eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Langford sestřelil Nymburk, velký comeback se nekonal | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Langford sestřelil Nymburk, velký comeback se nekonal

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.2.2015
Langford sestřelil Nymburk, velký comeback se nekonal

Please enter banners and links.

Před českými mistry stál včera v pražské Tipsport Areně nesnadný úkol – totiž porazit silnou Kazaň o 9, nebo lépe o 12 bodů, což by svěřencům Kestutise Kemzury zajistilo postup do osmifinále Eurocupu. Skóre otevřel (symbolicky) pozdější nejlepší střelec duelu Keith Langford a záhy přidal dvoubodový koš i D´or Fischer. Rusové nedovolili Nymburku ani jednou v tomto zápase vést. Domácím se pouze dvakrát povedlo vyrovnat. Poprvé po třech a půl minutách hry, když se prosadil Christian Burns (6-6). První čtvrtinu ovládla Kazaň poměrem 21-16 a to navzdory trojkám Simmonse a Washingtona.

Nymburk srážely časté ztráty a bylo vidět, že Jiří Welsch jako startující rozehrávač není příliš dobrá varianta. Český mistr vyprodukoval celkem 10 ztrát za první polovinu utkání, přesto Petr Benda srovnal trestnými hody dvě minuty před druhou sirénou na 31-31. Do konce druhé desetiminutovky už bohužel Nymburk svou bodovou sbírku nerozšířil, místo toho Langford trefil trojku dva metry za obloukem. Ta přišla s klaksonem uzavírajícím druhé herní období, což zacloumalo se sebevědomím Nymburku (31-38).

Ve třetí čtvrtině Kazaň ještě více zlepšila střelbu za dva body (za celý zápas báječná úspěšnost 69 %) a šňůra hostů 6-0, díky níž zvýšili vedení na 55-42, de facto duel rozhodla. V samotném závěru střetnutí sice ještě Vojtěch Hruban proměnil těžkou trojku na 79-82, ale zkušený kádr UNICSu si již vítězství a tím i postup pohlídal. 24 bodů nastřílel již zmiňovaný Keith Langford. Shootng Guard se trefil vždy, když to jeho tým potřeboval a ke svému skvělému výkonu přidal i 4 asistence.

Fantastický (zejména) první poločas zvládl i D´or Fischer, který nakonec zaznamenal 17 bodů, 3 doskoky a 2 bloky. Na pozici centra měla Kazaň navíc skvělou náhradu: Rolandas Freimanis zvládl za 11 minut na palubovce nastřílet 10 bodů. V nymburském dresu se nejvíce prosazovali dva američtí tahouni Simmons s Washingtonem. Skvělou práci však odvedl i Petr Benda, jenž svému týmu pomohl 12 body a 9 doskoky.

ČEZ Basketball Nymburk – UNICS Kazaň 79-84 (16-21, 15-17, 18-20, 30-26)

Nejlepší střelci: Washington 14, Simmons 14, Benda 12, Burns 12 – Langford 24, Fischer 17, White 10, Freimanis 10

Doskoky (útočné): 31 (10) – 26 (2)

Trojky: 6/16 – 8/23

Ztráty: 13 – 11

Fauly: 21 – 20

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace