eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kobeho odchod pro mě bude smutný, tvrdí James | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kobeho odchod pro mě bude smutný, tvrdí James

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔3.12.2015
Kobeho odchod pro mě bude smutný, tvrdí James

Please enter banners and links.

Basketbalový svět vstřebává zprávu od Kobeho Bryanta, který v neděli oznámil konec kariéry. Na sociálních sítích mu vzdalo čest spoustu hráčů a fanoušků. Lebron James k nim také patřil, když vzpomínal na nejzajímavější střety s Kobem ať už jako spoluhráč, protihráč nebo člověk, který v něm viděl vzor.

Lebron James uvedl pro ESPN, že Kobeho odchod pro něj bude smutnou událostí. „Vždy jsem chtěl tak trochu být jako Kobe,“ konstatoval James. „Na střední jsem nosil divné afro jen proto, že ho v té době měl Kobe. Vždycky jsem tvrdil, že jsem se inspiroval Michaelem Jordanem, ale myslel jsem si, že je nemožné dostat se na jeho úroveň. Proto jsem vždy tak trochu chtěl hrát jako Kobe, být jako on,“ dodal.

James vzpomínal momenty, kdy s Bryantem působili jako spoluhráči v národním týmu USA na olympiádě v roce 2008. „Bylo to ke konci opravdu vyrovnaného zápasu (zápas proti Španělsku o zlatou medaili). Rudy Fernandez dal opravdu důležitý koš. Šli (Španělé) na nás do zóny a my jsme potřebovali proměnit střelu. Rozhodili jsme míč po perimetru, Kobe ho dostal v levém rohu a bez uvažování střílel za tři body. Byl u střely faulován a byly z toho 4 body. Od té chvíle už jsme zápas dostali do kontroly,“ vzpomínal James.

James také přiznal lítost nad tím, že se s Bryantem nikdy nesetkal ve finále NBA. „V roce 2009 jsem nedokázal naplnit, co jsem slíbil fanouškům. Chtěli jsme se ve finále potkat. Vím, že svět to chtěl vidět, já jsem to chtěl, všichni jsme to chtěli. On to do finále dotáhl, ale já jsem to nedokázal. Štve mě, že se to nestalo,“ řekl James.

Toho roku (2009) Bryant své Lakers skutečně do finále dovedl a s týmem vyhráli titul porážkou Orlanda Magic, což byl právě tým, přes který se Jamesovu Clevelandu nepodařilo projít.

Poslední velké setkání těchto dvou hvězd by mohlo proběhnout na Olympiádě v Riu de Janeiru v případě, že oba budou vybráni do týmu, který bude reprezentovat Spojené státy.

Zdroj foto: cbssports.com

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace