eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 17. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 17. kolo

📁 Mládež 🕔19.1.2009
Extraliga U16 – 17. kolo

Please enter banners and links.

Šlágrem 17. kola nejvyšší soutěže kadetů byl souboj USK s Pískem. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a v dramatické koncovce byli úspěšní domácí. Ostatní utkání skončila podle očekávání výhrou favorita. Z hlediska postupu do play off byl důležitý souboj Moravské Ostravy se Sokolem Pražským, který domácí vyhráli dostatečným rozdílem, aby měli lepší vzájemné skóre při případné rovnosti bodů.

Šlágrem 17. kola nejvyšší soutěže kadetů byl souboj USK s Pískem. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a v dramatické koncovce byli úspěšní domácí. Ostatní utkání skončila podle očekávání výhrou favorita. Z hlediska postupu do play off byl důležitý souboj Moravské Ostravy se Sokolem Pražským, který domácí vyhráli dostatečným rozdílem, aby měli lepší vzájemné skóre při případné rovnosti bodů.

BK BCM Prostějov – BC Vysočina 51:69

komentář domácí: "O prohře našich kadetů se rozhodlo ve 3. čtvrtině, kdy soupeř získal náskok, který do konce utkání pouze kontroloval. Premiéra nové kouče týmu  Luboše Růžičky příliš úspěšná nebyla."

komentář hosté: Jestliže chtěl celek z Vysočiny udržet postavení v tabulce, bylo potřeba na půdě Prostějova vyhrát. Družstvo se potýkalo s marodkou, ale přesto utkání zvládlo. K samotnému průběhu trenér Pešout: "Utkání bylo v první půlce naprosto vyrovnané a soupeř nám činil nemalé problémy. Ve 3. čtvrtině nastal zlom v utkání, kdy se nám podařilo zakončit několik rychlých protiútoků a spolu s probudivším se Novákem jsme si vybudovali několikabodový náskok, který jsme udrželi až do konce. Velmi dobře v tomto utkání zahrál Novotný a Krajcigr. Velkou pohromou pro nás ovšem je zranění Mísaře a uvidíme, jak se s tím tým v zítřejším zápase vypořádá."

střelci Vysočina: Krajcigr 21, Novotný 19, Novák 13, Mísař 8, Plešingr 4, Buben 4

 

BK Pardubice – JBC Brno 88:62

komentář domácí: "Jenom se šesti hráči ročníku 93 a se 4 hráči ročníku 95 odehráli další víkendové boje v extralize naši kadeti. Určitě i proto byl začátek utkání s výrazně se lepšícím Brnem hodně vyrovnaný a chvílemi se zdálo, že Jihomoravané mají navrch v rychlosti, agresivitě i přesnosti zakončení. To si vzal na starost jejich nejlepší hráč KYZLINK a dokud mu nedošly síly, trestal každičkou chybu našich hráčů v obraně hodně nekompromisně. Za stavu 14-21 začali naši hráči působit přece jenom koncentrovaněji, přestali dovolovat soupeři z každé akce skórovat a pomaličku přebírali otěže hry do svých rukou. A kdyby přehecovaný Martin KŘÍŽ proměňoval alespoň ty nejvyloženější příležitosti , mohli jít Pardubáci už v poločase do šatny s výrazně větším než šestibodovým náskokem. Po přestávce se probral do té doby nevýrazný rozehrávač ANDRES a zase se jasně ukázalo, jaký má  v basketbalu význam výkon rozehrávače: s jeho renesancí stoupl výkon domácích o 100% nahoru a ze zápasu se stávala jednoznačná záležitost. Tu umocnil ještě příchod ŠOULY na hřiště ve 4. čtvrtině. Ten – ač bez tréninku, po týdenním pobytu na lyžařském výcviku – prokázal jasně svůj talent a jednoduchou, dravou hrou podepřenou zdravým sebevědomím dílo brněnské zkázy dokonal. Je však třeba přes všechny zdravotní trable našich hráčů (chyběli zejména PACÁK, MIKULECKÝ, HEŘMAN a tréninkový proces), že Brno udělalo velký krok vpřed a že ve zbytku sezóny bude všem soupeřům hodně nepříjemným protivníkem – za předpokladu plného zdraví základních hráčů)."

komentář hosté: "Domnívám se, že 3 čtvrtiny utkání jsme byli domácím důstojným soupeřem! V konci však jsme odpadli. Podle mě však utkání mělo solidní úroveň. Po uvedené 3 čtvrtiny jsme zejména dobře bránili a toho si nejvíce cením!"

střelci Pardubice: Kříž 24, Lachman 21, Bahník 14, Andres 11, Šimon 9, Peterka 4, Šoula 4

střelci Brno: Kyzlink 26, Hrabovský 11, Šaňák 6, Jeřábek 6, Horák 5, Petlák 4, Pavliš 2, Buček 2
 

USK Praha – Sokol Písek 64:61

komentář domácí: "Nadprůměrné utkání extraligy kadetů bylo k vidění tuto sobotu na Folimance, kam zavítal tým Písku. Do zápasu vstoupili lépe hosté a v průběhu téměř celého prvního poločasu byli ve vedení.Domácím se nedařilo především na útočné polovině, důvod však byl ve velmi dobré obraně týmu hostí. Ti předvedli, společně s týmem Zlína, na Folimance prozatím nejlepší obrannou hru, se kterou se USK jen velmi těžko vyrovnával. V závěru prvního poločasu se ale podařilo domácím utkání srovnat a jít do jednobodového vedení, 25:24. Začátek třetí čtvrtiny se vydařil opět lépe píseckým, kteří si ihned vytvořili mírný náskok. Poté se ale USK nadechl k velkému obratu, v útoku se dařilo Dmitriji Lipovskému, který se dokázal střelecky prosadit do zónové obrany hostů a pomohl k vedení svého týmu o deset bodů 46:36. Toto vedení se navíc i v dalším průběhu dařilo mírně navyšovat a tři minuty před koncem utkání vedli domácí již o 15 bodů. Poté si však připsal pátou osobní chybu Pavel Jiránek a písecká obrana po celém hřišti přinesla nepříjemné starosti do řad domácích. Slušný bodový náskok se začal postupně snižovat a neproměňování trestných hodů USK dávalo stále šance Písku na zvrat utkání. V samotném závěru už si ale naši kadeti dokázali udržet mírné vedení a získali velmi cenné vítězství nad týmem, který v letošním ročníku extraligy kadetů bude chtít jistě promluvit do závěrečných bojů celé extraligy."

komentář hosté: "Sobotní utkání nás zavedlo na Folimanku, kde se tradičně vyhrává jen s velkými obtížemi… Stále se lepšící tým USK byl znatelně na tento zápas velmi dobře motivován, ani my však nepřijeli odevzdat svou kůži lacino. Od začátku to byl boj o každý bodík, když dominovali obrany a bojovnost, čemuž odpovídá i výsledek první půle: 25:24. Vstup do druhého poločasu se nám podařil a získali jsme 6-ti bodové vedení. Pak však přišel 5-ti minutový výpadek a po 3.čtvrtině jsme prohrávali o 10. Přes enormní nasazení se nám náskok nedařilo snížit a tak jsme 3.minuty před koncem prohrávali o 15… Pak jsme v sobě nalezli poslední zbytky sil a vytaženým presinkem získali několik míčů a přinutili soupeře bát se o výsledek. To však bylo z naší strany vše… Výborný zápas sehrál tentokrát Lukáš Linhart, jež zahrál v útočné fázi konečně s patřičnou dávkou sebevědomí a v obraně si velmi dobře poradil s Petrákem. V tomto utkání jsme byli horší pouze v jedné činnosti, která však rozhodla o výsledku utkání a tou bylo doskakování pod oběma koši. Musíme na této naší slabině ještě více pracovat, i když je jasné, že se efekt neprojeví ihned."

střelci USK: Lipovskij 21, Petrák 17, Truhlář 12, Hrudka 7

střelci Písek: Linhart 26, Duda 16, Fait 6, Šlechta 5, Němec 4, Soukup 2, Veselý 2

 

BA Sparta – Sokol Vyšehrad 57:76

komentář hosté: "Na půdě BA Sparta čekal naše kadety jasný cíl – zvítězit. Tento úkol se zdál být naplňován celkem v poklidu (7. min 7:20), ale potom se naši hráči opět dopustili školáckých chyb, na což velice bojovně a tvrdě hrající domácí reagovali snížením náskoku na poločasový rozdíl 8 bodů. Naštěstí náš celek zachytil vstup do druhého poločasu (i díky nastoupení ne zcela zdravého Lukáše) a soupeři jsme odskočili na 15 bodů. Domácí stále nic nevzdávali, ale posledním hřebíčkem do jejich rakve byla úspěšná trojková střelba Haltmara, po které narostl bodový rozdíl na 26 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Naši kadeti dnes po dlouhé době dosáhli na výhru, kterou sice nezdobil excelentní výkon, ale za extrémní bojovnost a nasazení si ji zasloužili!"

střelci Sparta: Zach 21, Fric 10, Bělohlávek 9, Celina 5, Kocourek 5, Bača 4, Zajíček 3

střelci Vyšehrad: Bernáth 31, Hampejs 21, Haltmar 17, Choutka 7

 

BCM Slezská Ostrava – TJ Klatovy 70:83

komentář domácí: "Pohledné utkání s proměnlivými obranami , bylo pro nás pro výškový handicap hráčů na každém postu fyzicky ohromě náročné.Bohužel ne všichni hráči se s tím vyrovnali.Krok v nasazení se soupeři drželi jen Habily,Šafarčík a Háša, další se bohužel nepřidali. Díky výbornému doskoku pod oběma koši nás soupeř držel vždy o krok zpět."

komentář hosté: "Začátek utkání se zvrhl na přestřelku, kdy se obě družstva moc nenamáhala v obraně. V další čtvrtině klatovští odskočili, získali desetibodový náskok. Domácí se dostali ještě jednou do vedení o 2 body, ale pak už hosté vcelku jednoznačně obrátili ve svůj prospěch. Výborný výkon podal Bernas, dobře hráli i Kuneš s Volmutem."

střelci Ostrava: Šafarčík 23, Habily 17, Urbánek 15, Lukáč 6, Jozek 4, Háša 4, Vidlička 1

střelci Klatovy: Bernas 19, Kuneš 18, Volmut 16, Aušprunk 13, Kříž 11, Gezo 4, Johánek 2

 

Proton Zlín – BK Ústí nad Labem 91:80   

komentář domácí: "Zlínští kadeti v sobotu úspěšně zvládli teoreticky těžší zápas víkendového dvoukola, když v tabulce druhé, a tedy i favorizované Ústí nad Labem po poločase 46:37 přehráli 91:80. V neděli zato PROTON po mnoha chybách překvapivě podlehl Sokolu pražskému 57:72. "Na papírově slabší a silnější soupeře v této kategorii nelze rozlišovat, protože hráči mají v tomto věku velké výkyvy," tak komentoval víkend odehraný 1:1 kouč U16 Željko Živkovič. V sobotu PROTON začal proti Ústí velmi dobře a už v první půli vedl o dvacet bodů. Hosté se pak poločasu dotáhli na devět bodů, PROTON ale zápas bez problémů kontroloval a vedení udržel."

střelci Zlín: Václavek 28, Šiška 20, Bajar 19, Sylla 12, Šula 8, Salač 3, Studený 2

střelci Ústí: Krombholz 22, Bejček 19, Feštr 18, Puhl 15, Pilný 2, Vondrák 2, Kožíšek 2, Fiala 2

 

BCM Moravská Ostrava – Sokol pražský 72:60

komentář domácí: "Dobře jsme bránili, avšak náš obranný doskok to byla síla! Střelecky se prosadil Navrátil s Kouřilem!"

komentář hosté: "Celková ztuhlost a mdlý začátek utkání po náročné cestě jasně signalizovali, že nebude jednoduché s domácími držet krok nebo je přehrát. Po vyrovnaném prvním období nám soupeř v úvodu druhé čtvrtiny odskočil na 11 bodů. Díky chybám soupeře jsme se ve druhé čtvrtině mezi 3 až 8 minutou dostali opět do hry a náskok Ostravy jsme snížili na pouhé 2 body. Ve zlomových okamžicích jsme ale nedokázali chyb domácích využít a neproměněnými šancemi a několika ztrátami v krátkém sledu, jsme domácím těsně před poločasem nabídli možnost odskočit znovu na 11 bodů. Po poločase jsme se už výrazněji neprosadili a nedokázali jsme se ani významněji snížit náskok domácího celku. Poslední jiskřička naděje vzplanula v polovině poslední čtvrtiny, kdy jsme vytaženou osobní obranou donutili soupeře k chybám a snadno získali několik možností skórovat. Tak se alespoň v samotném závěru povedlo kosmeticky upravit konečné skóre a na sice přijatelný rozdíl 12 bodů, ale v konečném účtování pro naše družstvo nepříznivý výsledek ze vzájemných utkání (-8)."

střelci Ostrava: Navrátil 21, Kouřil 15, Kořistka 12, Lyčka 8, Kobsa 5, Klečka 4, Tardon 3, Veselý 2, Vachutka 2

střelci Sokol Pražský: Reimer 19, Kolář 11, Smrž 10, Kološ 8, Šafránek 6, Ghibellini 2, Zelenka 2, Blažek 2

 

BK Opava – Lokomotiva Plzeň 80:50

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace