eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Musíme najít cestu, jak dát koš, říká pardubický pivot Kohout

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory, Uncategorized 🕔21.4.2018
Musíme najít cestu, jak dát koš, říká pardubický pivot Kohout

Please enter banners and links.

V pátém utkání série mezi Beksou a Slunetou byl významnou součástí pardubické úderné síly, která zničila ústecké Pandy. V utkání si připsal na své konto další double-double. Mimochodem byl to teprve druhý „double“ v této sérii, když ten první má u sebe ústecký Ladislav Pecka. 

Vítězové si připsali třetí bod a do Ústí jedou v neděli s přáním ukončit tuto náročnou sérii. „Bylo to pro nás strašně důležité vítězství. Jak psychicky, tak samozřejmě i výsledkově a bylo to ubojované vítězství,“ ohlíží se zpět k utkání Ondra Kohout. Výhra se nerodila snadno. Podobně jako v předchozích utkáních si pardubický tým neodpustil střelecký výpadek a v první půli musel závidět Slunetě, jak její hráči přesně cílí z trojkových pozic. „Připadá mi to jako dobývání nějakého hradu, na každý koš se moc nadřeme. Postupně jsme se v zápase naší bojovností a především doskokem dostali zpět do hry, i když se nám nedařila střelba z dálky,“ konstatuje Ondra. Jeho týmu se v první půli vůbec nedařily trojky. Zatímco Sluneta jich měla v první dvacetiminutovce už šest, Beksa dala první až ve 22. minutě. Kohout ale „věřil jsem, že se to zlomí, vždyť my ty trojky dáváme a v předchozích zápasech sezony jsme se o to mohli opřít. Když to nejde, tak musíme najít jiný způsob, jinou cestu k tomu, abychom dali koš. Máme tým, která dokáže vyhrát, i když se mu zrovna v danou chvíli nedaří střelba z dálky.“ A tou cestou ve čtvrtek byly doskoky ve kterých si Beksa vytvořila úrodnou půdu, aby rozhodlo utkání.  Rozdíl 21 doskoků je výmluvný a zejména 28 útočných doskoků svědčí o aktivitě týmu. Čím to bylo? „Naše rotace je daleko širší, jsme zvyklí hrát daleko rychlejší basket. Nesmíme se pouštět se soupeřem do „pochoďáku“. Jakmile s nim běháme a udržíme vysoké tempo v útoku i na doskoku, tak se ve druhé půlce ukáže naše výhoda. Je důležité, abychom celých 40 minut dodrželi vysoké tempo a s tím je pak spojená i úspěšnost na doskoku“, míní Ondřej Kohout. Radost měl nejen z toho, že jeho tým vyhrál, ale i z toho, že jemu se utkání vydařilo. Kromě 11 bodů si připsal stejný počet doskoků. „Pomalu to bude taková malá tradice, že když mi řeknete před zápasem, že mám dát double-double, tak to většinou vyjde“ konstatoval.

 

Foto: BK JIP Pardubice  Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace