eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – ze 3. kola play off postupují Pardubice | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – ze 3. kola play off postupují Pardubice

📁 Mládež 🕔11.5.2009
Extraliga U18 – ze 3. kola play off postupují Pardubice

Please enter banners and links.

Ve třech zápasech ukončily svou sérii pouze Pardubice, pro které nebylo oslabené Brno vyrovnaným soupeřem. USK nejprve vyrovnal na 1:1, aby se Zlínem uspěl i ve druhém domácím utkání, Plzeň si díky výtečnému Honomichlovi poradila s Ostravou v prodloužení a v sokolském derby se radovali hosté.

Ve třech zápasech ukončily svou sérii pouze Pardubice, pro které nebylo oslabené Brno vyrovnaným soupeřem. USK nejprve vyrovnal na 1:1, aby se Zlínem uspěl i ve druhém domácím utkání, Plzeň si díky výtečnému Honomichlovi poradila s Ostravou v prodloužení a v sokolském derby se radovali hosté.

 

USK Praha – PROTON Zlín 77:37

stav série 1:1

komentář domácí: "Do utkání dnes USK nastupoval oslaben o svého nejvyššího hráče Ondřej Balvína, který z důvodu zranění kotníku nebude týmu v následujících utkáních k dispozici. Do zápasu USK nevstoupil nejlépe, když na útočné polovině nedokázal své vytvořené pozice proměňovat a po třech minutách prohrával 2:8. Postupně se ale domácí hráči probouzeli k lepšímu výkonu a do konce první čtvrtiny dokázali překlopit vedení na svou stranu, stav 16:12. Také na začátku druhé čtvrtiny pokračoval USK ve výrazně zlepšeném výkonu a na ukazateli skóre se to začalo ihned projevovat. Na útočné polovině se dokázal více prosazovat a zlepšená obrana znamenala narůstající vedení pro náš tým. Nejvíce ve druhé desetiminutovce zatížil konto soupeře Tomáš Zídek, který zaznamenal devět z 22 bodů USK. Celkem v dnešním utkání vstřelil 20 bodů a navíc přidal 10 doskoků. Na druhé straně bylo na hřišti ale také vidět značné množství chyb v obranné rotaci. Dnes ale hostující střelci nemířili přesně a chyby domácích naštěstí pro USK nepotrestali. Postupně tak náskok domácích vyrostl na rozdíl osmnácti bodů a na světelné tabuli svítil stav po dvaceti minutách hry 38:20. Zlín jistě chtěl ve druhém poločase zdramatizovat dnešní utkání, ale USK byl proti. Zlepšenou obranou povolil za devět minut třetí čtvrtiny vstřelit hostům pouze jeden bod a rozdíl ve skóre narostl již na 56:21 pro USK. Bylo tak jasné, že dnes se další překvapení konat nebude a USK dokázal uhájit letošní domácí neporazitelnost i v tomto čtvrtfinálovém utkání. Naši junioři tak získali své první vítězství v této sérii, když se konečný rozdíl ve skóre zastavil na rovných čtyřiceti bodech, 77:37. Obrovskou zásluhu na tomto vítězství měl také po celý zápas skvěle povzbuzující kotel domácích, který na Folimance vytvořil domácím hráčům výborné prostředí a byl minimálně šestým možná i sedmým hráčem na hřišti!"

střelci USK: Zídek 20, Hartman 12, Vejnovič 10, Maštálka 8, Morávek 8, Nový 6, Petrák 5, Horák 4, Šotnar 4

střelci Zlín: Šír 12, Žlotíř 6, Nehoda 6, Kabourek 3, Šiška 3, Svoboda 3, Bajar 2, Pospíšil 2

Sokol Vyšehrad – Sokol Pražský 50:81

stav série 1:2

střelci Vyšehrad: Adášek 10, Jiřinec 10, Lukšík 8, Sedláček 6, Bernáth 5, Žabka 3, Böttger 2, Toběrný 2, Hampejs 2, Kefurt 2

střelci Sokol Pražský: Kouhout 24,  Ducháček 14, Vyoral 10, Nekolný 8, Brejcha 7, Hering 5, Matulka 5, Čermák 4, Brix 4

Lokomotiva Plzeň – BCM Moravská Ostrava 101:99

stav série 1:2

komentář domácí: "První poločas sobotního zápasu, hráči působili odevzdaně, nebojovali a jen přihlíželi ostravskému snažení. Jedině Honomichl byl schopný vzdorovat a nebýt jeho aktivity poločasový rozdíl by byl vyšší než 18 bodů. Po důrazném pohovoru v šatně, do druhého poločasu nastoupilo zcela jiné družstvo. Zlepšili jsme obranu a díky několika úspěšným trojkovým pokusům jsme po třetí čtvrtině prohrávali jen rozdílem dvou bodů. Ve čtvrté čtvrtině pokračoval basketbal výborné úrovně, soupeř si stále udržoval několika bodové vedení. 20 sekund před koncem se nám povedlo utkání vyrovnat a protože jsme měli jen 2 týmové fauly, mohli jsme rozkouskovat za pomocí faulů poslední útok soupeře, který si tak nemohl vytvořit pozici, pro poslední střelu. Následovalo prodloužení v kterém jsme opět prohrávali nejčastěji rozdílem tří bodů, poslední slovo jsme však měli my, když David srovnal trojkou a Honomichl, dal vítězný koš a zařídil že série bude pokračovat i v neděli. Družstvo se v druhém poločase výborně semklo, důležitý byl dobrý výkon hráčů z lavičky, byli úseky hry, kdy na hřišti bojovali dva naši hráči ročníku 94 a jejich výkon nebyl rozhodně zklamáním. Obdivuhodný výkon předvedl Vašek Honomichl, který převyšoval hráče Ostravy, především přehledem na hřišti a snahou po celý zápas. V tomhle utkání dokázal, že byl po právu vybrán do All Star pětky U18. S trenéry z Ostravy jsme se shodli, že neustále výkonnostně roste a pokud na sobě nepřestane pracovat, může ho čekat slibná kariéra."

střelci Plzeň: Honomichl 29, Pecka 21, David 16, Suchý 15, Švandrlík 10, Mádle 10

JBC Brno – BK Pardubice 71:97

konečný stav série 0:3

Brno sice již nastoupilo s Víchou, který byl dlouhodobě nemocný, chyběli však oba nejvyšší podkošoví hráči Bárta a Kammermayer a stále nebyl k dispozici křídelník Svoboda. Pardubičtí hráči zahájili utkání třemi trojkami a zdálo se, že nebude o co hrát. Domácí prapor zvedl Šmíd a přidal se k němu střídající Kyzlink. Skóre se vyrovnalo a herně měli v této fázi navrh hráči Brna, když se k dobře hrající dvojici Šmíd – Kyzlink přidal i Hrabovský. Na straně hostů vynikali oba Peterkové a zejména Aleš hrál dnes velmi dobrý zápas. Podkošová převaha Pardubic (Oliva, Kříž, Soudek) se projevila zejména získanými fauly a když Krejčí i Vícha museli pro 3 osobní chyby střídat, šli hosté opět do vedení, které do poločasu navýšili na 14 bodů. Ve druhé půli se již jen dohrávalo. Domácí proti lépe hrajícím Pardubicím nenašli žádnou zbraň a byť se jednalo o poslední utkání sezony, nenabídli ani bojovnost a chuť porvat se o přijatelný výsledek. Díky tomu, že hostující trenér Zdobinský nechal zápas dohrát náhradníky, se Brnu podařilo snížit rozdíl ve skóre pod 30 bodů.

komentář hosté: "Prakticky po celý týden před tímto zápasem byl hlavní důraz kladen na koncentraci na utkání. To se ukázalo jako správné. Tým byl od samého počátku, předzápasová porada v šatně, plně koncentrován a tím byl výsledek utkání otázkou basketbalových dovedností. Ty jsou na straně Pardubic jasně větší. Zápas jsme začali třemi trojkovými trefami. Přesně zamířili postupně Aleš Peterka, Soudek a Zikuda – 5:9. Domácí však ještě drželi krok a po první malé přestávce se dokonce ujali vedení, které drželi až do 15. minuty – 31:28. Pak však nastoupil výborně hrající Oliva a během 5 minut druhé čtvrtiny vstřelil koš s faulem a dal trestný hod a hlavně doskočil 8 míčů (celkem v utkání 14 bodů, TH 7/6, 5 získaných faulů a 18 doskočených míčů!!!). Poslední čtyři minuty druhé čtvrtiny vyhrál pardubický celek 2:19!!! To znamenalo velmi slibné poločasové vedení. Po velké přestávce domácí opět vydrželi jen 4 minuty (24. min. 42:55). Pak přišla smršť a zbývajících 6 minut třetího dějství vyhrály Pardubice výrazným rozdílem 4:25. O výsledku a tím i o postupujícím bylo rozhodnuto. V závěrečné čtvrtině se domácím podařilo mírné korigování celkového skóre, ale na výsledku samotném to nemohlo nic změnit. Tým pardubických juniorů tak postoupil jediný se skóre 3:0. Moravská Ostrava jednou v Plzni zaváhala, ale v neděli už svůj postup zpečetila 3:1. Sokol Pražský, který zaváhal jednou v domácím prostředí v sobotu Vyšehrad naprosto přehrál. V neděli se zase hodně zapotil, když ještě po třech čtvrtinách prohrával o 17 bodů a nakonec vyhrál o 8 až po neuvěřitelném finiši v poslední desetiminutovce. USK Praha vede 2:1 a další utkání hraje v úterý ve Zlíně."

střelci Brno: Šmíd 18, Kyzlink 15, Hrabovský 13, Vícha 9, Ničajevský 4, Krejčí 4, Dáňa 4, Zavadil 2, Musil 2

střelci Pardubice: Peterka A. 23, Kříž 18, Oliva 14, Peterka O. 11, Zikuda 9, Tondr 8, Soudek 6, Štěrba 3, Večeřa 3, Pacák 2

USK Praha – PROTON Zlín 73:53

stav série 2:1

komentář domácí: "Po včerejším jasném vítězství USK se čekalo, jestli domácí napodobí zlepšující se výkony a zvládnou i své druhé domácí utkání. V prvních minutách se oba týmy přetahovaly o vedení a Zlín po čtyřech minutách vedl 7:9. Poté domácí zaveleli k obratu a do konce první čtvrtiny už nedovolili hostům vstřelit jediný bod. Vyhráli tento úsek hry 12:0 a vedli po deseti minutách hry 19:9. Na začátku druhé čtvrtiny sice Zlín nepříznivý stav korigoval, ale v šesté minutě zvyšoval Tomáš Zídek již na třinácti bodový rozdíl 26:13 a vše nasvědčovalo tomu, že se dnes bude hrát podle stejného scénáře jako ve včerejším utkání. Proti tomu se ale postavil hostující Radek Šír, který třemi úspěšnými trojkami snižoval v osmé minutě na pouhý sedmibodový rozdíl, 31:24. USK v této čtvrtině nemohl zastavit zlínské křídlo, které z celkových šestnácti bodů hostů dalo rovných třináct! Poločasový rozdíl deseti bodů tak nedával domácím žádnou jistotu. V prvních pěti minutách třetí čtvrtiny ale USK mělo více ze hry a v 35. minutě Dean Vejnovič zvyšoval vedení USK již na patnáct bodů, 49:34 a vše nasvědčovalo, že domácí žádné drama dnes nedopustí. Další minuty ale patřily hostujícím hráčů, kteří vyhráli zbývající úsek třetí desetiminutovky 11:5 a stlačili náskok domácích pod deset bodů, 54:45. Vstup do posledního dějství dnešního utkání vyšel opět lépe domácím a když Michal Šotnar ve třetí minutě zvyšoval vedení USK opět na patnáct bodů, zdálo se, že si USK již dnešní vítězství nenechá vzít. Také závěr utkání patřil domácím hráčům a ti nakonec zvítězili dvaceti bodovým rozdílem 73:53. Tím se tak ujali vedení ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězná utkání 2:1 a již v úterý mohou na palubovce Zlína rozhodnout o svém postupu do závěrečného turnaje Final Four, který by navíc díky prvnímu místu po základní části, měli právo uspořádat. Přivést ze zlínské palubovky důležité třetí vítězství ale nebude nic lehkého, o čemž se již mohli tento týden naši junioři velmi dobře přesvědčit. USK však postupně nabírá na obrátkách a věřme, že zlepšující formu potvrdí i v tomto utkání, které je na programu v úterý od 16.00 ve sportovní hale Zelené ve Zlíně."

střelci USK: Vejnovič 19, Zídek 10, Maštálka 9, Morávek 8, Šotnar 7, Hartman 7, Horák 6, Nový 4, Petrák 3

střelci Zlín: Šír 21, Kabourek 9, Žlotíř 9, Šiška 5, Nehoda 4, Bajar 3, Pospíšil 2

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace