eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Chris Bosh je mimo do konce sezóny | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Chris Bosh je mimo do konce sezóny

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔21.2.2015
Chris Bosh je mimo do konce sezóny

Please enter banners and links.

Čtvrteční program NBA zahájil druhou polovinu sezóny po pauze způsobené utkáním hvězd minulý víkend. Tento program ozdobila dvě utkání. V tom prvním změřily síly týmy Oklahomy a Dallasu. Skvělou formu z All-Star game prokázal Russell Westbrook, jenž i v tomto utkání zářil nejvíce. Utkání ukončil s 34 body a deseti asistencemi. Výborné utkání odehrál i jeho spoluhráč Serge Ibaka s 21 body a 22 doskoky, což je od teď jeho kariérní maximum. Střelcům z Dallasu se vůbec nedařilo a tím i nejlepší střelec Dirk Nowitzki skončil na 14 bodech. Oklahoma si poradila s Dallasem 104:89. Ve druhém střetnutí si domácí Los Angeles Clippers poradilo s hosty ze San Antonia 119:115. Spurs v něm vyrukovali s taktikou, která byla praktikována v dobách největší slávy Shaquila O´Neila. Tentokrát nebyl jejím terčem Shaq, ale DeAndre Jordan. Taktika Hack-a-D.J. praktikovaná Timem Duncanem se zdála být úspěšnou, jelikož faulovat Jordana a nechat ho střílet trestné hody bylo efektivnější, než počítat body za koše. Jordan měl k dispozici 28 trestných hodů, z nichž proměnil pouhých 10. Střelbu z pole měl ale krásných 8-11, a tak ukončil utkání s 26 body, k nimž přidal 18 doskoků. Clippers odehráli utkání v pouhých osmi lidech, kteří se ovšem dobře doplňovali. San Antonio se spoléhalo na širší kádr, nicméně střelecky se dařilo pouze legendě Timu Duncanovi s 30 body a 11 doskoky.

Hned 26 týmů se představilo v programu pátečním. Že druhá polovina soutěže nemusí být tak vítězná jako první, okusila hned v prvním utkání Atlanta Hawks, v tuto chvíli druhý nejlepší celek ligy. Na domácí půdě podlehla vysoko Torontu 80:105. Atlanta doplatila na tragickou střelbou, kdy nejlepší střelci nastříleli nejvíce 11 bodů. Skvělá obrana Toronta byla obohacena úspěšnou střelbou náhradníka Louise Williamse, jenž nastřílel 26 bodů díky proměněným sedmi trojkám z deseti pokusů. V dobré formě pokračují hráči Detroitu, kteří i po přestávce útočí na osmou postupovou pozici do play-off. Na výhře 100:91 se pod koši nejvíce rval Andre Drummond s 20 doskoky (9-11) a dobrými 18 body. Poté, co jeho spoluhráči Caron Butler a Greg Monroe přidali po dvaceti bodech, nebylo o výhře Detroitu pochyb. Další domácí výhru po návratu Ricky Rubia slaví Minnesota na úkor Phoenixu. 14ti asistencemi k výhře pomohl právě Rubio, jehožž střelecky podpořili Andrew Wiggins 20ti body a Kevin Martin body 28mi. V dresu Phoenixu kladl odpor pouze Markieff Morris, jenž nastřílel 31 bodů. Fanoušci Timberwolves se těší na pondělní domácí utkání proti Houstonu, kdy se po výměně představí navrátilec a největší miláček místních fanoušků Kevin Garnett. Při svém trenérském debutu si vítězně vedl nový kouč Sacramenta George Karl. Jeho svěřenci si poradili s hostujícím Bostonem 109:101. Pod jeho křídly se nejvíce rozletěl DeMarcus Cousins s 31 body a 15 doskoky. Rudy Gay k nim přidal 28 bodů a mohl také slavit podíl na výhře. Druhou noc po sobě museli porážku spolknout hráči San Antonia, tentokrát na palubovce nejlepšího týmu soutěže Golden State.

Smutnou zprávu uslyšel na čtvrtečním vyšetření v nemocnici Chris Bosh z Miami Heat. Diagnóza oznamující krvavou sraženinu na plicích znamená jistou stopku hvězdy do konce sezóny. Vzhledem k ukončenému přestupnímu období na to nemohlo vedení Heat nijak reagovat. Již před jejím ukončením však získalo posilu na rozehrávce v podobě bratrů Dragičových. Podkošová síla je však touto ztrátou velmi oslabena. Aby byl obchod Miami kompletní, doplním, že do Miami putoval Goran Dragič a Zoran Dragič. Do New Orleans přestoupil Norris Cole, Justin Hamilton a Shawne Williams. Do Phoenixu pak Danny Granger, John Salmons a dva první výběry v draftu.

Další obchody před deadlinem v následujícím přehledu:

Obchod mezi Milwaukee, Philadelphií a Phoenixem:

Do MIL: Michael Carter-Williams, Tyler Ennis, Miles Plumlee
Do PHI: Výběr v draftu
Do PHX: Brandon Knight, Kendall Marshall

Obchod mezi Bostonem a Phoenixem:

Do BOS: Isaiah Thomas
Do PHX: Marcus Thornton

Obchod mezi Detroitem, Oklahomou a Utahem:

Do DET: Reggie Jackson
Do OKC: D.J. Augustin, Enes Kanter, Steve Novak, Kyle Singler
Do UTA: Grant Jerrett, Kendrick Perkins, dva výběry v draftu

Obchod mezi Bostonem a Detroitem:

Do BOS: Luigi Datome, Jonas Jerebko
Do DET: Tayshaun Prince

Obchod mezi Houstonem a New Yorkem Knicks:

Do HOU: Pablo Prigioni
Do NYK: Alexey Shved, druhý výběr v draftu

Obchod mezi Houstonem a Philadelphií:

Do HOU: K.J. McDaniels
Do PHI: Isaiah Canaan

Obchod mezi Denverem a Philadelphií:

Do PHI: „king of shaqtin’ a fool“ JaVale McGee

Obchod mezi Sacramentem a Washingtonem:

Do SAC: Andre Miller
Do WAS: Ramon Sessions

Obchod mezi Denverem a Portlandem:

Do DEN: Will Barton, Victor Claver, Thomas Robinson, dva výběry draftu
Do POR: Arron Afflalo, Alonzo Gee

Nejvíce sentimentálním přestupem se stal návrat Kevina Garnetta do Minnesoty. Opačným směrem putuje Thaddeus Young. KG odešel z Minnesoty v létě 2007 po dvanácti letech v dresu Timberwolves. Od té doby se mu podařilo jednou dosáhnout na absolutní vrchol. V roce 2008 vyhrál titul NBA s týmem Bostonu. Během dvanácti let strávených v Minnesotě se držel na průměru 22.1 bodů, 13 doskoků a 4.6 asistencí na zápas. Budoucí člen síně slávy má teď za úkol roli mentora pro rostoucí hvězdy Wigginse a ostatní.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace