eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 12. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 12. kolo

📁 Mládež 🕔30.11.2008
Extraliga U18 – 12. kolo

Please enter banners and links.

Kolo plné překvapení, kdy často vítězili hosté. Změny ve složení kádrů v Ostravě udělali své a na vlastní kůži to pocítili hráči Písku a Plzně. Bezpochyby největším překvapením je výhra Sparty v Brně.

Kolo plné překvapení, kdy často vítězili hosté. Změny ve složení kádrů v Ostravě udělali své a na vlastní kůži to pocítili hráči Písku a Plzně. Bezpochyby největším překvapením je výhra Sparty v Brně.

27. listopadu došlo k zásadní změně ve vývoji extraligy juniorů. Nestalo se tak na basketbalových palubovkách, ale v kanceláři paní Kubíčkové v Praze na Strahově. Ostravské týmy si vzájemně vymněnili čtyři hráče. Do klubu BK Snakes Ostrava hrajícím extraligu U18 pod názvem BCM Slezská Ostrava přestoupili hráči Ondřej Kotrla, Ondřej Hromádka, Martin Pracný a Kryštof Vlček. Do klubu BCM Ostrava hrajícím extraligu U18 pod názvem BCM Moravská Ostrava přestoupili hráči David Kouřil, David Hrnčíř, Jaromír Bohačík a Adam Kubala. Výkonnost obou týmů se tak šmahem změnila k nepoznání. Uvidíme kolik výher si k dosavadním 8 připíše nyní slabší celek Slezské Ostravy a kolik porážek si k dosavadním 7 připíše nyní silnější celek Moravské Ostravy. O tom, že se tento celek dostane do play off zřejmě nikdo nepochybuje, otázka je z jakého místa a na jakého soupeře narazí. Výkonnost obou Ostravských celků v novém složení otestoval Písek a Plzeň. Dnešní výhra Písku a prohra Plzně o 20 bodů o lecčems napovídá.

BCM Slezská Ostrava – Sokol Písek 61:82

střelci Písek: Říha 22, Výkruta 19, Zunt 15, Hrubec 10, Běle 5, Tóth 5, Hejpetr 4, Pálka 2

BCM Moravská Ostrava – Lokomotiva Plzeň 87:65

BK Děčín – USK Praha 57:68

Pouze ve dvou utkáních v dosavadním průběhu extraligy juniorů dokázal Děčín zvítězit, a tak o favoritovi utkání nebylo pochyb. Nebylo o něm ale pochyb pouze do doby, než byl vhozen míč do hry. Děčín od začátku utkání hrál velmi dobře a USK mělo velký problém se prosadit. Domácí vsadili na ucpání vnitřního prostoru a to se jim v prvním poločase vyplácelo. Střelecká nemohoucnost USK a absence útočného doskoku přispěla k vedení domácích po deseti minutách hry o 3 body, 21:18. Ve druhé čtvrtině dobývání soupeřových obran pokračovalo a za první čtyři minuty nepadl koš ani na jedné straně hřiště. Na straně USK útočné trápení prolomil až Tomáš Zídek, který dvěma „slepenými“ trojkami rozhýbal USK celkem k dalším 18 bodům za druhých deset minut utkání. Zlepšenou obranou ale USK stlačilo soupeře pod deset bodů a ujalo se tak poločasového vedení 30:36. Po důrazné domluvě o poločase se podařilo USK vybudovat výraznější náskok 45:32, avšak druhých pět minut třetí čtvrtiny prohráli hostující junioři 5:14! a bylo to pouze o čtyři. Podobný scénář byl k vidění i v závěrečném dějství, kdy opět dokázalo USK mírně odskočit, ale hosté dokázali zareagovat a stále drželi krok. Pět minut před koncem utkání svítilo na tabuli skóre 60:55 pro USK. V závěru utkání ale hráči už drama nedopustili a protrápili se tak k vítězství. V celém zápase se ale nemohlo USK dostat do svého tempa a se zkušeným soupeřem mělo obrovské problémy. Sympatická divácká návštěva tak v Děčíně viděla poměrně vyrovnané utkání a spíše souboj obran obou týmů, než střelecké hody.

střelci USK: Zídek 18, Hartman 12, Šotnar 10, Balvín 7, Vejnovič 7, Maštálka 6, Morávek 4, Horák 2, Nový 2

BK Ústí nad Labem – Sokol Pražský 41:118

střelci Ústí: Macas 14, Dvořáček 11, Oubrecht 5, Kocián 5, Feštr 3, Bartoň 3

střelci Sokol Pražský: Kohout 20, Ryska 18, Vyoral 14, Hering 13, Ducháček 12, Matulka 10, Reimer 9, Treml 7, Nekolný 7, Růžička 5, Čermák 3

BK Pardubice – BK Opava 116:57

střelci Pardubice: Oliva 23, Soudek 22, Kříž 17, Zikuda 12, Pacák 12, Peterka O. 10, Štěrba 10, Tondr 5, Dvořák 3, Peterka A. 2

střelci Opava: Kopf 21, Chmelař 16, Kunčar 9, Kupčík 4, Cagaš 4, Hulva 2, Dihel 1

BK BCM Prostějov – Gymnázium Hladnov 82:80

JBC Brno – BA Sparta Praha 69:102

Před tímto kolem málokdo předpokládal, že největší překvapení se zrodí v souboji v tabulce třetího domácího JBC Brno a hostujícího v tabulce jedenáctého týmu BA Sparta. Hosté na zápas dorazili jen v 8 lidech, k tomu bez svého nejlepšího pivota Jiřího Stariata, domácím chyběli hráči z perimetru Šmíd, Stržinek a Kyzlink. Od první minuty byli hosté dominující tým na hřišti, domácí skórovali až v 6. minutě z čáry trestného hodu, když to bylo již 12:0. Sparťané zářili hlavně v rychlém protiútoku, slušnou střelbou a fungujícími kombinacemi. Domácí sráželo obrovské množství ztrát a pomalost v obraně. Poločasový rozdíl o 26 bodů se Brno pokoušelo v třetí čtvrtce obrátit na svoji stranu, k čemuž jim pomáhal dobře hrající Vojta Musil, a často chybující a fauly si pomáhající obrana hostů. Přesto domácí zvítězili v této části hry jen o bod, což znamenalo propastný rozdíl 25bodů pro hosty před posledními 10minutami hry. Poslední čtvrtina se už jen dohrávala a zaskvěl se v ní slušnou hrou v útoku domácí pivot Vícha a hosté dalšími hloupými fauly díky čemuž dohrávali poslední 4 sekundy zápasu de facto ve 4 lidech, když pátým hráčem byl zraněný Zajíček.

Proton Zlín – Sokol Vyšehrad 72:57

střelci Zlín: Nehoda 25, Šír 23, Kabourek 9, Pospíšil 5, Ševčík 4, Palán 2, Mikeš 2, Šiška 2

střelci Vyšehrad: Bottger 24, Toběrný 12, Jiřinec 10, Lukšík 7, Sedláček 2, Kefurt 2

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace