eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dirkules střelecky nejlepší cizinec NBA | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Dirkules střelecky nejlepší cizinec NBA

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.11.2014
Dirkules střelecky nejlepší cizinec NBA

Please enter banners and links.

Na úterní zápasy NBA nebude v dobrém vzpomínat Kobe Bryant, jenž si připsal nejhorší střeleckou úspěšnost v kariéře se střelbou z pole 10-26. Stalo se tak v utkání Memphisu s Los Angeles Lakers, které vyhráli domácí Grizzlies 107:102. Nepočítaje playoff se jedná o 17. výhru v řadě na domácí půdě. Bryant i přes mizernou mušku nastřílel 28 bodů, což bylo nejvíce v utkání. Otázkou zůstává, zda-li si Kobe po utkání uvědomil, že po zápase se hraje na více bodů týmu a ne jednotlivce. Odpověď dostali fanoušci Lakers o den později… Historickou událost měli možnost vidět fanoušci v Dallasu, kde místní Mavs hostili Sacramento. V sedmnácté sezóně strávené v dresu Dallasu dokázal Dirk Nowitzki nastřílet 26 947 bodů, čímž se o jeden bod dostal před nigerejskou legendu Hakeema Olajuwona. Přeskočením této legendy je nyní Nowitzki nejlepším střelcem v historii NBA narozeným mimo USA. Celkově mu patří devátá příčka se ztrátou třistapadesáti bodů na osmého Elvina Hayese. Obhájci trofeje ze San Antonia se představili na palubovce silného Golden State a hlavně díky 28 bodům Tonyho Parkera dokázali uspět. V dresu Warriors se blýskl Klay Thompson s 29 body.

Středeční bitva New Orleans s Lakers se nesla v duchu dobré obrany Pelikánů. V ofenzívě se nejlépe vedlo Anthony Davisovi s 25 body, ke kterým přidal 12 doskoků. Po historicky nepříliš lichotivém rekordu Bryanta z předešlého utkání se čekala rázna odpověď od Black mamby. Kobe ukončil střetnutí s 33 body a střeleckou úspěšností 10-28! O dva neúspěšné hody tedy svůj kariérní rekord „vylepšil“. V dalším střetnutí si domácí Atlanta vyšlápla na Utah Jazz. Paul Millsap pomohl k výhře nejen 30ti body, ale i 17ti doskoky, z nichž hned 6 bylo útočných. Kyle Korver nenechal nikoho na pochybách, že jeho největší zbraní je střelba trojek. V utkání proměnil 4 ze sedmi pokusů a zápas ukončil s plusovými šestnácti body a 17 nastřílenými.

Ve čtvrtek zavítal jediný celek v NBA bez výhry Philadelphia do Texasu. Konkretní destinací bylo město Dallas, kterému by se teď hráči na nějakou chvíli určitě rádi vyhnuli. Dallas oslavil největší výhru proti Sixers v dějinách klubu 123:70. Hlavní hvězdy zápasu nemusely nastoupit na déle než dvacet minut, jelikož po prvním dějství už nebylo o co hrát. Philadelphia s bilancí 0-8 zažívá jeden z nejhorších vstupů do sezóny v dějinách klubu. Historický rekord je z ročníku 1972/73, kdy prohrála 15 úvodních utkání v řadě. V dresu Dallasu vstřelilo alespoň dva body všech třináct hráčů, zatímco v dresu Sixers se pouze dva hráči dostali na dvouciferný počet bodů. Neskutečnou noc připravili pro fanoušky i hráči prvního celku celé ligy z Memphisu. Ještě 0.3 sekund před koncem prohrávali 109:110. Po oddechovém čase rozehrával z poza hřiště Vince Carter na úplně osamoceného Courtneyho Lee, jenž efektním reverse layupem otočil skóre na stranu domácích. Klíčovou úlohu při této akci sehrál Marc Gasol, který na sebe natáhl hned dva obránce.

Páteční program si pro nás příchystal překonání dalšího milníku. Jako devatenáctý hráč historie překonal Tim Duncan hranici 25 000 nastřílených bodů. Stalo se tak v utkání San Antonia na palubovce Los Angeles Lakers. Domácí Kobe Bryant na utkání nebude vzpomínat v dobrém. Ze čtrnácti střeleckých pokusů proměnil pouze jediný a po utkání prohlásil, že ve 36 letech už není v takové pohodě jako dříve. Rozporuplné pocity bude mít po dnešní noci Carmelo Anthony z New Yorku. 46 body nastavil letošní maximum jednoho hráče, ale domácí prohře s Utahem 100:102 tím zabránit nedokázal. Utkání rozhodl se závěrečnou sirénou Burke. Nečekaně těsnou výhru 88:87 získali hráči Houstou Rockets nad slabou Philadelphií. James Harden nastřílel 35 bodů a Dwight Howard přidal 21. Tato dvojice tím nastřílela více než polovinu bodů svého týmu. Parádní show viděli diváci v Bostonu, kam zavítal Cleveland. Se ztrátou sedmnácti bodů vstupoval Cleveland do závěrečného dějství. Tam ovšem Irving patnácti a James deseti body dokázali zápas otočit. James nakonec ukončil zápas ve svém letošním maximu 41 bodů. Na straně Bostonu se blýskl šestnácti asistencemi Rajon Rondo, čímž se dostal na čtvrtou pozici v celkovém počtu asistencí v kariéře v dresu Celtics. Mnoho bodů si užili i fanoušci v New Orleans, kde dokázali místní Pelikáni nastřílet 139 bodů Minnesotě.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace