eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Šlágr kola ovládli v Eurolize hráči Fenerbahce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Šlágr kola ovládli v Eurolize hráči Fenerbahce

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.3.2015
Šlágr kola ovládli v Eurolize hráči Fenerbahce

Please enter banners and links.

Po porážce v městském derby s Galatasaray si hráči Fenerbahce udobřili trenéra Obradoviče vítězstvím v Pireu, kde do puntíku splnili jeho veškeré taktické pokyny.

Bouřícím tribunám zaplněné haly Míru a přátelství předvedli ukázkovou obranu a v útoku se příkladně dělili nesobecky o míč. Hlavní cíl, zastavit motor „reds“ Spanulise, se jim podařilo splnit na jedničku. Domácí kapitán byl pod neustálým tlakem, jen zřídka se dostával ke svým oblíbeným střelám za clonou, z nichž jindy dokáže vytěžit spoustu košů, a protože mu obrana Turků zavřela i cestu do koše, zaznamenal v utkání pouze 5 bodů při mizerné úspěšnosti.

A zatímco se domácí tahoun trápil, hosté hráli v útoku uvolněně a velice kolektivně. Žádné předržování míče, žádné komplikované individuální akce. Ústřední postavou jejich ofenzívy byl Srb Bjelica, který vedle důležitých košů zároveň výtečně uvolňoval spoluhráče a rychlíci Goudelock s Hickmanem dokázali své příležitosti zužitkovat. Klíčovou roli v útoku nečekaně sehrál i dlouhán Savas, především po četných pick ´n rollech, po nichž rozděloval míč volným hráčům na perimetru.

Český reprezentant Jan Veselý přispěl k vítězství tureckého celku 8 body a 6 doskoky. Stejně jako v předchozích duelech se blýskl krásnou smečí, stejně tak se „blýskl“ i chabou exekucí trestných hodů; tentokrát zahodil tři ze čtyř pokusů.

 

Velmi suverénně si proti izraelskému Maccabi počínali hráči Barcelony, kteří úřadující mistry Euroligy roznesli na kopytech. Nepřehlédnutelnou postavou vítězů byl Ante Tomič. Chorvatský dlouhán má formu jako hrom a potvrdil to i tentokrát. Během necelých 25 minut na hřišti se blýskl bezchybnou střelbou, přidal i 12 doskoků a 6 asistencí a svým výkonem si právem vysloužil ocenění Hráč kola.

Tomáš Satoranský znovu dostal v základní sestavě přednost před zkušenějším Huertasem. Na palubovce strávil téměř 21 minut, během nichž zaznamenal 11 bodů, 2 doskoky a 3 asistence.

 

Před dvěma týdny měli vše ve svých rukách, stačily ale dvě porážky a Panathinaikos se ocitl v situaci, kdy musí o postup do play off tvrdě bojovat. Před zápasem v Kaunasu byl považován za favorita, na palubovce však jeho hráči tuto roli nesplnili. Do konce první půle inkasovali sedm trojek a nepomohl jim ani zlepšený výkon po přestávce, díky němuž nastupovali do závěrečné čtvrtiny za vyrovnaného stavu. Čtyři minuty před koncem ale trefil dvě veledůležité trojky domácí Milaknis a Žalgiris si už vítězství sebrat nenechal. Hostům nepomohlo ani 21 bodů náhradníka Pappase; ten proměnil 8 z 10 střel z pole.

Real Madrid se po jasné výhře nad oslabenou Albou Berlín stal prvním jistým postupujícím do play off. Hosté bez tahouna McLeana a také dalšího dlouhána Radoševiče, odpadli ve třetí čtvrtině, v níž dali jen 7 bodů a náskok Bílého baletu se přehoupl přes 20 bodů.

Výsledky 10. kola Top 16:

Olympiakos Pireus – Fenerbahce/Ülker Istanbul 64:73

Lafayette 14, Dunston 12 – Goudelock 24, Bjelica 16

FC Barcelona – Maccabi Tel Aviv 89:71

Tomič 16, Doellman 13 – Alexander 16, Schortsanitis 15

Žalgiris Kaunas – Panathinaikos Atény 76:70

Cherry 18, Jankunas 14 – Pappas 21, Jankovič 11

CSKA Moskva – Anadolu Efes Istanbul 88:83

Teodosič 20, Kaun 16 – Draper a Perperoglu 14, Krstič 13

Real Madrid – Alba Berlín 93:62

Carroll 13, Llull 12 – Redding 14, King 10

Galatasaray Istanbul – Crvena Zvezda Bělehrad 68:91

Pocius 13, Erceg 11 – Blažič 19, Jenkins a Marjanovič 14

EA7 Olimpia Milán – Unicaja Malaga 90:86

Gentile 23, Samuels 19 – Green 22, Toolson 15

Nižnij Novgorod – Laboral Kutxa Vitoria 89:85

Thompkins 22, Mekel 20 – Bertans 21, Causeur 13

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace