eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Žákovská liga U14 – 2. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Žákovská liga U14 – 2. kolo

📁 Mládež 🕔5.11.2008
Žákovská liga U14 – 2. kolo

Please enter banners and links.

O víkendu začala žákovská liga v obou skupinách A i B. Po vleklých diskuzích ohledně rozdělení do skupin a postupového klíče ještě není zcela jasné, kolik týmů bude z jednotlivých skupin postupovat na MČR. Zatím platí varianta, že z každé skupiny postoupí 3 nejlepší přímo na Mistrovství České republiky, nicméně zodpovědným osobám byl předán návrh trenérů, aby z každé skupiny postoupilo 6 družstev a systémem doma venku si to 1-6, 2-5 a 3-4 rozdali o postup.

O víkendu začala žákovská liga v obou skupinách A i B. Po vleklých diskuzích ohledně rozdělení do skupin a postupového klíče ještě není zcela jasné, kolik týmů bude z jednotlivých skupin postupovat na MČR. Zatím platí varianta, že z každé skupiny postoupí 3 nejlepší přímo na Mistrovství České republiky, nicméně zodpovědným osobám byl předán návrh trenérů, aby z každé skupiny postoupilo 6 družstev a systémem doma venku si to 1-6, 2-5 a 3-4 rozdali o postup. Návrh podpořilo 23 trenérů, jediný kdo se nevyjádřil byl Sokol Vyšehrad. Proti svým trenérům se již tradičně postavil šéf BBK, který poslal iniciátorovi tohoto návrhu Petru Hálovi tzv. "oficiální stanovisko klubu" v němž se vyslovuje proti. Uvidíme zda zvítězí zdravý rozum a trenérský návrh bude podpořen.

Skupina A

BC Kolín – Sokol Pražský 55:66
střelci Kolín: Svoboda 17, Stegbauer 14, Vejsada 8, Lapáček 6, Rovenský 4, Kudrna Matěj 4, Kudrna Vojtěch 2

BK Děčín – Sokol Písek 71:69
Písek vyhořel v prvním poločase, když prohrával 42:27 a i přes velkou snahu ve druhé půli se největšímu favoritovi skupiny A nepodařilo v zápase zvítězit.
Střelci Písek: Svoboda 28, Šlechta 19, Plois 9, Fořt 7, Filipov 2, Procházka 2, Steiner 2

Kondoři Liberec – Jiskra Domažlice 92:80
střelci Domažlice: Štípek 38, Kozina 13, Krůta 9, Klukan 7, Královec 6, Novák 4, Anderle 3

BK Ústí nad Labem – BA Sparta 69:60

BSK Jičín – Lokomotiva Plzeň 78:90
Střelci Plzeň: Zeman 25, Havlíček 15, Vejvara 13, Bílek 10, Lejsek 9, Klika 8, Bakule 6, Trojan 4

BK Brandýs nad Labem – Sokol Vyšehrad 87:40

Skupina B

BBK IVes Brno – Tesla Pardubice 48:67

Proton Zlín – NH Ostrava 76:69
Již v prvním zápase se utkali dva favorité na postup ze skupiny B. Tým NH Ostrava přijel do Zlína. Zlín měl z hostů zpočátku trochu respekt, což basketbalistům z Ostravy umožnilo dostat se celkem lehce do zhruba 10ti bodového vedení, nicméně větší vůle zvítězit, velká bojovnost, domácí prostředí a bodové příspěvky zejména Smrži a Pumprly, to vše bylo důvodem obratu v utkání.
střelci Zlín: Smrža 22, Pumprla 22 Hegmon 11, Rubeš 9, Dvorský 6, Heinzel 5

Jiskra Kyjov – Gymnázium Hladnov 74:42
Komentář domácího trenéra: „Velmi dobrý vstup chlapců do ligové soutěže. Chlapci si postupně v první půlce vytvořili potřebný náskok. Ve druhé půli již nebyla taková koncentrace a hlavně na mladších hoších byla znát únava z náročného dne. Nejlepšími hráči byli Bruno da Silva a Michal Urbánek, který byl i nejlepším střelcem s 34 body. Pochvalu za předvedený výkon zaslouží všichni hráči.“
střelci Kyjov: Urbánek 34, Bruno 10, Čada 8, Růžica 6, Přikryl 6, Machalínek 4, Horák 2, Hála 2, Bíza 2

TJ Slavia Kroměříž – Snakes Ostrava 67:81

BC Vysočina – BK Pardubice 41:139
Úvodní střetnutí ligy žáků U-14 přidělilo největšímu favoritovi skupiny B soupeře, se kterým se hráči ročníku 1995 a mladší pravidelně střetávali v OP. Od úvodního rozskoku bylo patrné, že hráči s koněm na hrudi nenechají nic náhodě. Rozdílný byl především přístup pardubických hráčů v nasazení. Domácí se doslova sesypali pod tíhou naší nátlakové hry. Bodově vynikali Peterka a Šoula. Ovšem výkony ostatních byly také velmi dobré. Další odlišností mezi oběma družstvy byla technická vyspělost při individuálních činnostech jednotlivce. Pardubičtí tak soupeři dali předčasnou mikulášskou a možná i vánoční nadílku, kterou si budou pamatovat jistě ještě dlouho!
Střelci Pardubice: Peterka 47, Šoula 45, Vlček 12, Hanuš 12, Půlpán 8, Fadrný 7, Václavek 4, Svoboda 4, Veselý 4

JBC Brno – BK Prostějov 77:61
Premiéra v žákovské lize měla jasného favorita v domácích. Prostějovští hráči podle očekávání vstoupili do zápasu nejenom s respektem, ale řada z nich i s velkou nervozitou. Výsledkem bylo po 6 minutách vedení domácích 14:2. S přibývajícím časem se hosté začali prosazovat rychlým protiútokem, kde zářil především Kořínek, a podařilo se jim stáhnout náskok na rozdíl dvou bodů. Pak však domácí přitvrdili v obraně a důsledkem byly časté ztráty, především při přihrávkách. Poločasové skóre 48:30 dávalo tušit, že se zápas bude odehrávat podle očekávaného scénáře. Druhý poločas ovšem domácí hráči totálně vypustili a hostům podařilo vyrovnat hru. I přes sympatickou snahu se však Prostějovu náskok z prvního poločasu zlikvidovat nepodařilo. Zatímco prostějovský trenér Remenec chválil po zápase především Kořínka se Žemličkou, a také Formánka za výbornou obranu, brněnský trenér Hofírek byl přístupem svých svěřenců velmi zklamán a následovalo důkladné mytí hlav.
Střelci Brno: Štěpánek 18, Líčeník 16, Vykypěl 12, Marša 11, Mynarčík 6, Zadražil 4, Wojtek 4, Herman 2, Bráblík 2, Anton 2
Střelci Prostějov: Kořínek 25 b., Žemlička 18 b., Formánek 10 b., Novotný 6 b. a Bláha 3 b.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace