eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V nejlepší dvanáctce Partizanu poslední dekády nechybí Jan Veselý

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔6.2.2012
V nejlepší dvanáctce Partizanu poslední dekády nechybí Jan Veselý

Please enter banners and links.

Fanoušci, novináři i bývalí hráči zvolili nejlepší dvanáctku hráčů, kteří prošli Partizanem Bělehrad za poslední desetiletí. Nechybí mezi nimi ani český hráč Jan Veselý!

Do základní pětky poslali hlasující následující hráče:

Miloš Vujanić – hrál za Partizan v letech 2001-2003. Dvakrát se radoval ze zisku ligového titulu. V minulosti oblékal dres Skipperu Boloňa, Barcelony, Panathinaikosu či Efes Pilsen Istanbul. V současnosti hraje za Panionios Atény.

Miroslav Berić – v roce 2001 nejlepší střelec Euroligy. Celkově za Partizan nastřílel 4507 bodů, což ho řadí na čtvrté místo mezi nejlepšími střelci klubu všech dob. Dvojnásobný mistr Evropy, mistr světa a držitel olympijského stříbra se srbským národním týmem ukončil v roce 2008 kariéru.

Dušan Kecman – v základní pětce jediný, kdo v Partizanu aktuálně působí. Čtyřikrát vyhrál s Partizanem Adriatickou ligu, šestkrát srbskou ligu a třikrát národní pohár. Bývalý srbský reprezentant působil například v Panathinaikosu Atény či Efes Pilsen Istanbul.

Novica Veličković – s Partizanem pětinásobný mistr Srbska, dvakrát vítěz Adriatické ligy a dvakrát vítěz národního poháru. V současné době obléká dres Realu Madrid.

Nenad Krstić – třikrát se radoval z ligového titulu a jednou ze zisku národního poháru. Několik sezon působil úspěšně v NBA, v současnosti je oporou CSKA Moskva i srbské reprezentace.

Mezi náhradníky byli vybráni:

Lester McCalebb – v Partizanu strávil jen jednu sezonu, v níž přispěl k vítězství v Adriatické lize, srbské lize i národním poháru, a také k postupu do Final Four Euroligy.

Vlado Šćepanović – s Partizanem vybojoval dva ligové tituly a jednou srbský pohár.

Jan Veselý – strávil v Partizanu tři sezony, během kterých získal tři mistrovské tituly v Adriatické lize a stejný počet i v srbské lize. Je jedním ze tří hráčů nejlepší dvanáctky, kteří nastoupili v NBA.

Dejan Milojević – kvůli zdravotním problémům ukončil v roce 2009 kariéru. V dresu Partizanu patřil k nejvýraznějším postavám Euroligy, v níž dosáhl druhé nejvyšší užitečnosti v zápase (55) v historii. V Adriatické lize dokonce drží s užitečností 59 v jediném zápase historický rekord soutěže.

Nikola Peković – s Partizanem vyhrál dvakrát Adriatickou ligu, třikrát srbskou ligu a jednou národní pohár. Poté patřil k oporám Panathinaikosu, s kterým získal euroligový titul, a dnes obléká dres Minnesoty v NBA.

Uroš Tripković – v dresu Partizanu vyhrál třikrát Adriatickou ligu, sedmkrát srbskou ligu a dvakrát národní pohár. Za klub nastřílel celkem 3643 bodů.

Petar Božić – ze všech hráčů odehrál za Partizan nejvíce zápasů (424). V Bělehradě působí nepřetržitě od roku 2004, byl u všech pěti prvenství v Adriatické lize, podílel se i na zisku sedmi mistrovských titulů v srbské lize a čtyřech prvenstvích v národním poháru.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace