eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk začal Eurocup porážkou v Nancy | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk začal Eurocup porážkou v Nancy

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.10.2014
Nymburk začal Eurocup porážkou v Nancy

Please enter banners and links.

Český mistr nebyl na palubovce horším celkem, rozhodly maličkosti a trocha štěstí ve prospěch Francouzů.

První poločas úvodního utkání základní skupiny C přinesl vyrovnaný basketbal, v němž sice domácí častěji vedli, ovšem český mistr dlouhou dobu nedovoloval Nancy odpoutat se na nějaký výraznější rozdíl. To se ke škodě Nymburka stalo až v poslední minutě druhé čtvrtiny, v níž skóroval rozehrávač Adams nejprve z trestných hodů a poté po ztrátě Dariuse Washingtona ozdobil svůj velmi dobrý výkon z úvodního poločasu trojkou dvě vteřiny před sirénou. Do kabin šli tedy spokojenější domácí hráči, které hřálo vedení 37-28. Za Nymburk odehrál kvalitní první půli Petr Benda, autor 8 bodů a 4 doskoků. V domácím dresu se nejvíce prosazovali již zmíněný Adams a s ním i francouzský reprezentant Florent Pietrus.

Třetí čtvrtina začala ve znamení faulů, nejprve dva trestné hody proměnil Rado Rančík, jenž snížil na 30-37, na druhé straně ovšem Adams také posbíral dva fauly na svou osobu, po nichž vyzval k zakončení Pietruse a ten se nemýlil. Simmons s Welschem následně snížili na šestibodovou ztrátu, ovšem domácí dělali Nymburku velké problémy v obraně, a tak hosté často zastavovali Nancy pouze za cenu faulů. Nymburští v polovině třetí čtvrtiny zabojovali a zásluhou Stutze, Rančíka a Simmonse snížili na 44-48. V obraně začal český mistr praktikovat zónovou obranu, čímž přibrzdil útočné choutky Nancy. Američan Garrett Stutz po příchodu na palubovku oživil nymburskou sílu na doskoku a podpořil své spoluhráče k dalšímu snížení manka. Po Raiviově dlouhé dvojce Nancy vedlo jen o bod (51-50), což byl minutu a půl před koncem třetí čtvrtiny pro Kemzurův soubor velmi nadějný stav. Po šťastném koši Adamse o desku tři vteřiny před koncem třetího kvartálu nakonec vedli domácí basketbalisté po třiceti minutách 57-54.

Darius Adams i nadále trápil hosty a po jeho trojce vedli domácí 62-54. Naštěstí však hned z následného útoku kontroval rovněž za tři body Houška. Nezastavitelný Adams spolu se Zianvenim ovšem vrátil Nancy devítibodové vedení, na což reagovala hostující lavička oddechovým časem. Po něm byla k vidění krásná akce českého týmu, když míč putoval po ose Washington – Stutz – Houška. Derek Raivio hrál také (vzhledem ke své minutáži) velmi solidní mač, což potvrdil tři a půl minuty před koncem normální hrací doby, když trefil těžkou trojku přes Adamse. O 40 sekund později srovnal stavy na 70-70 Chester Simmons a pro koncovku tak bylo vše otevřené. Domácí se však znova dostali do vedení (74-70), které sice snížil Raivio, ale poté musel český celek faulovat. Následné trestné hody už vyzněly lépe pro Nancy a i přes korekci Washingtona, který zaznamenal těžkou trojku, tedy domácí slaví těsnou výhru 78-76.

Sluc Nancy – ČEZ Basketball Nymburk 78-76 (17-17, 20-11, 20-26, 21-22)

Nejlepší střelci: Adams 22, Pietrus 16, Falker 15, Duggins 13, Gladyr 10 – Washington 13, Simmons 13, Benda 10, Rančík 9, Stutz 9

Doskoky (útočné): 34 (11) – 36 (11)

Trojky: 4/19 – 7/16

Ztráty: 12 – 14

Fauly: 17 – 21

Validita: 90 – 79

 

www.basketbal.cz , www.eurocupbasketball.com / vtb-league.com

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace