eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pecková pomohla překvapit soupeře a Calais se zvedá ze dna

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔23.12.2015
Pecková pomohla překvapit soupeře a Calais se zvedá ze dna

Please enter banners and links.

Pod povedený výkon a důležité vítězství Calais ve francouzské lize se podepsala Tereza Pecková. Česká reprezentantka nasbírala 16 bodů a její tým porazil favorizovaný Landes. Nejlepší střelkyní mezi legionářkami však byla Michaela Stejskalová. Ani jejich 21 bodů ale nezabránilo porážce Gran Canarie.

Pecková i Hejdová se radovaly z vítězství

Největší dojem z českých hráček v zahraničí udělala Tereza Pecková. Osmadvacetiletá křídelnice zazářila proti favorizovanému Landes a dovedla Calais k nečekanému vítězství. Pecková za 23 minut nasbírala 16 bodů, šest doskoků a trefila i čtyři trojky.

Také Hainaut s Romanou Hejdovou v sestavě vyhrál důležitý zápas v Arrasu. Hejdová se na úspěchu podílela 10 body, čtyřmi doskoky, pěti asistencemi i dvěma zisky. Naopak Kamila Štěpánová podala podprůměrný výkon. Proti Lyonu si připsala čtyři body a sedm doskoků, ale také pět ztrát.

Jako na houpačce byl uplynulý týden pro Galatasaray Istanbul, za který nastupuje Petra Kulichová. Turecký celek zvítězil v důležitém utkání ve Schiu 70:64. Kulichová za 13 minut zapsala dva body, doskok a dva bloky. Ze čtvrté příčky se tak Galatasaray dotáhl na svého soupeře. V domácí lize však favorit nečekaně selhal v Botasu, kde prohrál o tři body. Česká pivotka nastoupila na 16 minut, nasbírala sedm bodů a čtyři doskoky, ale také netrefila čtyři trestné hody z pěti. Právě šestky byly příčinou porážky.

21 bodů Stejskalové na Gerniku nestačilo

Velmi dobrý zápas odehrála i další reprezentační forvardka, v Gran Canarii působící Michaela Stejskalová. Její tým však doma podlehl Gernice. Stejskalová byla nejlepší střelkyní svého týmu, ale ani jejich 21 bodů a šest doskoků nepomohlo.

Tradičně kvalitní výkony podávají Češky v Itálii. Renata Březinová měla těžkou úlohu, protože její Parma se utkala s úřadujícím mistrem, euroligovým Schiem. Pivotka outsidera nastoupila v základu, ale na hřišti strávila jen 16 minut, během kterých se stihla vyfaulovat. Za tu dobu zaznamenala čtyři body a dva doskoky.

Klára Pochobradská se vrací do sestavy druholigového Empoli, také nastoupila v základní sestavě, ale i bez problémů s fauly hrála jen 12 minut. Využila je však na výbornou, připsala si 14 bodů a čtyři doskoky.

Češky si na Slovensku nezahrály

Krakov stále dominuje polské lize, když v Poznani vyhrál rozdílem třídy. Kateřina Zohnová nastoupila do utkání z lavičky a nasbírala osm bodů a dvě asistence za 22 minut. Wisla uspěla i v Eurolize, a to na palubovce Castors Braine. Zohnová se za 13 minut bodově neprosadila.

Češkám u sousedů na Slovensku se dařilo jen částečně. Euroligové Good Angels Košice prohrály v Salamance 76:68. Romana Stehlíková nezabránila porážce ani přes osm bodů, tři zisky a dva doskoky. Česká pivotka si však udělala pět faulů za 14 minut. V domácí lize se košické derby mezi Good Angels a Cassovií neodehrálo ze zdravotních důvodů hráček Cassovie.

Také Kateřina Bartoňová si domácí ligu nezahrála, do vítězného duelu proti Slovanu Bratislava nenastoupila. V sestavě Piešťanských Čajek se objevila v zápase EuroCupu. Slovenský tým však v Moskvě prohrál, Bartoňová si připsala jen tři doskoky, dvě asistence, ale také pět ztrát za 22 minut. Čajky v evropském poháru končí na posledním místě ve skupině.

Češky v zahraničí – telegraficky:

Kateřina Hindráková – Wasserburg prohrál v Benátkách a vinou této porážky končí v EuroCupu. Hindráková za 16 minut zaznamenala dva doskoky, tři ztráty a čtyři fauly. V domácí soutěži nasbírala pět bodů, čtyři doskoky a dvě asistence za 16 minut vítězného utkání v Oberhausenu.

Katarína Flašarová – Veilchen vyhrál doma nad Wuppertalem o 31 bodů. Statistiky nejsou k dispozici.

Gabriela Jandová – zkušená pivotka nezabránila porážce Mohuče v Heidelbergu. Celkem si připsala 10 bodů, osm doskoků a dva bloky za 32 minut.

Andrea Vacková – Nottingham opět v britské nejvyšší soutěži ligový zápas nehrál.

Tereza Brantlová – Barking Abbey prohrál v Newcastlu a Brantlové se zápas nepovedl. Za 25 minut měla jen bod a tři doskoky, ale také čtyři ztráty.

Zdroj foto: Blog Marty Páleníkové; www.martapalenikova.blog.sme.sk

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace