eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Warriors reagují na kritiku, Curry zůstává chladným | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Warriors reagují na kritiku, Curry zůstává chladným

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.10.2015
Warriors reagují na kritiku, Curry zůstává chladným

Please enter banners and links.

Golden State Warriors čelí v posledních dnech jemné kritice různých hlasů ligy. Podle komentářů některých hráčů a trenérů šlo Warriors v cestě za titulem naproti štěstí. Zatímco se mnoho z týmu šampionů tímto cítí dotčeně, Steph Curry bere komentáře s nadhledem. „Snažím se u toho pobavit,“ reaguje MVP Curry.

„Chtěl bych jen říct, že se omlouvám za naši zdravou střídačku. Omlouvám se, že jsme museli čelit těm týmům, které proti nám nastoupily. Je mi líto všech ocenění, které jsme získali jako tým nebo individuálně. Je mi to opravdu líto. Tento rok vše napravíme,“ komentuje Curry celou situaci ironicky.

Stephen Curry tak reaguje společně s ostatními členy Warriors především na výrok losangeleského trenéra Doca Riverse. „Na západě potřebujete štěstí. Podívejte na Golden State“, vyjádřil se kouč Clippers v rozhovoru pro blog Grantland.com. LA Clippers propásli šanci utkat se s Warriors v loňských playoffs, když nedokázali udržet náskok 3-1 v sérii proti Houstonu Rockets, kteří později semifinále otočili ve svůj prospěch.

Právě na tento rozhovor Riverse reagoval pobouřeně ostrostřelec Klay Thompson. „Musím se tomu smát, je to směšné. Nevyhrávali náhodou 3-1? Chtěl jsem proti nim hrát, ale oni si nedokázali udržet vedení,“ vysvětluje Thompson. Podobné pohoršení vyjadřoval později i obranář Draymond Green, který přičítá tuto náladu zoufalé snaze Clippers o titul.

Rivers ostatně nebyl jediný, kdo se nechal slyšet o průběhu loňských vyřazovacích bojů. Rozehrávač Denveru Nuggets Ty Lawson přidal trochu kritiky, když prohlásil, že sám Curry neměl moc práce v obraně a mohl si dovolit šetřit si síly a potom explodovat v útoku. Lawson taky pronesl, že on sám by nic podobného nepřipustil, kdyby měl možnost Curryho bránit.

Curry však podobné výřky přijímá s úsměvem. Jeho reakce nejsou zdaleka tak vášnivé jako u jeho spoluhráčů: „Je to k smíchu. To je vše, co k tomu mám“.

Zdroj foto: Noah Salzman, Wikimedia Commons

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace