eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Opava si vyšlápla na Děčín, Pardubice zpět na vlně výher

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔31.1.2016
Opava si vyšlápla na Děčín, Pardubice zpět na vlně výher

Please enter banners and links.

Vyoral vítěznou střelu tentokrát netrefil

Šlágr kola mezi čtvrtou Opavou a prvním Děčínem byl podle očekávání vyrovnaný, nicméně se i přes absenci Dragouna s Gniadkem radovala domácí Opava. Slezané začali aktivněji a odměnou jim bylo vedení 14-7. Válečníci, s nimiž pro změnu nedorazil novopečený otec Luboš Stria, se však brzy dotáhli zásluhou tří trojek (dvě z rukou Jelínka a jedna Kaši). Jiří Jelínek tak potvrdil, že se mu většinou daří začátky zápasů a po prvních deseti minutách svítilo na tabuli skóre 21-18. K velkému výkonu se začal rozehrávat hostující Tomáš Vyoral, jenž nakonec zakončil duel s 24 body. Právě on byl odpovědí na další opavský dobrý vstup do (druhé) čtvrtiny.

Velké tempo i nasazení obou celků resultovalo v poločasový výsledek 40-44. Velmi slušná úspěšnost střelby Děčína (v první půli 53 % z pole) ve třetí periodě opadla a Opavané trestali. Domácí se spoléhali tradičně na Šiřinu, k němuž se přidali Zbránek s Klečkou a Blažkem. Po Jurečkově trojce v úvodu poslední části vedla Opava už 66-60, ale domácí radost utlumil trojkou Jakub Houška. Zbránek s Klečkou ve druhé polovině závěrečného dějství vybojovali vedení 76-71, třikrát pak stačil snížit Vyoral. Za stavu 79-78 měli hosté poslední útok, ale tentokrát mladý rozehrávač svou vítěznou střelu minul a Válečníci si připsali teprve čtvrtou porážku v této sezoně.

„Gratuluji Opavě k šťastné výhře, kdyby se Vyoral trefil, vyhrajeme. Tahle porážka ale nebolí, musím kluky pochválit za celkový dojem. Rozhodovaly detaily, Opava měla více střelců,“ pověděl k utkání trenér Děčína Pavel Budínský.

„Viděli jsme zápas hodný play off. Oba týmy do něj daly spoustu energie. Dobrý zápas odehrál Filip Zbránek, který hrál odvážně v útoku. Ukázalo se, jak je důležité míti zdravého Radima Klečku, má tyto zápasy rád. Za dnešní výkon kluky chválím a děkuji jim,“ okomentoval vítězné střetnutí Petr Czudek.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace