eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pošesté v řadě, podruhé v historii. O mistru ACB ligy se rozhodne mezi Realem a Valencií

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory 🕔8.6.2017
Pošesté v řadě, podruhé v historii. O mistru ACB ligy se rozhodne mezi Realem a Valencií

Please enter banners and links.

Valencie letos slaví třicet let od postupu do ACB ligy a s výjimkou finálového klání s Malagou v Eurocupu zatím její hráči zažívají hlavně opojné pocity z vítězství. A nejinak tomu bylo i v semifinále proti Baskonii, byť museli začínat na palubovce soupeře.

Úvodní zápas dlouho patřil Baskům, jenže v posledních pěti minutách se za stavu 77:70 vybičoval k výtečnému výkonu ex Baskonita Fernando San Emeterio, který dal v klíčovém momentu zápasu sedm bodů, včetně klíčové trojky na 81:80, kterou rozhodl o vítězství Taronji. Ve druhém zápase ovšem hráči v oranžových dresech drželi krok jen v první půli. Po změně stran domácí rychle získali dvouciferný náskok a závěrečných deset minut proměnili v exhibici.

Třetí zápas série ve Valencii nabídl dramatickou podívanou a znovu gradoval v závěrečných minutách. Půl minuty před koncem snížil Francouz Beaubois na 71:69, jenž vzápětí našel jeho krajan Antoine Diot, se 16 body jeden z hrdinů zápasu, pod košem ideálně dlouhána Oriolu a po chybě hostů pečetil výhru domácích San Emeterio. Tentýž hráč nakonec dotáhl Valencii do finále. Ve čtvrtém utkání zaznamenal 19 bodů, 4 doskoky a 3 asistence, přičemž neminul jediný pokus ze hry. Hosté ani jednou nevedli, naopak, prakticky od začátku museli dotahovat dvouciferné manko a tradiční opory Hanga s Šengelijou v klíčových momentech jako by na hřišti nebyly.

Vyprodaná hala měla po závěrečné siréně důvod k oslavě. Jejich oblíbenci se podruhé v historii klubu probojovali do finále. V roce 2003 podlehli Barceloně hladce 3:0, nyní mají šanci na reparát.

Baskonia Vitoria – Valencia BC 82:83
Larkin 17, Hanga 12, Tillie 11 – San Emeterio 24, Dubljevič 15, Sastre 14
Baskonia Vitoria – Valencia BC 90:70
Ledo 24, Hanga 18, šengelija 13 – Sato 18, Diot 16, Sastre 7
Valencia BC – Baskonia Vitoria 75:69
Diot 16, San Emeterio 15, Dubljevič 12 – Larkin 16, Hanga, Ledo a Šengelija 11
Valencia BC – Baskonia Vitoria 85:77
San Emeterio 19, Oriola 18, Thomas 15 – Larkin 19, Ledo 17, Šengelija 12

Stav série: 3 – 1, postupuje Valencie

Foto: Facebook

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace