eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Barcelona padla i potřetí a titul tak slaví Real Madrid | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Barcelona padla i potřetí a titul tak slaví Real Madrid

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔24.6.2015
Barcelona padla i potřetí a titul tak slaví Real Madrid

Please enter banners and links.

Tomáš Satoranský se letos titulu nedočká. Jeho Barcelona doma nenapravila dojem z Madridu a Real tak zaslouženě získal mistrovskou korunu.

Hosté hned na začátku nechali hodně prostoru klíčovému dlouhánovi Barcy Tomičovi, který dal rychle 8 bodů a rozehrál se k nejlepšímu výkonu v sérii. Co to ale bylo platné, když v klíčových momentech nenašel podporu spoluhráčů. Real rychle srovnal krok a poněvadž o poznání lépe střílel z dálky, vedl v polovině druhé čtvrtiny už o 14 bodů. Trenér Laso měl zlatou ruku při každém střídání, zatímco domácí Pascual marně hledal optimální sestavu a vzýval střelce. Domácí totiž znovu nastoupili bez zraněného kapitána Navarra a jeho zkušenosti a přesná ruka citelně scházely.

Dočkal se ve třetí části a Palau Blaugrana byla rázem na nohou. Tomáš Satoranský, který na sebe v první půli upozornil hlavně úderem loktem do obličeje hostujícího Ayóna, dal dva koše za sebou, posléze jej napodobil Tomič a znovuzrozený střelec Abrines, který se v předešlých zápasech neuvěřitelně trápil, dvěma trojkami dostal Barcu konečně do vedení. Bílý balet ovšem reagoval hbitě. V úvodu závěrečné čtvrtiny dvěma rychlými trojkami otočil a čtyři minuty před koncem po další trojce Nocioniho už vedl dvouciferným rozdílem, což se ukázalo jako rozhodující.

Tomáš Satoranský se naplno rozehrál až ve druhém poločase, kdy dal většinu ze svých 10 bodů, k nimž přidal i 3 doskoky a 8 asistencí, z nichž většinu směřoval na nejlepšího hráče domácích Tomiče.

Přestože se mu ve finále nedařilo tak, jako proti Malaze v semifinále, znovu patřil k nejlepším hráčům Barcy, ukázal své ohromné možnosti a získal si diváky i respekt soupeřů. Barcelona má v jeho osobě učiněný poklad!

Real Madrid je tedy novým mistrem Španělska.

FC Barcelona – Real Madrid 85:90

Tomič 29, Abrines 16, Doellman 12 – Carroll 19, Nocioni a Rodríguez 11

Stav série: 0 – 3

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace