eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk opět zradila střelba. Kazani podlehl o 19 bodů | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk opět zradila střelba. Kazani podlehl o 19 bodů

📁 Články, Topstory, VTB, Zahraniční soutěže 🕔2.11.2014
Nymburk opět zradila střelba. Kazani podlehl o 19 bodů

Please enter banners and links.

Český mistr začal svůj souboj s ruským favoritem bez bázně a ve famózní formě hrající Darius Washington svou trojkou poslal Nymburk do vedení 12-9. Po pěti a půl minutách hry měl Američan na svém kontě již 10 bodů. Zástavu Kazaně, která do konce čtvrtiny otočila na 21-19, pozvedli především D´or Fischer s Nikosem Zisisem. Na začátku druhé periody se však Nymburští nevyvarovali svých tolik typických chyb v obraně a rázem prohrávali o sedm bodů. Technická chyba Curtise Jerrelse sice poněkud přibrzdila rozlet UNICSu, ovšem Langfordova a Paninova trojka dostala hosty do opětovného klidu. Jejich náskok se do poločasu vyšplhal na 12 bodů, přičemž hlavním atributem domácí zkázy byla opět špatná střelba za dva body. Ta limitovala Nymburk i po přestávce, ačkoli třetí čtvrtina skončila vyrovnaným skór 19-19.

Výpadek z první poloviny části poslední však Nymburku vzal jakékoliv naděje na případné zdramatizování zápasu. Domácí hráči „spáchali“ pět ztrát a ještě více prohloubili svou střeleckou mizérii. Nymburk nakonec vstřelil favoritovi 62 bodů, přičemž za dva body střílel s úspěšností pouhých 36%, což je jen o tři procentní body více, než ve středu v Charleroi v rámci Eurocupu. Nejlepším střelcem se stal již zmíněný Washington, jenž zatížil konto UNICSu 19 body. Na druhé straně zaměstnával defenzivu Nymburku nejvíce ostrostřelec Keith Langford, autor 21 bodů. Hostům se poměrně dařilo ve střelbě trojek, celkem jich v zápase trefili 12 z 28 pokusů. Dalším soupeřem nymburských basketbalistů bude příští neděli venku finský tým Bisons Loimaa.

ČEZ Basketball Nymburk – UNICS Kazaň 62-81 (19-21, 15-25, 19-19, 9-16)

Nejlepší střelci: Washington 19, Houška 11, Hruban 8, Simmons 7 – Langford 21, Bykov 10, Kaimakoglou 7
Doskoky (útočné): 32 (12)-25 (5)
Trojky: 8/15 – 12/28
Ztráty: 17-10
Fauly: 18-16

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace