eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hunt X-faktorem předehrávky, Kolín vyloupil Folimanku | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Hunt X-faktorem předehrávky, Kolín vyloupil Folimanku

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔19.1.2016
Hunt X-faktorem předehrávky, Kolín vyloupil Folimanku

Please enter banners and links.

Před televizními kamerami se v rámci úvodního utkání 26. kola více dařilo Kolínu, jenž výborně bránil a jeho hráči byli produktivnější.

Pražané nastoupili opět bez svého zraněného křídelníka Admira Aliče a odliv zkušeností byl znát. V první polovině zápasu se hrál basketbal nevalné úrovně. Oběma týmům nešla upřít snaha a bojovnost, ale přesnost a efektivita jednotlivých akcí a zakončení výrazně pokulhávaly. Domácí hráli příliš schematicky a když už si proti soustředěné obraně vypracovali otevřenou střelu, nebyli s to ji proměnit. Kolín si vypracoval postupně až jedenáctibodové vedení a po devíti minutách hry svítilo na tabuli nevídané skóre 4-15. Hostující náskok zredukoval první domácí trojkou Michal Mareš a Sovy se mohly odlepit od pomyslného dna.

Nedařilo se Jaromíru Bohačíkovi, a tak museli vzít na sebe zodpovědnost jiní. Petr Šafarčík například vyrovnával na 19-19, ale to zase bylo na čtyři a půl minuty od USK vše. Bakič s Horákem se sami postarali o šňůru Kolína 10-0, kterou přerušila až druhá siréna a specialista na trojky v závěru – Michal Mareš (22-29). Kolín byl i po změně stran produktivnějším celkem a to i přesto, že se konečně rozestřílel Jaromír Bohačík. Mladý křídelník dvěma trojkami a poté celkem 15 body pomohl držet Sovy ve hře, nicméně na druhé straně začal stejnou mincí oplácet rozehrávač Jimmie Hunt. Jeho čtyři trojky prakticky vždy z podobné pozice zajistily Kolínu jedenáctou výhru, která měla podobu 65-56. Svěřenci Predraga Benáčka nyní mají stejný počet výher, jako USK Praha.

„Musím říci, že všichni máme radost z vítězství. My jsme sem přijeli vyhrát, jako každé utkání. Věděli jsme, co nás čeká, a to silný soupeř. Nejenom na domácím hřišti, ale i venku. V průběhu sezóny nás dokázali porazit dvakrát a ještě v přípravném období. Věděli jsme, že pokud chceme vyhrát, musíme dobře bránit. Nejvíce jsme se soustředili na Bohačíka a Josipoviče. U Josipoviče se nám to povedlo v průběhu celého zápasu, u Bohačíka jen v průběhu prvního poločasu, on druhý poločas odehrál skvěle. Uspěla naše obrana. Dostat od USK 56 bodů, to je dobré číslo. Našich 65 nic neřeší, důležité je, že jsme dostali jen 56. Myslím, že to bylo bojovné a muselo se to líbit, hlavně fanouškům Kolína,“ radoval se kouč Kolína Predrag Benáček.

„Gratuluji Kolínu k výhře. Od první do poslední minuty bylo jasné, že Kolín dnes zvítězí. Měl jsem velmi špatný pocit z toho, jak jsme bránili. Nehráli jsme v obraně týmově. Pokaždé, když hrál Kolín akci pick and roll, byli jsme tam později, ať už křídlo, nebo pivot. Nebo ze slabé strany nepřišla výpomoc, pokaždé nějaká chyba, která přinášela další a další problémy. Co se týče našeho útoku, máme v něm vážné problémy. Řekl jsem hráčům v šatně, aby se zamysleli nad tím, kolik střeleckých šancí měli a kolik jich proměnili. Další věc je, že všichni chtějí dát míč Bohačíkovi a pak čekají, jak to dopadne. Tohle je problém se sebedůvěrou a my ji musíme získat zpět,“ vypočítával nedostatky svého týmu trenér USK Mirsad Alilovič.

USK Praha – BC Geosan Kolín 56:65 (7:15, 15:14, 19:19, 15:17)

Body: Šafarčík 15, J. Bohačík 15 (8 doskoků a 6 asistencí), Michal Mareš 11, Feštr 4 (6 doskoků), Josipovič 4, Marek Mareš 3, Křivánek 2, Slavík 2 – Bakič 16, Hunt 14, Skinner 11 (8 doskoků), Machač 10, McEachin 5, Horák 5, Ličartovský 2, Aušprunk 2

Doskoky: 35 – 31

Trojky: 8/29 – 6/16

Šestky: 6/9 – 17/22

Asistence: 9 – 10

Ztráty: 16 – 11

Fauly: 25 – 20

 

Foto: bckolin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace