemocnost kádru nepřijeli a ostatní utkání skončila dle papírových předpokladů.

V 19. kole extraligy juniorů se čekaly vysoké rozdíly ve skóre a dle papírových předpokladů se jediné vyrovnané utkání mělo hrát v Prostějově, kam zavítal Písek. Opět se ukázalo, že síla sršňů klesá se vzdáleností od jejich domácí arény a tak si domácí orli připsali na své konto 6 výhru, která by jim měla zajistit udržení soutěže i pro příští sezonu. Ústečtí hráči do Zlína pro velkou nemocnost kádru nepřijeli a ostatní utkání skončila dle papírových předpokladů.

 

BA Sparta – BCM Slezská Ostrava 92:64

střelci Sparta: Stariat Jiří 19, Halada 18, Zajíček 15, Papež 14, Pavelka 13, Košťál 11, Stariat Jan 1, Gargula 1

 

Sokol Vyšehrad – BCM Moravská Ostrava 63:79

komentář domácí: "V sobotu nás čekal silný tým z Ostravy. Hned od začátku byli hosté v mírném vedení. Vcelku dobrá obrana, avšak špatné procento střelby vedlo k poločasovému výsledku 28:42. Ve třetí čtrtině jsme začali stahovat náskok hostů. Zónová obrana a k tomu vyšehradská past, do které se soupeř několikrát nachytal, pomohla ke stažení náskoku na pouhých 8 bodů. Na více jsme se však nezmohli a ve čtvrté čtvrtině hosté kontrolovali náskok a navýšili skóre, konečný výsledek zápasu byl 63:79."

střelci Vyšehrad: Lukšík 22, Bottger 16, Jiřinec 14, Adášek 6, Sedláček 4, Žabka 1

střelci Ostrava: Číž 21, Bratčenkov 18, Kouřil 16, Kovář 13, Bohačík 8, Nogol 3

 

Gymnázium Hladnov – USK Praha 63:91

komentář hosté: "V nelehké situaci odjížděli junioři do Ostravy a Opavy. Ač je čekala utkání s týmy ze spodní poloviny tabulky, tak po těžkém pátečním večeru, ve kterém ztratili svoji neporazitelnost v pražském derby na půdě svého hlavního pronásledovatele Sokola Pražského, byla na všech hráčích znatelná psychická „deka“. To se projevilo i v prvním poločase utkáníve kterém i přes snahu USK dominovali domácí. Hosté působili křečovitým dojmem a především je trápila obrana pohyblivějších a na všech postech menších hráčů, kteří se navíc prezentovali velmi dobrou střelbou z dlouhé vzdálenosti. Hosté tak nedokázali zastavit střeleckou aktivitu domácích a navíc marně hledali útočný rytmus. Když ve druhé čtvrtině domácí navýšili náskok na 13 bodů, tak na hostech byla vidět silná nervozita. Postupně však získali v chladnější tělocvičně tu správnou obrannou teplotu a do poločasu snížili na dostupný rozdíl 3 bodů a to jim do poločasové přestávky dodalo klid. Ve druhém poločase domácím přeci jen postupně docházel dech a naopak hostující tým stále přidával na obrátkách. Vzhledem k absenci rozehrávačů USK musel využívat i na pozicích malých hráčů vysoká křídla. Do hry se tak zapojila celá lavička. Útočný projev USK se ve druhém poločase výrazně zlepšil, když za třetí čtvrtinu junioři nastříleli více bodů než za celý první poločas. Útočnému projevu dominovala dvojice Tomáš Zídek s 23 body a efektivně hrající Ondřej Balvín, který se opět nevyvaroval vlastnímu souboji s fauly. Přesto Ondřej Balvín dosáhl na double-double, když k 27 bodům přidal 11 doskoků. V poslední čtvrtině mělo utkání již poklidný průběh v režii hostů, jejichž ústředním dirigentem byl Michal Šotnar s 9 asistencemi."

střelci USK: Balvín 27, Zídek 23, Šotnar 13, Morávek 10, Bašta 8, Maštálka 6, Horák 2, Nový 2

 

BK Opava – Sokol pražský 64:106

střelci Opava: Kopf 28, Cagaš 19, Dihel 5, Chmelař 4, Kunčar 4, Wojnar 2, Burda 2

střelci Sokol Pražský: Kohout 32, Ryska 21, Čermák 10, Vyoral 9, Nekolný 9, Matulka 8, Brejcha 8, Ducháček 7, Růžička 2

 

BK BCM Prostějov – Sokol Písek 78:75

komentář domácí: "Dramatické utkání se šťastnou koncovkou odehráli junioři. Tým hostí využíval schopností reprezentanta Švejdy, v našem týmu hlavními tahouny byli Lipový a Zlámal. O výsledku rozhodla zlepšená obrana domácích v poslední části hry, kdy se podařilo odskočit soupeři o 12 bodů a ten v dramatické koncovce uhájili."

střelci Prostějov: Lipový 18, Zlámal 18, Bisaha 12, Pivoda 10, Plaček 9, Petržela 7, Kaša 2, Strachoň 2

střelci Písek: Švejda 22, Zunt 19, Běle 14, Výkrutra 10, Hrubec 6, Šenfeld 2, Sahan 2

 

BK Pardubice – Lokomotiva Plzeň 84:60

komentář domácí: "Z města nejlepšího piva jsme si na podzim loňského roku přivezli čtyřbodovou porážku. Tu jsme tentokrát chtěli odčinit a zvítězit větším rozdílem. Obrana na to zpočátku příliš nevypadala. Plzeňský Honomichl nás prošpikoval několika nájezdy, které jsme zastavovali pouze faulem. Ty trestal. V první čtvrtce TH 6/5 a celkem 7 bodů. Naše útočná aktivita byla však ještě výraznější. Hráči si vytvářeli vynikající pozice, které neomylně proměňovali. Skóre tak v náš prospěch narůstalo velmi rychle a 37 bodů za čtvrtinu se v tomto utkání asi čekat nedalo. Ve druhé čtvrtce Pardubice změnily nepatrně obranný systém. Tondr se rozehrál k dobrému výkonu nejen v obraně Honomichla a pistolník „Pepé“, rozuměj Peterka-Peterka nebo Aleš-Ondra (nikoliv bratři) se rozstřílel, v roce 2009 už podruhé, k reprezentačnímu výkonu. Aleš to jistil z dálky – trojky 11/6 (tj. 18 bodů z celkových 24) a Ondra zase z blízka 17/11 (tj. 22 z 25). K tomu Oliva vymazal Pecku a Soudek ke svým 14 bodů ještě získal 12 míčů. Po přestávce se hostující tým na krátko zmobilizoval a snížil pardubické vedení na deset bodů. Ve 24.minutě 59:49. Na scénu však přišel Pepé (Aleš) a poslední čtyři minuty třetí čtvrtky vyhrál 8:1. V závěrečné čtvrtině se zranil Martin Kříž. Sice už tento víkend do bojů zasáhnout nemohl, ale věřme, že to bude jen slabší podvrtnutí kotníku a příští víkend už bude v plné síle."

střelci Pardubice: Peterka O. 25, Peterka A. 24, Soudek 14, Tondr 11, Pacák 5, Oliva 5

 

JBC Brno – BK Děčín 97:71

Domácí na začátku utkání nedali hostům šanci se ani nadechnout. Po každém získaném míči se bleskurychle přesunuli ke koši soupeře a záhy to bylo 14:0. Díky zónovému presinku a chybám domácího rozehrávače se hostům podařilo snížit na přijatelný rozdíl a ve druhé čtvrtině díky 5 úspěšným trojkám dokonce na 2 body. Ve druhé půli z rychlého protiútoku stále trestali Vícha a Zavadil a velmi dobrou úspěšností z pod koše překvapil Šaňák, který se chtěl zřejmě blýsknout před trenérem Děčína Janem Skokanem (asistentem reprezentačního trenéra U16). Šańákova výpomoc v obraně byla precizní a dováděla zejména děčínského střelce Duspivu k zoufalství, které vyvrcholilo technickou chybou. V závěru se hledala už jen odpověď na otázku zda bude pokořena populární stovka, což se nakonec nestalo.

střelci Brno: Zavadil 25, Vícha 23, Šaňák 14, Krejčí 8, Dáňa 8, Šmíd 7, Ničajevský 7, Kyzlink 4, Svoboda 1
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace