eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sen o Lize mistrů se rychle rozplynul | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sen o Lize mistrů se rychle rozplynul

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory, Uncategorized 🕔4.10.2018
Sen o Lize mistrů se rychle rozplynul

Please enter banners and links.

Třetího zástupce v Basketball Champions League český basketbal mít nebude. Basketbalisté BK JIP Pardubice nedokázali využít domácího prostředí a v odvetném utkání prohráli výsledkem, který ani v těch nejčernějších představách nečekali.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté, kteří už v první čtvrtině získali dvouciferný náskok a převzali otěže zápasu do svých rukou. Jen v této pasáži nasázeli Bekse pět trojek, když využili každé volné pozice. Tvrdá obrana nepouštěla domácí hráče k přípravě šancí, pardubičtí hráči se tak od začátku trápili v útoku. Pardubičtí mezi osmou a čtrnáctou minutou nenašli ani jednou přesnou mušku a dovolili soupeři, aby šňůrou 14:0 si vytvořil luxusní náskok pro další minuty. Podařilo se mu dokonale otupit hru pardubických Američanů.to byl jeden z rozhodujících faktorů utkání. Ostatní hráči se totiž střelecky trápili a tak nebylo divné, že za poločas byla jejich trojková bilance 12:0! Beksa byla i s další střelbou na štíru a tomu odpovídalo i skóre poločasu. A to si domácí ještě pomohli šňůrou 9:0 mezi 16. a 19.minutou. Domácí trefili první trojku až ve 23. minutě (Potoček), ale ani ta nebyla signálem ke zlepšení domácí hry. To už Bekse chyběl zraněný Jackson, který stihl na palubovce necelých 12 minut a je otázkou, zda se dá dohromady pro sobotní východočeské derby. Novgorod navyšoval svůj náskok a utkání se prakticky dohrávalo z povinnosti, protože Beksa přes veškerou snahu nedokázala zvrátit jeho průběh. V závěru dostali v domácí týmu příležitost oba mladíci, Svoboda i Brožek. Druhý jmenovaný se uvedl pěti body na které mu stačilo 79 vteřin.

Vítězové se představili jako zkušenější a na evropské scéně ostřílenější tým. Jeho předností byla rychlý přechod do útoku, tvrdá obrana i kolektivnější pojetí hry. Prezentovali se dobrou střelbou z pole (48,4%) proti 28,8% domácích. K výrazné výhře jim pomohla i trojková úspěšnost. Na 13 trojek potřebovali 27 střel, zatímco Beksa ze stejného počtu střel zacílila do koše jen tři! V pardubickém celku lze těžko najít hráče, který by svým výkonem vyčníval. Beksa se přesvědčila, že to na evropské scéně není jednoduché a to ještě Novgorod nepatří ke špičce, která bude v Lize mistrů hrát. Snadné pro Východočeši nebudou mít ani ve FIBA Europecupu, kam se po dnešním vyřazení přesouvají.

BK JIP Pardubice – BC Nižnyj Novgorod 57:85 (14:27, 26:40, 44:64)

Body: Benjamin 17, Škranc 7, Jackson, Williams, Kohout po 6, Švrdlík, Brožek po  5,  Potoček 3, Nečas 2 – Komolov 14, Perry 13, Dragočevič 12, Uzinskii 11, Odom, Grigoryjev po 9, Broussard 7, Toropov 6, Gudumak 4

Doskoky: 40 – 45

Trojky: 3 – 13

TH: 25/16 – 16/12

Asistence: 11 – 24

Ztráty: 13 – 14

Fauly: 19 – 23

Diváků: 2028

 

Foto: FIBA

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace