eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Paul George se vrátil po osmi měsících | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Paul George se vrátil po osmi měsících

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔7.4.2015
Paul George se vrátil po osmi měsících

Please enter banners and links.

Velmi očekávaný soubej mezi dvěma hlavními aspiranty na titul letošního MVP v NBA měli možnost vidět diváci v Oklahomě, kam zavítal Houston. Obě hvězdy se představily v zářivé formě a ukázali proč si na toto ocenění dělají zálusk. Russell Westbrook neukázal nic nového, než jedenáctý triple-double sezóny a osmnáctý v kariéře. Westbrook má s jedenácti zářezy nejlepší individuální statistiky od sezóny 2007-08, kdy dosáhl Jason Kidd na třináct triple-doublů. Pokud jde o Westbrookových devět triple-doublů během dvaceti zápasů, tady se dá měřit pouze s absolutním vrcholem. Podobné statistiky měl naposledy Michael Jordan, jenž v období 25 března až 21. dubna roku 1989 nastřádal 11 triple-doublů v patnácti zápasech. Ještě nutno dodat, že Westbrook si ze zápasu odnesl 40 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků. Jako už mnohokrát to ale ani tady Oklahomě na výhru nestačilo. V dresu Rockets řádil druhý aspirant na MVP James Harden, jenž pomohl Houstonu 41 body k výhře 112:115. Harden má po tomto utkání statistiku 27.684 bodů na zápas a Westbrook 27.661, což je první a druhé místo v lize. LeBron James si v neděli večer připsal první triple-double v dresu Clevelandu od 13. května 2010 za 20 bodů, 12 asistencí a 10 doskoků. Kavalíři i díky tomu vyhráli doma s Chicagem 99:94 a připsali si padesátou výhru v ročníku, díky čemuž si bezpečně drží druhé místo ve Východní konferenci. Důležitý krok za účastí v playoff udělala Indiana v domácím utkání s Miami. Jasnou výhru 112:89 si mohl po návratu vychutnat i Paul George, který vynechal posledních osm měsíců kvůli zranění pravé nohy. George si připsal 13 bodů za necelých 15 minut hry. Nejlepším hráčem utkání se stal Luis Scola, jenž nastoupil do utkání až jako desátý hráč. Během necelých devatenácti minut nastřílel 23 bodů, k nimž přidal 12 doskoků. Pacers i Heat mají teď shodnou bilanci 34-43 na devátém, respektive desátém místě Východní konference. V ostře sledovaném utkání přivítalo San Antonio vedoucí Golden State. Dva z velkých favoritů na ovládnutí playoff ze Západní strany pavouka si nic nedarovali při výhře Spurs 107:92. Pro San Antonio je to již sedmá výhra v řadě, což je momentálně nejvíce z celé NBA, díky přerušení dvanácti výher právě Warriors.

V pondělí večer byl na programu pouze jediný zápas. Ten obstaraly týmy Brooklynu a Portlandu. Nets ovládli zápas 106:96 hlavně díky 32 bodům Brooka Lopeze s přispěním Derona Williamse a jeho 24 bodů s deseti asistencemi a Thaddeuse Younga s 20 body. Za Trail Blazers se nejvíce dařilo Damianu Lillardovi, jenž si připsal 36 bodů. Zajímavostí na utkání byla přítomnost bratrů na palubovce. Pivot domácích Brook Lopez se nejvíce potkával s pivotem Portlandu a bratrem v jedné osobě Robinem Lopezem. Brook Lopez na bratra během utkání nepromluvil jediné slovo.

Mimo zápasu byla v pondělí večer na programu i příjemnější událost. Naismith Memorial Basketball Hall of Fame představila jedenáct nových členů síně slávy, kteří budou honorováni 10-12 září 2015. Letošní ceremoniál se uskuteční ve Springfieldu ve státu Massachusetts. Prvním vyznamenaným bude pětasedmdesátiletý rozhodčí NBA Dick Bavetta, jenž píská po palubovkách NBA od roku 1975. Trojnásobný trenér roku univerzit John Calipari. Čtyčnásobný NBA All-Star Spencer Haywood. Sedminásobný NBA All-Star Jo Jo White. Trojnásobná držitelka ceny MVP v WNBA Lisa Leslie. Ta je pro fanoušky basketbalu známá především první smečí v WNBA v historii. Asi nejznámějším novým členem se stane osminásobný NBA All-star Dikembe Mutombo. Všechny tyto legendy se připojí již k známým pěti, jenž byli oznámeni už v únoru při All-Star weekendu.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace