eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Satoranského double double poslal Barcelonu do play off | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Satoranského double double poslal Barcelonu do play off

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔23.3.2015
Satoranského double double poslal Barcelonu do play off

Please enter banners and links.

Český reprezentační rozehrávač v barvách katalánského velkoklubu dosáhl na svůj historicky první double double v Eurolize.

Vítězství Barcelony na horké půdě v Bělehradu se však nerodilo lehce. Slavnější a ostřílenější hosté sice několikrát bodově odskočili, domácí dravé mládí však náskok pokaždé dokázalo stáhnout. Prapor Zvezdy držel hlavně obrovitý Marjanovič, který pod košem jasně přehrál zkušenější Tomiče s Doellmanem. Právě Tomič však v poslední minutě zvýšil smečí na rozdíl tří bodů a kapitán hostů Navarro pojistil vítězství Barcy – a tím i postup do play off – z trestných hodů.

Tomáš Satoranský podal jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Do zápasu naskočil v základní sestavě, odehrál 23 minut, během nichž zaznamenal 11 bodů a 10 doskoků a navrch přidal ještě 5 asistencí a bezchybnou střelbu trestných hodů.

Real Madrid utrpěl vysokou porážku v Aténách. Panathinaikos se na svého soupeře výtečně připravil a od úvodních minut jeho agresivní obrana slavila úspěch. Real těžil především ze hry ostrostřelců Fernandeze a Carrolla, zatímco rychlík Rodriguez střelecky vyhořel. V domácím dresu naopak znovu zazářil rozehrávač Pappas, který proměnil všech sedm pokusů ze hry a minul jediný trestný hod. PAO si po přestávce brzy vytvořil dvouciferný náskok, a když vedl na konci třetí části už o 19 bodů, stala se porážka Realu faktem.

Turecký Fenerbahce Istanbul se proti Milánu před zraky svých příznivců dlouho trápil a do závěrečné čtvrtiny vstupovali jeho hráči s náskokem čtyř bodů. V posledních deseti minutách ovšem spustili málo vídanou kanonádu. Milánští inkasovali plných 33 bodů a vedle mimořádně střelecky disponovaného Srba Bogdanoviče byl v útoku Fene hodně vidět i Jan Veselý, který byl nakonec druhým nejlepším střelcem domácích. Během 23 minut na palubovce si připsal na své konto 14 bodů a 9 doskoků.

Berlínská Alba si před zraky svých fanoušků v O2 Wolrd Areně poradila s oslabeným Galatasarayem a zůstává ve hře o postup do vyřazovacích bojů. Duel obou soupeřů však doprovázely nepokoje v hledišti a zápas tak začal s více než hodinovým zpožděním. Spor o „tajemnou“ vlajku domácích příznivců skončil ničením zařízení haly a škody na majetku se vyšplhaly téměř na 40 000 eur.

 

 

Výsledky 11. kola Top 16:

Crvena Zvezda Bělehrad – FC Barcelona 73:77

Marjanovič 23, Blažič a Kalinič 10 – Navarro 12, Satoranský 11

Panathinaikos Atény – Real Madrid 85:69

Pappas 22, Nelson 16 – Carroll 16, Fernandez 12

Alba Berlín – Galatasaray Istanbul 75:68

Banič 15, Radoševič 11 – Arslan a Erceg 16, Güler 7

Laboral Kutxa Vitoria – Olympiakos Pireus 74:73

James 17, Bertans 15 – Printezis 15, Hunter 14

Maccabi Tel Aviv – Žalgiris Kaunas 79:72

Pargo 26, Smith 19 – Milaknis 19, Lekavičius 13

Fenerbahce/Ülker Istanbul – EA7 Olimpia Milán 98:77

Bogdanovič 25, Veselý 14 – Brooks 21, Gentile 19

Anadolu Efes Istanbul – Nižnij Novgorod 79:75

Bjelica 15, Lasme a Osman 13 – Parakhouski 22, Rochestie 18

Unicaja Malaga – CSKA Moskva 77:95

Vazquez 14, Kuzminskas 13 – Teodosič 25, De Colo 19

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace