eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Memphis vládne NBA | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Memphis vládne NBA

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔18.11.2014
Memphis vládne NBA

Please enter banners and links.

V sobotnímu programu přepisoval dějiny Cleveland. Poprvé v historii dokázal tým proměnit všech úvodních jedenáct trojkových pokusů. Z těchto jedenácti trojek proměnil Cleveland devět v první čtvrtině. Celkových 19 proměněných trojek je letošní maximum na tým v NBA. Jedenašedesáti procentní úspěšnost oproti třinácti na straně Atlanty předznamenala vysoký rozdíl skóre 127:94. Nejlepším střelcem zápasu se stal LeBron James s 32 body. Neskutečný doskokový výkon předvedl v utkání Memphis – Detroit Zach Randolph. K sedmnácti bodům přidal 22 doskoků, z nichž hned 13! bylo ofenzivních. Pokud přičteme klasicky solidní výkon Marca Gasola s 23 body a 8 doskoky přiskočí na konto Grizzlies další výhra a pojištění prvního místa v celé soutěži. Na pořádnou porci bodů si přišli diváci v Dallasu, kam zavítala Minnesota. Utkání skončilo 131:117 při vedení Mavs po celou dobu zápasu. V dresu Sixers se blýskl 34 body Kevin Martin. V dresu Mavericks byl nejlepším střelcem Monta Ellis s 30ti body.

Nedělní program měl k dispozici pouze čtyři zápasy, z nichž nejlepší podívanou viděli diváci na palubovce Los Angeles Lakers. Po několika bídných zápasech se v dobré střelecké formě představil Kobe Bryant, který nasázel soupeři 44 bodů z celkových 115ti týmu. Válečníci ovšem nastříleli bodů 136 a tím odsoudili Lakers k deváté prohře v tomto ročníku. Hlavní rozdíl obou soupeřů byl ve střelecké úspěšnosti. Warriors přehráli Los Angeles ve střelbě z pole 53% – 29% a z trojkové vzdálenosti dokonce 50% – 18.8%.

Ze včerejší noci na dnešek se hrálo utkání, v němž se střetly první dva týmy silné Západní konference. Na domácí palubovce v něm Memphis vyzval Houston Rockets. V utkání se nedařilo Jamesi Hardenovi se střelbou 1-8 a konečnými šesti body. Dwight Howard se taky střelecky nikterak nevyšvihl a tak byl osud zápasu dokonán. Memphis vedl od první čtvrtiny (34:18), a vedení si udržel až do konce zápasu. Sedm hráčů Grizzlies překonalo dvoucifernou hranici počtu bodů a Marc Gasol nastřílel bodů sedm. Jedno z nejtýmověji laděných mužstev se tak osamostatnilo na čele ligy s bilancí 10-1. I přes hvězdně poskládaný tým Clevelandu nejsou výsledky týmu nikterak oslnivé. V posledním utkání padl Cleveland na domácí půdě s Denverem 97:106. A to se můžou Kavalíři pyšnit hned čtveřicí hráčů s nastřílenými dvaceti a více body (James, Love, Irving a Waiters).

Nejsilnější týmy západu se seskupily pod vedoucím Memphisem minimalně s osmi výhrami v pořadí: Houston 9-2, Golden State 8-2, Portland 8-3, Dallas 8-3.

Na samém chvostu tabulky se krčí oslabená Oklahoma 3-8, stejně tak díky zranění slabá Minnesota 2-7 a tragičtí Los Angeles Lakers 1-9.

Na tradičně slabším východě jsou na výraznějším čele pouze tři týmy – Toronto 8-2, Washington 7-2 a Chicago 8-3.

Na opačném pólu tabulky si tři výhry připsaly týmy Bostonu 3-6, Detroitu 3-8, New Yorku 3-8 a beznadějně poslední Philadelphie, která stále čeká na výhru 0-10.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace