eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga U20 17. a 18. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga U20 17. a 18. kolo

📁 Mládež 🕔9.2.2009
Liga U20 17. a 18. kolo

Please enter banners and links.

Dalším dvoukolem pokračovala liga U20. Ve skupině A se zápasy odehrály bez překvapení. Snad jedinou zajímavostí je až nečekaně vysoká prohra Žižkova v Mariánských Lázních. Jak byla skupina A chudá na překvapení, tak to bohatě vynahradily 2 zápasy v Chrudimi ve skupině B, v nichž došlo k nečekaným výsledkům. Nejprve nestačila Chrudim na stále se zlepšující Ostravu, které podlehla o 10 bodů. V neděli už Chrudim posílil i Tomáš Vošlajer, ale ani jeho heroický výkon (37 bodů) nezabránil prohře s Hladnovem o 6 bodů.

Dalším dvoukolem pokračovala liga U20. Ve skupině A se zápasy odehrály bez překvapení. Snad jedinou zajímavostí je až nečekaně vysoká prohra Žižkova v Mariánských Lázních. Jak byla skupina A chudá na překvapení, tak to bohatě vynahradily 2 zápasy v Chrudimi ve skupině B, v nichž došlo k nečekaným výsledkům. Nejprve nestačila Chrudim na stále se zlepšující Ostravu, které podlehla o 10 bodů. V neděli už Chrudim posílil i Tomáš Vošlajer, ale ani jeho heroický výkon (37 bodů) nezabránil prohře s Hladnovem o 6 bodů.

Z dalších zápasů skupiny B.

BC Nový Jičín – TJ Sokol Karviná 88:91

Další z překvapení tohoto kola. Druhý tým skupiny B málem nedokázal porazit předposlední tým tabulky, hodně tomu však napomohla nadprůměrná střelecká potence z perimetru hráčů Nového Jičína. Michal Šťurala 32b (7 trojek), Filip Gregor 22b (6 trojek). Ani tenhle výborný výkon dvojce tahounů Jičína nestačil na vítězství, neboť Karviná si zajistila vítězství trojkou přes třičtvrtě hřiště.

BK Nymburk – Jiskra Humpolec 131:29

Nymburk s přehledem potvrdil roli favorita a v poklidném tempu zvítězil rozdílem několika tříd, hlavně na obrané polovině byl vynikající, když dokázal nejlepšího střelce Humpolce udržet pouze na 7 bodech. Zato hráči Nymburka si velmi zastříleli, když se hned 7 hráčů dostalo na dvouciferný počet bodů. Nejlepším střelcem se stal Jan Hubálek s 29b (3 trojky).

Sokol Nová Paka – Gymnázium Hladnov 50:101

Další z povinných vítězství favoritů. Od úvodních minut bylo utkání rozhodnuto, když první čtvrtina skončila 9:27. Za zmínku snad stojí pouze slušná úspěšnost trestných hodů domácích 9/6, ale tento počet na zápas je velmi žalostný. Snad jediné o co bylo v zápase hrát, jestli padne populární ,,kilo“, kterého se nakonec hráči Hladnova dočkali.

TJ Sokol Chrudim – Snakes Ostrava 79:89

Jak už jsem psal v Chrudimi vybuchla Ostravská bomba. I když Ostrava nehraje v oslnivé formě dokázala porazit papírového favorita. Na omluvu prohry Chrudimi se dá říct, že nastoupili bez svých  nejlepších hráčů v čele s Vošlajerem (27,8 b/z) a Dosoudilem (15,6 b/z). Do utkání i přes absence nastoupili lépe domácí a vedli po deseti minutách 22:15, ale potom hosté hodně přidali, hlavně na útočné polovině a tak byl stav v poločase 42:41. Od třetí desetiminutovky se hosté plně ujali taktovky a nepustili už domácí do vedení, které nakonec narostlo až na konečných 10 bodů. Za zmínku z domácích stojí pouze výkon Dopity 25b.

TJ Sokol Chrudim – Gymnázium Hladnov 69:75

Domácí nastoupili už s Vošlajerem, ale ani jeho přítomnost nezaručila vítězství, neboť ho spoluhráči nechali zcela na holičkách. Sám Vošlajer zaznamenal 37 bodů, ale z dalších spoluhráčů se nikdo nepřidal a  to vážně nemohlo stačit na kompaktní tým Hladnova, který hraje v posledních zápasech v obrovské pohodě a s velkým sebevědomím. Samotný zápas byl pod taktovkou Hladnova, který se ujal hned na začátku 6-ti bodového vedení a to si udržel až do konce utkání.

Sokol Nová Paka – Snakes Ostrava 62:120

Tak jako v sobotu Hladnov potvrdil roli favorita v Pace, totéž předvedla Ostrava, akorát s drtivější ofenzivou. Už první čtvrtina, která skončila 19:29 naznačila útočnost Ostavy v tomto utkání a pouze se čekalo kde se zastaví ukazatel skore. Nakonec se zastavil na 120 bodech. Ostrava se těmito dvěma výhrami přehoupla přes Chrudim na 4 místo a  ukázala, že to myslí vážně s postupem do finálové čtyřky (resp. osmičky 4 týmy ze skupiny A + 4 z B)

Výsledky skupiny A

Thermia Karlovy Vary – BK Tábor 85:57

Thermia opět potvrdila roli favorita když si bezpečně poradila s týmem Tábora. Zářila opět trojce Myšička, Zolotarov, Dufek (20b, 19b, 18b). Z týmu hostů snesou přísnější měřítko snad Toman 22b a Žížala 18b (5 trojek!!!). „K zápasu Vary nastoupili bez hráčů, kteří plnili své studijní povinnosti mimo Vary, zato s mladíky kategorie U18, kteří nastupují v extralize za pražskou Spartu a plzeňskou Lokomotivu. Oba, Pavel Fuksa i Ondra Gargula naznačili svou perspektivu a podíleli se na výsledku i bodově. Základ družstva, který tvoří hráči našeho druholigového áčka, dokázal po vlažnějším začátku vytvořit dostatečný náskok pro to, aby se pak na palubovku dostali všichni hráči a podíleli se tak na konečném jasném vítězství."
Druhý zápas Benešovem byl odložen na 19. 2. kvůli chřipkové epidemii v Benešově.

Slovan Mariánské Lázně – Sokol Žižkov 90:67

Mariánky sice zvítězili pohodlně o 22 bodů, ale ne tak úplně svým basketbalovým uměním. Citace trenéra hostů: co předváděli "domácí" rozhodčí, byla ostuda a tragedie basketbalu. Nechápu, jak můžou být delegováni na takovéto utkání rozhodčí z vedlejších Varů a Klatov, za které hrají hráči z ML a naopak. Domácí hráči si mohli za tichého přihlížení spřátelených rozhodčích dovolit všechno. Hrůza a varování pro další soupeře. Už nejeden trenér zasílal tyto komentáře a snad už na nich bude něco pravdivého, že rozhodčí v Mariánkách rádi pouští místy až úplně přehnaně tvrdou hru. Samotnému zápasu vládl navrátilec Martin Mácha 27b (5 trojek) a tradiční ,,ničitel“ Bielko 19b. Za hosty podal solidní výkon Mastný 14b, Písař 13b.

Slovan Mariánské Lázně – BC Slaný 106:35

Komentář hostů: "Jsme země velkých možností, pískat může naprosto každý!!! Je tragedie, když rozhodčí nejsou schopni odlišit tvrdou hru od záludných zákroků, které mohou vést ke zranění!!! Také úmyslné zákroky nechávají bez povšimnutí!!! Sportovně přiznávám, že domácí byli jednoznačně lepší a zvítězili zaslouženě!!! O to více zaráží tragický výkon rozhodčích…"  Obdobný komentář jako ze Žižkova. V zápase opět střelecky zářil Bielko 33b k němuž se přidali Bytel 20b (4 trojky) a Lambert 15b. Ze Slaného snese měřítko pouze Chmela se 14b.

BK Sokolov – BC Slaný 84:50

Sokolov v utkání potvrdil roli favorita a důležitou výhrou opět promluvil do bojů o postup v nichž však má Benešov stále jeden zápas a jedno vítězství  k dobru. Vítězství favorita se ale nerodilo lehce. Slaný vsadil na defenzívu a tak vyhrál úvodní čtvrtinu 9:14. Od druhé čtvrtiny se však rozehrál Rychnavský, který se nakonec zastavil na 21b a tradiční opora Važan 13b nakonec dotlačili s vydatnou pomocí spoluhráčů (Stariat 13b, Polák 13b, Pták 11b) domácí k vítězství. Z týmu hostů se sice snažili obě opory Chmela 15b a Nič 17b, ale na vítězství to nestačilo.

BK Sokolov – Sokol Žižkov 49:69

V druhém zápase už Sokolov nedokázal zvítězit a tak si favorit z Prahy odvezl alespoň jedno vítězství ze západu Čech. V tomto utkání zahrál velmi dobře rozehrávač Žižkova Civín 20b (5 trojek) ke kterému se připojili Chochol 13b (3 trojky) a Písař 13b. Z domácích nikdo nepodal dobrý výkon spíše se zastavili pod průměrem. Hlavním stavebním kamenem úspěchu Žižkova bylo eliminování nejlepšího hráče domácích Važana, kterého domácí udrželi na pouhých 10b.

BSK Fenix Modřany – Meteor Praha 77:67

V posledním utkání kola se uskutečnilo pražské derby ve kterém byli nakonec úspěšnější favoriti z Modřan. Zvláštností je, že oba týmy hrají své domácí zápasy v hale Modřan, takže potažmo vzato nikdo neměl výhodu domácího prostředí. V utkání potvrdil svoje kvality Jelínek a dotáhl svoje Modřany k deseti bodové výhře pod kterou se podepsal 26b (6 trojek), zdatně mu taky sekundoval Vais 19b (3 trojky), který prodává v zápasech U20 svoje zkušenosti z 2. ligy mužů na USK. Svůj standard taky odehrál v domácím dresu Chotaš 11b

Autor: Tomáš Masár

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace