eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Opava si vyšlápla na Děčín, Pardubice zpět na vlně výher

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔31.1.2016
Opava si vyšlápla na Děčín, Pardubice zpět na vlně výher

Please enter banners and links.

Orli nezaváhali

Prostějov pokračuje v domácí dominanci, jakkoli to s Jindřichovým Hradcem Orli neměli jednoduché. V poločase byl stav vyrovnaný (40-40) a jako „bonus“ trenér Choleva přišel o Davida Šteffela, jenž se zranil a mimo hru by měl být minimálně celý příští týden. Ke zteči jihočeského koše po přestávce zavelel Jan Tomanec sedmi body v řadě, k němuž se přidal i kolega pivot Bret Roseboro, jenž zaznamenal v tomto hracím období 10 bodů. Prostějov využil širšího kádru a v hostujícím dresu se střelecky výrazněji prosazoval pouze rozehrávač Lamar. Američan jako jediný překonal hranici deseti bodů, ovšem ani jeho 26 bodů nepomohlo. LIONS nasbírali celkem 18 ztrát a Hanáci šňůrou 8-0 zkraje poslední desetiminutovky definitivně rozhodli o osudu střetnutí.

„Prostějov si vítězství za druhý poločas naprosto zasloužil. My jsme odehráli velmi dobře prvních 20 minut, kdy jsme hráli disciplinovaně v obraně, kolektivně v útoku a měli potřebné štěstí při zakončení. Výsledkem byl vyrovnaný stav v poločase, po kterém přišel očekávaný velký tlak Prostějova ve třetí čtvrtině. My pod vlivem únavy klíčových hráčů jsme tomu tlaku podlehli, i když jsme tam měli několik vyložených šancí, které jsme neproměnili. Nabrali jsme manko 10 bodů a se silným Prostějovem a unavenou základní pětkou se to již dohnat nedá,“ komentoval zápas trenér LIONS Karel Forejt.

„My ten výkon dokážeme udělat lepší, ale o to je dnešní vítězství cennější, když se nedaří střelba z dálky. Věděli jsme, že nemůžeme dát z venku, proto to chtělo hrát rychleji, posílat balon z ruky a najíždět, což se v druhém poločase dařilo a tím jsme utkání zlomili. Také jsme měli v hlavách, že už v pondělí hrajeme televizní utkání ve Svitavách a že chceme trochu síly pošetřit, což se podařilo, Martin Novák a Marek Sehnal odehráli velmi dobré minuty. Mrzí mě zranění Davida Šteffela, ještě nevíme na jak dlouho nám bude chybět, ale ve Svitavách to bude určitě bez něj,“ prohlásil kouč Ariete Zbyněk Choleva.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace