eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

McHale končí v Houstonu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

McHale končí v Houstonu

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔19.11.2015
McHale končí v Houstonu

Please enter banners and links.

Houston Rockets letos ještě nenašli svou formu, s kterou se minulou sezónu vydali do finále konference. Vedení týmu se po 11 zápasech rozhodlo propustit trenéra Kevina McHalea. Ve funkci jej má prozatím nahradit dosavadní asistent J.B. Bickerstaff.

McHale končí po čtyřech letech v Houstonu s bilancí 193 – 130. V prosinci 2014 přitom podepsal smlouvu, která mu měla prodlužovat funkci na další tři roky. Většina analytiků z NBA.com označuje toto rozhodnutí za špatné. Zároveň si však nemyslí, že by Bickerstaff byl špatnou volbou. „Bylo to těžké rozhodnutí. Opravdu těžké. Chtěl bych poděkovat Kevinu McHaleovi za to, co pro tým udělal během všech těch let. Řekli jsme si, že potřebujeme udělat změny a toho se chceme držet. Myslím, že J.B. Bickerstaff je ta pravá osoba, která by měla tým vést,“ uvedl pro Rockets.com generální manager Houstonu Daryl Morey.

Rockets se v letošní sezóně nedokážou nastartovat. Tým, který minulou sezónu trefoval nejvíc trojek, je nyní v této disciplíně předposlední. Stejně tak v ostatních kategoriích se Houston statisticky propadá. Jsou také předposlední v tom, kolik od soupeře dostanou bodů a jejich procentuální úspěšnost střelby je v žebříčku ligy na 26. místě. Zatím týmu nepomohl ani příchod rozehrávače Tye Lawsona z Denveru.

Zdroj foto: Elsa // Getty Images

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace