eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Žikla: Po bronzu a stříbru je zlato krásnou tečkou za juniory

📁 Uncategorized 🕔3.5.2017
David Žikla: Po bronzu a stříbru je zlato krásnou tečkou za juniory

Please enter banners and links.

David Žikla byl jedním z pilířů týmů USK Praha, jenž na domácí palubovce získal zlaté medaile na MČR U19. S devatenáctiletým forwardem, který byl zařazen i do All Star pětky turnaje, jsme si krátce povídali o uplynulém úspěchu, ale i plánech do budoucna.

Davide, předně gratuluji ke zlatým medailím z MČR. Obligátní otázka – jaký je to pocit a je to prozatím největší úspěch Vaší kariéry?

Pocit z vítězství je úžasný. Konečně jsme ucelili sbírku medailí z MČR a ke stříbrné a bronzové jsme přidali zlatou medaili a tím jsme úspěšně uzavřeli svoji juniorskou kategorii.

Který zápas byl podle Vás náročnější? Těsné semifinále s GBA, nebo finále se Snakes, v němž jste sice brzy vysoko vedli, ale zase jste byli před ním postaveni do role domácího favorita?

Podle mě bylo náročnější utkání s houževnatým soupeřem z Get Better Academy, protože jsme na to hodně připravovali a stálo nás to hodně sil.

Vy jste se díky výtečným výkonům na obou polovinách hřiště dostal do all star pětky. Průměry 8,5 bodů a 13 doskoků na utkání jsou skvělé. Čekal jste takovou dávku doskoků, které pro tým získáte?

Ano, očekávala se ode mě taková ta „černá“ práce na obou polovinách a mně se úkoly trenérů povedlo naplnit.

Co byste vyzdvihl jako hlavní atribut, díky němuž jste zlato vybojovali.

Hlavními atributy byly týmová práce, kvalitní obrana a hlavně se nám povedlo zvítězit na doskoku (56-28) a to byl hlavní krok k úspěchu.

Klubová sezona je u konce, jak budete mimo přípravy na další sezonu trávit léto?

Mám v plánu se celé léto věnovat přípravě na nadcházející sezonu, protože z juniorské kategorie je náročné přejít do mužské.

A na čem musíte nejvíce zapracovat?

Nejvíce určitě na výskoku,rychlosti a v neposlední řadě nabrat svalovou hmotu.

Jaký je Váš basketbalový cíl?

Můj cíl je se pořad zdokonalovat v basketbale a to v Čechách nebo v Evropě.

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace