eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Reprezentace U16 – rozehrávači | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Reprezentace U16 – rozehrávači

📁 Mládež 🕔4.12.2008
Reprezentace U16 – rozehrávači

Please enter banners and links.

Reprezentační výběr kadetů je zcela specifický v tom, že drtivá většina hráčů v této věkové kategorii nemá, na rozdíl od juniorů a mužů do 20 let, s reprezentací zkušenosti.

Reprezentační výběr kadetů je zcela specifický v tom, že drtivá většina hráčů v této věkové kategorii nemá, na rozdíl od juniorů a mužů do 20 let, s reprezentací zkušenosti. I z pohledu trenérů je obtížnější kádr vytvořit, neboť nikdo neví co udělá atmosféra na Mistrovství Evropy s mladými kluky, kdo z nich dokáže svůj um prodat, kdo naopak podlehne psychickému tlaku. Obzvláště pozice rozehrávače je z hlediska psychiky tou nejdůležitější a úspěchy posledních let v kategorii kadetů naznačují, že v ročnících 1990 (ME 2006 – Jakub Kudláček), 1991 (ME 2007 – Kamil Říha, Tomáš Satoranský) a 1992 (ME 2008 – Tomáš Vyoral, Jan Lipový) se s tím chlapci vyrovnali dobře. Jak to bude vypadat v letošní sezoně?

Pro rok 2009 spadají do kategorie kadetů hráči ročníku 1993 a mladší. V současné době se zdá, že by pozice prvního rozehrávače mohla být problematická, nicméně ještě není za námi ani polovina sezony a je čas na to, aby na sobě potenciální adepti poctivě pracovali a dokázali, že na to mají. Mezi kandidáty na rozehrávačskou jedničku v současné době patří pardubičtí hráči Petr Andres a Vojtěch Pacák, jihlavský Petr Mísař, písecký Radek Duda, zlínský Ondřej Šiška a klatovský Karel Aušprunk. Aniž bych chtěl snižovat kvalitu těchto hráčů, může nastat neobvyklá situace, že hru reprezentace bude řídit o rok později narozený hráč. Extraligoví trenéři i fanoušci se velmi pochvalně vyjadřují o rozehrávači Ústí nad Labem. Levoruký Lukáš Feštr se narodil v roce 1994, přesto si jistě řekne své při souboji o post lídra reprezentace kadetů. Své kvality ukazuje přehledem ve hře, přesným zakončením a prosazuje se jak v extralize kadetů, tak i v extralize juniorů.

Že bychom se podívali ještě o ročník níže? To už by bylo trošku silné kafe, nicméně výkony ostravského Radka Kouřila naznačují, že by se o místo v kádru mohl poprat. Ne snad, že by byl jedničkou týmu, přece jen se narodil v roce 1995 a fyzicky by těžko konkuroval o dva roky starším Litevcům, Řekům, Srbům atd., ale o pozici v širším kádru by si mohl říct.

Na první reprezentační sraz, který se koná 14. – 17. 12. v Brandýse nad Labem byli pozváni tito rozehrávači: Petr Andres, Vojtěch Pacák, Radek Duda, Ondřej Šiška a Lukáš Feštr.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace