eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Povede francouzskou reprezentaci Ettore Messina? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Povede francouzskou reprezentaci Ettore Messina?

📁 Reprezentace 🕔12.10.2008
Povede francouzskou reprezentaci Ettore Messina?

Please enter banners and links.

Podle ruských médií je lodivod CSKA Moskva jedním z kandidátů na post hlavního kouče Francie. 

Podle ruských médií je lodivod CSKA Moskva jedním z kandidátů na post hlavního kouče Francie.

Příchod italského kouče, který letos zahájí čtvrtý rok u moskevského giganta a navíc v průběhu madridského Final four s ním prodloužil stávající kontrakt, neboť se spekukovalo o jeho přesunu do Panathinaikosu, na jehož místo by opačným směrem putoval Zeljko Obradovič, se nejeví nikterak reálně.

Francii unikl přímý postup na ME 2009 v posledním utkání, když doma nestačila na Turecko, i když Tony Parker zaznamenal 37 bodů, tak hráči ze země galského kohouta prohráli 78:80.

Po neúspěšném utkání s Orlandem Magic se francouzský novinář trenéra Messiny zeptal, zda je v kontaktu s francouzskou federací. Bývalý kouč Virtus Kinder Bologna, Bennetonu Trevisa a italské reprezentace, s níž v roce 1997 získal stříbrné medaile na evropském šampionátu, nikterak nevyvrátil možnost, že by se ujal francouzské reprezentace, ale jednání se prozatím nepohnula závratný tempem. Mnozí odborníci také předpovídají, že se Messina jednou stane prvním neamerickým koučem v NBA.

Do hry o francouzské křeslo se také hlásí Bozidar Maljkovič, jenž v roce 1993 triumfoval v tehdejším Poháru vítězů s Limogesem a po pěti letech se vrátil, když se ujal kormidla pařížského Racingu. Ve své bohaté sbírce má 4 euroligové tituly či 14 titulů v týmech, které trénoval, naposledy vedl Tau Ceramicu.

Kdo se nakonec posadí do trenérského křesla je pro nás prozatím záhadou, ale jistotou je start dodatečné kvalifikace, v níž Francie narazí na Bosnu a Hercegovinu. O přesných termínech dvojutkání se rozhodne 11. listopadu ve Varšavě, kde se zároveň rozlosují základní skupiny zářiového Mistrovství Evropy.
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace