eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 2. kolo play off | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 2. kolo play off

📁 Mládež 🕔5.5.2009
Extraliga U16 – 2. kolo play off

Please enter banners and links.

To by snad ani nebyla ta správná neděle, kdyby nepřinesla překvapení v extralize kadetů. Domácí prostředí ve druhém zápase play off neuhájily Klatovy a hráči Sokola Pražského tak vyrovnali sérii na 1:1. Ústí si poradilo se Zlínem už ne tak dramaticky jako v sobotu a Pardubice i Písek své soupeře deklasovali.

To by snad ani nebyla ta správná neděle, kdyby nepřinesla překvapení v extralize kadetů. Domácí prostředí ve druhém zápase play off neuhájily Klatovy a hráči Sokola Pražského tak vyrovnali sérii na 1:1. Ústí si poradilo se Zlínem už ne tak dramaticky jako v sobotu a Pardubice i Písek své soupeře deklasovali.

BK Pardubice – USK Praha 88:50

stav série 2:0

komentář domácí: "Nedělní zápas byl soubojem s unaveným soupeřem, jehož základní sestava musela odtáhnout v podstatě celý sobotní duel, a to se výrazně podepsalo na jeho výkonu. Domácí od začátku byli pánem na hřišti a v jakékoli sestavě svého soupeře vcelku jednoduše přehrávali. Už dlouho se nestalo, že by KŘÍŽ mohl od 25. minuty odpočívat na lavičce a nemělo to žádný vliv na vývoj skóre. Domácí hráče zápas nestál mnoho sil, a to se rozhodně příliš nečekalo. Zazářil další mistr ČR U14 Martin PETERKA, který odehrál skvělých 15 minut, tradičním pilířem byl KŘÍŽ, pistolník LACHMAN se z 8 trojkových pokusů trefil 4x a potvrdil svoji střeleckou výjimečnost v této kategorii. V pohodě ale zápas zvládli všichni hráči, škoda zranění ŠOULY, jenž má natažené šlachy v nártu. Dvě výhry jsou příjemným vstupem do boje o postup na Mistrovství ČR, které by pro pardubické basketbalové nadšence znamenalo výrazné zpestření závěru basketbalové sezóny. Zbývá poslední krůček – výhra na Folimance v příštím týdnu."

komentář hosté: "V druhém čtvrtfinálovém utkání náš tým postrádal od prvních minut Tomáše Hrudku, který se v sobotním utkání nepříjemně zranil a nemohl k tomuto utkání nastoupit. Navíc hned úvod utkání nezačal pro náš tým nejlépe a po pěti minutách prohrával již 13:5. Poté se mu přeci jen podařilo více prosadit na útočné polovině, ale rozdíl ve skóre napovídal, že dnes překvapení v Pardubicích k vidění nebude. Na hráčích USK byla patrná značná únava z předešlého utkání a v úzké rotaci hráčů rychle ubývaly síly. USK se sice za nepříznivého stavu pokusil změnit tempo hry, avšak neměl dostatek sil na zvrat v tomto utkání a rozdíl ve skóre narůstal. Ve druhém poločase už o vítězi utkání bylo rozhodnuto, naši hráči tak alespoň mohli sbírat velmi cenné zkušenosti z utkání playoff. USK tak nedokázal přivést z Pardubic ani jedno vítězství a prohrává ve čtvrtfinálové sérii 2:0. Je třeba však sportovně uznat, že domácí byli v obou utkáních lepší a zaslouženě zvítězili. Další utkání se přesouvá na Folimanku a USK bude jistě chtít co nejvíce potrápit východočeský tým."

střelci Pardubice: Kříž 26, M. Peterka 17,  Lachman 16, Chalupník 8, Andres 8, Bahník 7, Mikulecký 4, Heřman 2

střelci USK: Petrák 12, Truhlář 12, Vakrčka 11, Lipovskij 8, Jiránek 5, Jeřábek 2

Sokol Písek – BCM Moravská Ostrava 95:68

stav série 2:0

komentář domácí: "V nedělním utkání, ač se to zdálo nemožné, ostravští ještě zvýšili svou agresivitu a po 5-ti minutách vedli 6:4. Naštěstí se jim příliš nedařila střelba, a tak jsme mohli postupem času jít do vedení. Prvním zlomovým okamžikem byla 13. – 15. minuta, kdy jsme se trefili 4x za tři body. Druhým pak nástup do druhého poločasu, kdy jsme prvních 7 minut vyhráli 22:6 a získali tak náskok 32 bodů. Opět nezbývá než poděkovat hráčům za výkon a divákům za povzbuzování. Série se stěhuje do Ostravy za příznivého stavu 2:0, ale všichni si jistě dobře uvědomujeme, že nás v tělocvičně ZŠ Dvorského v Ostravě nečeká žádná ordinace v Růžové zahradě…"

komentář hosté: "Do druhého utkání jsme šli, že musíme zlepšit obranu což se nám dařilo soupeř byl zaskočen, získávali jsme míče, ale nedokázali jsme zakončovat jednoduché střely! Opět rozhodla 2. čtvrtina, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl 16 bodů! Zápas v druhé půli byl v režii domácích, kteří kontrolovali průběh utkání až do konce!!! Velice dobře zahrála dvojice Duda, Šlechta (na rozehrávce) a pod košem Linhart s Faithem! Domácí zaslouženě vyhráli, nám nezbývá než se pořádně připravit na domácí utkání a předvést náš basketbal a pokusit se zabojovat a sérii se pokusit zdramatizovat. Sérii určitě nevzdáváme a budeme  bojovat až do konce!!!"

střelci Písek: Šlechta R. 23, Duda 22, Fait 21, Linhart 14, Vartecký 6, Soukup 6, Bendula 2, Jirsa 1

střelci Ostrava: Kouřil 14, Lyčka 12, Klečka 10, Vlasák 9, Landor 8, Navrátil 7, Kořistka 4, Vachutka 3, Kobsa 1

BK Ústí nad Labem – PROTON Zlín 72:60

stav série 2:0

komentář domácí: "Povzbuzeni včerejším vítězstvím vstoupili naše kadeti do druhého utkání čtvrtfinále play-off. Od samotného úvodu jsme se ujali vedení a svůj náskok jsme pravidelně navyšovali. Před závěrečnou čtvrtinou jsme vedli o 14 bodů. Hosté se snažili seč mohli, ale náš tým tentokrát žádné drama nepřípustil. Zlepšili jsme se zejména v obraně, kde až na Šišku jsme ostatní hráče dobře ubránili."

střelci Ústí: Feštr 24, Jelínek 14, Puhl 13, Krombholz 12, Bárta 9

střelci Zlín: Šiška 27, Bajar 11, Václavek 9, Masný 8, Studený 2, Škarvada 2, Sylla 1

TJ Klatovy – Sokol Pražský 68:79

stav série 1:1

komentář domácí: "Druhý zápas se domácím nepovedl. Od začátku byli horším týmem a naopak Pražanům spadlo do koše i nemožné. Velkým dílem k tomu přispěla bídná nedůsledná obrana, kdy domácí nechávali soupeři příliš volného prostoru. Špatný byl i doskok a když se přidalo zahazování jasných šancí, katastrofa byla na světě. Ve třetí čtvrtině domácí dotáhli až na 7 bodů, ale několika zbytečnými chybami opět dovolili soupeři odskočit a na víc už neměli síly. Zklamáním je výkon celého družstva, kdy je hosté předčili v nasazení a bojovnosti. Někteří hráči se po hřišti ploužili jako stíny. Jedině Luňák s Krůtou si zaslouží pochválit. Domácí si porážkou v domácím prostředí zkomplikovali život a jestli chtějí postoupit, musí alespoň jeden zápas za 14 dní v Praze vyhrát."

komentář hosté: "Podobně rozehrané utkání jako předchozí den. Opět mírné vedení na naší straně, které jsme ale na rozdíl od sobotního střetnutí neprohospodařili. Naopak jsme agresivnější obranou a rychlejším přechodem do útoku, ve kterém se nám střelecky dařilo hlavně zásluhou Tomáš Koláře, domácím do poločasu odskočili na slibný 16 bodový rozdíl. Klatovští, jak se dalo očekávat, zbraně nesložili a do konce třetí čtvrtiny ukrojili značnou část z našeho náskoku, především díky zlepšené střelbě. Přes početní převahu domácích fanoušků, hnáni povzbuzováním hrstky věrných, jsme v koncovce nepodlehli zvýšenému defensivnímu tlaku domácího družstva a výhru si trpělivou hrou pohlídali. Pohledný basketbal v obou utkáních podpořily velmi dobré výkony všech čtyř rozhodčích."

střelci Klatovy: Kuneš 18, Volmut 18, Aušprunk 10, Luňák 9, Krůta 6, Bernas 3, Kříž 2, Gezo 2

střelci Sokol Pražský: Kolář 20, Smrž 13, Reimer 12, Zelenka 11, Šefránek 9, Kohout 7, Kološ 5, Dvořák 2

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace