eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

U17: Studánka zažila víkend hrůzy, dala 37 bodů a 255 jich inkasovala

📁 Mládež 🕔3.2.2012
U17: Studánka zažila víkend hrůzy, dala 37 bodů a 255 jich inkasovala

Please enter banners and links.

Na čele tabulky Extraligy kadetek zůstává nadále neporažená Slovanka. Ve zcela opačné situaci je na posledním místě pardubická Studánka. Ta prohrála naposledy drtivým rozdílem v Brně i Ostravě.

15. kolo

Basket Slovanka-KARA Trutnov 81:59 (Opočenská 21, Prášková 16, Kracíková 10 – Veselá a Brožková 14, Potočková 11)

Jiří Toušek: "Velmi tvrdý zápas, plný soubojů a srážek. Nechali jsme hostům plno doskoků a z toho oni dokázali vytěžit maximum."

Sympatický výkon podaly kadetky na půdě vedoucího celku soutěže. V první čtvrtině jsme byli Slovance vyrovnaným soupeřem a i ve druhé části jsme se díky bodové explozi Brožkové (14 bodů za čtvrtinu) drželi.

Rozhodnutí padlo ve třetím dějství. Neproměněné podkošové situace, mizerné trestné hody a špatný doskok znamenal zvýšení náskoku pro domácí. Ve stejném dějství navíc přišla nejnepříjemnější událost celého zápasu – po zákroku Práškové dohrála do té doby výborná Brožková a navíc musela být odvezena záchrankou, což týmem pochopitelně otřáslo..

Zbytek zápasu už se dohrál jen z povinnosti, kvalitní celek domácích již dramatizaci zápasu nepřipustil. Přesto jsme zejména díky střelecké potenci Veselé (11 bodů v poslední čtvrtině) uhráli lepší výsledek než v domácím prostředí. (Petr Kapitulčín, bktrutnov.cz)

BK DE Prosek-Sokol Hradec Králové 45:101 (Urbanová 14, Váchová 13, Skřivanová 10 – Prachařová 21, Kaňuková 16, G. Andělová 14)

Tomáš Veselý: "Sobotní zápas proti předposlednímu týmu tabulky byl od začátku jasný a v poločase náš tým vedl 22:63. Holky si zaslouží pochvalu za hraní v malém počtu 8 hráček."

Loko Karlovy Vary-USK Praha 55:46 (Jenšíková 19, Moučková 15, Zdeňková 7 – Reisingerová 14, Černá 12, Kuthanová 7)

Západočešky překvapivě vyzrály nad USK, tudíž se k Pražankám tabulkově dotáhly na rozdíl jediného bodu. Oba týmy se předháněly v zahazování trestných hodů (KV 13/28 – USK 20/37). Nejlepší střelkyní zápasu byla domácí Jana Jenšíková s 19 body.

Baník Most-BK Strakonice 56:38 (Čermáková 19, Kubášová 9, Rokošová a Nováková 8 – Maršíková 15, Kuncipálová 8, Malá 6)

Po tři čtvrtiny těsný souboj (35:31) rozhodlo závěrečné dějství, v němž domácí ofenzíva vedena Čermákovou (19 bodů) nastřílela 21 bodů. Hráčky Mostu se tímto vítězstvím svému soupeři vzdálily na 8. místě na rozdíl tří bodů.

SBŠ Ostrava-Valosun Brno 61:58 (Valasová 15, Kortová a Morávková 11 – Slezáková a Maturová 13, Bučková a Šenková 7)

Ostrava se musela strachovat o 7. vítězství v sezóně až do konce, protože neudržela 9bodové vedení z třetího dějství. Brňanky musí mrzet 14 minutých šestek, a i proto se musí spokojit s 9. pozicí v tabulce. S 15 body byla nejlepší střelkyní zápasu domácí Viola Valasová.

Frisco Brno-Studánka Pardubice 127:6 (Mainclová 35, Křivánková 19, Hošková a Beránková 14 – ???)

Tereza Lančová, rozehrávačka Frisco Brno: "Podle mě byl sobotní zápas velice lehkou záležitostí, především jsme si mohly s holkama vyzkoušet pár nových akcí, ale většinou nám stačil k rychlému zakončení jen protiútok. Kdo rozhodně v sobotním zápase zářil byla Anet Mainclová, která nastřílela 35 bodů a pod košem neměla žádné problémy s obránci. Je třeba ještě ocenit naši koncentrovanou obranu po celý zápas!" (Mirek Štěpánek, dorkybrno.webnode.cz)

 

Začala extraliga juniorek, bez porážky brněnské celky a Hradec

U19: Hradec a Frisco nadále bez porážky, zářila Gabriela Mervínská

U19: Hradec bez porážky, v Trutnově se zabydluje Hana Veselá

U19: Hradec Králové stále bez porážky, první vítězství slaví Kroměříž

U19: Hradec nalezl přemožitele, Pustějovská královnou 11. kola

U19: Hradec dvakrát nestačil na Trutnov a ten jde s Friscem do čela

U19: Trutnovu se vstup do roku 2012 vůbec nevydařil

U19: Slovanka ztratila zápas s Friscem, nedala totiž přes 9 minut koš

U17: Ostrava se dostala do společnosti Frisca Brno, Slovanky a Hradce

U17: Třináctiletá Reisingerová dopomohla USK k 2 vítězstvím

U17: Bez porážky Frisco a Slovanka, na chvostu Studánka a Prosek

U17: Ostrava doma dvakrát prohrála, Prosek deklasoval Studánku

U17: Na čele se osamostatnila Slovanka, Hradec nasázel 17 trojek

U17: Paradox v zápase Studánky, Strakonice s novým antirekordem

U17: Slovanka se vrátila do čela, USK doma nestačil na Frisco

 

16. kolo

BK DE Prosek-KARA Trutnov 24:109 (Váchová 13, Korenčíková 7, Gemerlová 5 – Veselá 24, Hřebřinová 16, Ponocná 15)

V nedělním duelu nebylo od začátku co řešit. Nám sice chyběly Andrlíková, Gaislerová a Brožková, ovšem domácí absence Urbanové s Ezrovou byly výrazně citelnější. Od začátku tak nebylo co řešit a v 15. minutě jsme vedli 50:7. Závěr první půle jsme ale odehráli příšerně (8:2 pro Prosek).

I ve druhé půli šlo jen o výši skóre. Pravidelně se střídalo deset přítomných hráček, bohužel s dosti nevyrovnanými výkony. Nejvíce se dařilo Veselé s Ponocnou, dobrý zápas pro zisk sebevědomí po zranění odehrály Fialová s Hřebřinovou. Stejně jako v sobotu nás trápila mizerná úspěšnost trestných hodů. (Petr Kapitulčín, bktrutnov.cz)

Basket Slovanka-Sokol Hradec Králové 76:65 (Opočenská 20, Kracíková 15, Mircová 11 – Hrušková 21, Kaňuková 12, G. Andělová 10)

Jiří Toušek: "Zápas s tradičním rivalem jsme začali dobře, bohužel jsme vlastníma chybami nechali Hradec dostat do vedení, nicméně v poslední čtvrtině jsme opět zahráli náš basketbal, hřebíček do rakve Hradce položily Mircová s Brejchovou trojkami v závěru zápasu a po zásluze jsme potvrdili dosavadní neporazitelnost v tomto ročníku extraligy U17."

Tomáš Veselý: "V neděli nás čekal první tým tabulky a náš dlouholetý rival. Začátek se nám moc nepovedl a soupeř nám utekl na rozdíl 11 bodů, avšak do poločasu jsme dorovnali na rozdíl 2 bodů. Po vyrovnané 3. čvrtině přišla naše slabá 4. čvrtina, kdy nám soupeř utekl a udělal si náskok, který jsme již nebyli schopni dohnat. Holky hrály přesto pěkný, kombinační basketbal a nejspíše i tvrdý (velká spokojenost s obrannou činností našeho týmu a jen škoda neproměněných šancí), když se čtyři hráčky vyfaulovaly a dvě měly po čtyřech faulech, z celkového počtu devíti hráček, které nastoupily. Na závěr musím konstatovat, že je škoda, že takových utkání je v této soutěži poskrovnu."

Baník Most-USK Praha 51:61 (Čermáková 26, Nováková 8, Pazourová 7 – Černá 14, Reisingerová 13, Brányiková 12)  

Hráčky USK nepřipustily další porážku a ze severu Čech si vezou jubilejní 10. vítězství v sezóně. Přestože Pražanky znovu tápaly na čáře trestného hodu (11/26 42,3%), uspěly desetibodovým rozdílem. Domácí až příliš spoléhali na Terezu Čermákovou, autorku 26 bodů, za níž zela velká mezera. Druhou nejlepší střelkyní Mostu byla s 8 body Tereza Nováková. 

Loko Karlovy Vary-BK Strakonice 54:41 (Sosnovcová 12, Jenšíková 11, Moučková 10 – Krejčová 12, Maršíková a Kuncipálová 10)

Karlovy Vary v tomto dvoukole podruhé uspěly, ačkoliv po většinu zápasu prohrávaly. Strakonice však ve čtvrté kvartě zaznamenaly jen 3 body a Západočeškám nakonec podlehly rozdílem 13 bodů. Domácí na vítězství dosáhly kolektivním výkonem, protože 4 hráčky zaznamenaly 9 a více bodů.

Frisco Brno-Valosun Brno 89:22 (Hošková 25, Křivánková 24, Lančová 14 – Šišková 6, Slezáková 4)

Aneta Mainclová, pivotka Frisco Brno: "Po jasném sobotním vítězství nad Pardubicemi nás čekalo brněnské derby s Valosunem, které jsme nechtěly v žádném případě podcenit. Již od samého začátku utkání jsme se do soupeře pustily naplno. Rychlý nástup do zápasu a rozhodující náskok již po 1. čtvrtině jasně určil, kdo je favoritem tohoto zápasu. V dalších čtvrtinách se náš náskok jenom zvyšoval až na konečný rozdíl 67 bodů. Protože nás v dalších kolech čekají velmi těžké zápasy, je třeba se na ně plně koncentrovat a pokračovat tak na vítězné vlně nejenom za dva týdny, ale i ve zbývajících kolech základní části soutěže." (Mirek Štěpánek, dorkybrno.webnode.cz)

SBŠ Ostrava-Studánka Pardubice 128:31 (Kortová 26, Batková 21, Valasová 19 – ???)

Studánka obdržela za víkend 255 bodů, sama dala pouho pouhých 37. Po Friscu si na Pardubicích smlsla Ostrava. Ta nasázela východočešké obraně 128 bodů a 26 body se blýskla Ivana Kortová.

Tabulka Extraligy kadetek po 16 odehraných kolech

1. Basket Slovanka 16-0

2. Frisco Brno 15-1

3. Sokol Hradec Králové 13-3

4. USK Praha 10-6

5. BK Lokomotiva Karlovy Vary 9-7

6. SBŠ Ostrava 8-8

7. KARA Trutnov 7-9

8. BK Baník Most 7-9

9. Valosun Brno 6-10

10. BK Czech Coal Aldast Strakonice 4-12

11. BK DE Prosek 1-15

12. BK Pliska Studánka Pardubice 0-16

Basketbal.cz děkuje všem trenérům a basketbalovým nadšencům za spolupráci.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace